Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Boran Kuzum Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Boran Kuzum Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Boran Kuzum, 1 Ekim 1992 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Boran Kuzum
Doğum Tarihi: 1 Ekim 1992
Doğum Yeri: Ankara
Boyu: 1.75 m.
Kilosu: 76 kilo
Burcu: Terazi
Göz Rengi: Kahverengi
Annesi: Fatma Zehra
Babası: Bora Kuzum
Instagram: https://www.instagram.com/borankuzum/
Evcil Hayvanları: Köpeği var.

Boran Kuzum Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi:  Babası Ankara Devlet Tiyatroları’nda Genel Müdür Yardımcılığı yaptı, annesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu. Anne ve babasının yaratıcı alanlarda çalışması onun da sanata yönelmesini sağladı. “Babam evde de resim yapar, müzikle ilgilenirdi ve orada çalışmasının da etkisiyle beni çocukluğumdan beri olabildiğince çok tiyatroya, operaya, baleye götürürdü. Ailemi hayatımda hem büyük bir şans hem de destek olarak görüyorum. Ülkemizde, dünyada bir sürü genç var, ebeveynleri onları bir şekilde yönlendirmeye ihtiyaç duyuyor, sözüm ona iyiliğini istiyor. Ama kimi zaman tutmuyor bazı şeyler. Hangi mesleği yaparsanız yapın hiçbir meslekte iş garantisinin olmadığına inanıyorum, herkes kendi şansını kendi yaratıyor. Büyük bir şehirde yaşıyorken, birçok sorunla boğuşuyorken insanın tutunabileceği tek şey sevdiği mesleği yapabiliyor olmak.”

Çocukluk yılları: İlk tiyatro oyununu okulda 13 yaşındayken oynadı. O zamanlar oyuncu olmak gibi bir düşüncesi de yoktu. “Provalar bitti, ilk kez sahneye çıkacağım gün geldi. Aile, akrabalar da davetliler arasında tabii. Sahne arkasından sahneye çıktığım anda nefesimin kesildiği anı ve oyun bitince hissettiğim o tatlı hazzı hala unutamam.”

Eğitim hayatı: İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Ana Sanat Dalı’ndan mezun oldu.

Hayatının dönüm noktası? Konservatuvara girme kararı alıp İstanbul’a taşınması.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2015 yılında ‘Analar ve Anneler’ dizisinde canlandırdığı ‘Suat’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Vatanım Sensin’ dizisinde canlandırdığı ‘Leonidas Papadopoulos’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Sevincini de, üzüntüsünü de, öfkesini de yakınındakilerle paylaşan, çok sevdiklerine kendinden daha çok değer veren, işine tutkuyla aşık olan, hem eğlenceli hem sakin kısacası dengede, kendiyle barışık ve kendini dinlemeyi seven biri.

Sosyal: İşten arta kalan zamanlarını sevdiği insanlarla birlikte geçirmekten hoşlanıyor. “Mesaimizin bitmediği bir iş yapıyoruz, setin dışında sosyal hayatımızda da kısmen devam ediyor. O yüzden ben de kendime kalan o küçük alanda sevdiğim insanlarla ve beni sevenlerle güzel anılar biriktirmek istiyorum.”

Boran Kuzum Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Düşünce yapısı: İçinde bulunduğumuz sistemde, insanın kendi şansını kendisinin yarattığını düşünüyor. Hayal kurmanın, istemenin ve hayallerin uğruna yapabileceklerinin sınırı olmadığını düşünüyor. “Benim de herkes gibi her şeyin yolunda gittiği veya talihsizlikleri art arda yaşadığım dönemler oldu. Ve yaşayarak öğrendim; aslolan bütün bu iyi veya kötü diye nitelendirdiğimiz durumlardan kendince bir ders alıp güçlenerek yolunda devam etmek. Bunu başarabildim çoğu zaman. Bu sebeple şanslı hissediyorum. Duygusalımdır ama mantığımı bastırmaması için uğraşırım. Bazen bocalarım ama genelde dengeyi kurmayı başarıyorum.”

Oyuncu olarak en büyük çabası ne? “Oyuncu olarak insanlara başka bir pencereden bakabilmeyi göstermeye çabalıyor.  “Sanat ve eğlence sektörünü çok fazla birbirine karıştırmamak lazım. Sanat alanlarının hepsi bir yandan eğlence sektörüne hizmet ediyor ama işin eğitimini aldığımız, sanat dediğimiz kısmı ayrı. Bir sürü karakter canlandırıyoruz, bir sürü hikaye anlatıyoruz. Bu hikayelerin sonucunda bir kişide bile bir fikir oluşuyorsa bu benim için mesleğimde yeterli bir tatmin. Benim bakış açıma göre bir karakteri oynadığım zaman o karakterin kendi hayatımda ne pencereler açtığından çok insanların hayatında ne pencereler açtığı önemli.”

Oyunculuk için aldığı en büyük tavsiye ne? Konservatuvardaki hocası Aslı Yılmaz’ın, ‘yeteneğinizi tercihleriniz belirler’ tavsiyesi hep aklında.

Sette nasıl birisi? Bir karakterin içinde uzun zaman geçirdikten sonra vedalaşması zaman alıyor. “Canlandırdığınız her karakter sizin bir parçanız oluyor. Ben karakterin gerçeğinden yola çıkarak onu bulan biri değilim, önce kendi içimden bir şey yakalıyor, onunla bağdaştırıyor ve bu şekilde ilerliyorum. Hepsi benim bir parçam haline geldiği için vedalaşmam gereken zamanda da duygusal bir süreç oluyor. Tıpkı çocuk doğurup, büyütüp sonra onun kendi yoluna gidişini izlemek gibi.”

Mutluluk kaynağı: Farkındalığı yüksek bir hayran kitlesi var. Afrika’da onun adına bir su kuyusu ve Yüksekova’da bir kütüphaneye kitap bağışı, yaptılar ayrıca Sakarya’da sanat atölyesi açtılar. Hayranlarının bu yoğun ilgisi en büyük mutluluk kaynağı. “Mesleğimizin getirdiği sürekli göz önünde olma durumuna çok zor adapte oldum. Bir de ben kendi küçük arkadaş grubu olan, daha sade yaşamayı seven bir insanım. Daha da zor oldu tabii. Ama bu duruma alıştıktan sonraki gerçekten alıştım artık, aksine mutlu olmaya başladım. Tanımadığınız insanların sevgisini, iyi dileklerini hissetmek çok güzel bir şey. Kendimi en yalnız hissettiğim zamanlarda bile öyle hissetmememi sağlıyorlar, çok yaratıcı ve destekçiler. Onları çok seviyorum.”

İlk sinema filmi: Onur Ünlü / Cingöz Recai

Aşk tanımı: “Aşk hangi koşulda, nerede, hangi zaman diliminde olursa olsun değişmeyen güçlü bir duygu.”

Hayata bakışı: Yaşadığı  iyi-kötü her şeyin onu her zaman daha ileriye taşıdığını hayatta her deneyimden alınacak bir ders olduğunu düşünüyor. “İyisiyle kötüsüyle kabul edip devam etmek lazım. Kendimi çok eleştiririm  Ben genellikle bardağın boş tarafını gören bir insanım, bu yüzden de hep o tarafı doldurmaya çalışıyorum. Aslında mutsuzluk getiren bir şey değil; kimi insan bardağın dolu tarafını görüp mutlu olur, ben boş tarafını görüp mutlu oluyorum. Biz yaşsız bir iş yapıyoruz. Umarım daha uzun yıllar bu işi yapmaya devam edebilirim, ettiğim sürece de sürekli kendime bir şeyler katmam, güncellemem gerek. Şu ana kadar hayatta öğrendiğim en önemli şey ; Kendine karşı gerçekçi olduğun ve uğruna çabaladığın müddetçe hayallerinin gerçekleşmesinin imkansız olmadığıdır.”

İş hayatına bakışı: Genç ama çok deneyimli bir oyuncu ve yer aldığı tüm projeler başarılı oldu. Bunda şansın da etkisi olduğunu düşünüyor. “Konservatuar bittikten sonra öğrendiklerinizi pratiğe dökme isteği çok yoğun oluyor. Henüz tanınmayan isimler olduğunuz için de çok iş tercih etme lüksünüz olmuyor. Sektöre prodüksiyon ve hikaye anlamında güçlü işlerle giriş yapmak benim şansım oldu. Kendinizi göstermeye başladıktan sonra ise sektör kişileri tarafından ister istemez belli kalıplara sokuluyorsunuz. Eğer parlayan bir oyuncuysanız jön, orta parlayan bir isimseniz başroldeki erkeğin yakın arkadaşı gibi sığ ve anlamı olmayan kalıplar bunlar. Ben çok şanslıyım ki 19 yaşından beri çok iyi bir menajerle, Yasemin Özbudun’la çalışıyorum. Ne istediğimi çok iyi biliyor. Hiçbir zaman diretilen o kalıplara girmek istemedim, benim için hep önemli olan güçlü bir hikayenin bir parçası olmak oldu.”

Boran Kuzum Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Kariyer planı: Rolü seçerken hikayenin bütününe dikkat ediyor sonra karaktere bakıyor. “Karakter olarak o hikayenin bir parçasısın sadece, o yüzden hikaye bir bütün olarak önem taşıyor. Çok güzel yazılmış bir karakterin zayıf bir hikaye örgüsünü de tercih etmek istemem. Bir karakterin hikayesini anlatırken temel motivasyonum, karakterin doğruları ve yanlışlarıyla ve seyirciyle her zaman empati kurdurabilmek ve insanlara, izlediklerinden hayata ve diğer insanlara farklı bir bakış açısından bakmalarını sağlayabilmek oldu. Bu bilinç, benim de etrafıma daha derin bakmamı, güçlü empati kurabilmemi, daha anlayışlı ve metanetli olmamı sağladı.”

Gelecek Hayali: Oyuncu olmasa da muhtemelen bugün oyuncu olmaya çalışıyor olurdu. “İkinci bir seçenek aradım kendime aslında, ama bulamadım. Ben mesleğimi tutkuyla seviyorum. Umarım uzun yıllar, nice hikayeler anlatabilirim ve aynı aşkla mesleğimi yapmaya devam edebilirim.”

Kimlere hayranlık duyar? Türkiye’de en çok beraber oynamak istediği isim Hümeyra.

TELEVİZYON DİZİLERİ

2015-Analar ve Anneler /Suat

2016- Muhteşem Yüzyıl: Kösem/ I. Mustafa

2016/2018 Vatanım Sensin/ Leon

2018- Şahin Tepesi/ Efe Akdora

2019- Hakan: Muhafız Okan

2020- Saygı/ Savaş

SİNEMA FİLMLERİ

2012 -Aşka Dokunmak /Hakan (Kısa Film)

2017- Cingöz Recai / Cüneyt

2019 -Biz Böyleyiz /Emrah

2019/2020- Hakan: Muhafız/ Hekim Efendi

2020- Drunk on Love/ Alaaddin

TİYATRO OYUNLARI

2017- Martı – 2017 (Treplev)

2015- Oyunun Oyunu – 2015