Ana sayfa Sosyal Medya Sadakatsiz dizisinin Arap Uyarlaması için çekimler başladı! Sırada Yasak Elma var!..

Sadakatsiz dizisinin Arap Uyarlaması için çekimler başladı! Sırada Yasak Elma var!..

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay-Türkiye’nin önde gelen yapım şirketlerinden Ay Yapım ve Medyapım, Suudi Arabistan merkezli televizyon ağı MBC  Group (Middle East Broadcasting Center) ile yeni bir anlaşmaya imza attıklarını geçtiğimiz ay Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen MIPCOM Fuarında duyurmuşlardı.

Beş yıllık anlaşmaya göre, MBC Group, iki şirketin hazırladığı yapımları ilk elden izleyiciyle buluşturacak. Med Yapım ve Ay Yapım’ın MBC Group ile ortaklığının açıklanmasından sonra Türk dizilerinin Arap uyarlamaları büyük hız kazandı.

TV eleştirmeni Sina Koloğlu’nun verdiği bilgilere göre ilk  olarak Güllerin Savaşı adlı dizinin uyarlaması çekildi. 8,5 ay süren çekimler İstanbul ve Beyrut’ta gerçekleşti. Başrolleri Orta Doğu’da hayli ünlü isimler; Mahmud Nasr, Pamela El Kik ve Stephai Attallah paylaştı. Dizinin yönetmenleri Cevdet Mercan ve Hakan Eren oldu.

Sadakatsiz dizisinin Arap Uyarlaması için çekimler başladı! Sırada Yasak Elma var!.. 7

Çekimleri yeni  başlayan ikinci dizi ise Sadakatsiz oldu. Dizinin İstanbul çekimleri başladı. Çekimler yılbaşından sonra Beyrut’da devam edecek. Bu dizide de bölgenin önemli oyuncuları Sulafa Mimar, Qays Sheikh Najib, Maram Ali başrolde yer alıyor. Dizinin yönetmeni ise Ender Emir.

Sadakatsiz dizisinde işler karışacak

Sina Koloğlu’nun açıklamalarına göre, diziler 90 bölüm olacak. Her bir bölüm 42 dakika sürecek. Koloğlu, “Diziler bizdeki oynadığı şekilde mi olacak?” sorusuna, “Çok katı bir muhafazakarlık yok. Örneğin Sadakatsiz dizisi neredeyse bire bir bizde oynadığı şekilde aynı olacak” cevabını aldığını belirtti.

Sadakatsiz’den sonra sırada Fox TV’nin fenomen dizisi Yasak Elma var. Güllerin Savaşı ve Sadakatsiz dizileri MBC’nin MENA bölgesindeki en önemli dijital platformu Shahid’te yayınlanacak.