Ana sayfa Dizi Haberleri Sadakatsiz, Sen Çal Kapımı, Hercai, Yasak Elma… Hiçbiri 1. sıraya yerleşemedi!

Sadakatsiz, Sen Çal Kapımı, Hercai, Yasak Elma… Hiçbiri 1. sıraya yerleşemedi!

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – Ekranda her gün yaşanan dizi rekabetinde reytinglerin rolü büyükken, sosyal medyanın da yaygınlaşması ile birlikte dizilerin konuşulması da büyük önem arzediyor. Ne kadar çok konuşulursa o kadar dikkat çekeceği ve izleyicisi artacağı için, görünmeyen bir etken olarak sosyal medya, diziler konusunda önemli bir kriter artık. Hal böyle olunca günlük ya da haftalık veya aylık sosyal medya karneleri de çeşitli araştırma şirketleri tarafından ortaya çıkarılmakta.

Bunlardan birisi olan Somera tarafından 2-9 Kasım tarihleri arasında yapılan sosyal medya yorumları baz alınarak ortaya konulan sonuçlar, ilginç bir durum oluşturdu. Zira, çoğunlukla Sen Çal Kapımı isimli Fox TV’nin romantik komedi dizisi birinciliği kimseye bırakmazken, bu kez ekran mücadelesine yeni başlayan bir dizi ilk sıraya yerleşti.

Hangi dizi mi? Demet Evgar, Dilan Çiçek Deniz ve Hazar Ergüçlü’nün başrolünde oynadığı Show TV’nin yeni dizisi Alev Alev. Herkes için şaşırtıcı bir şekilde listeye ilk sıradan girmeyi başardı Alev Alev dizisi.

Sadakatsiz, Sen Çal Kapımı, Hercai, Yasak Elma... Hiçbiri 1. sıraya yerleşemedi! 8

Bu şaşırtıcı sonucun, 5 Kasım Perşembe akşamı ilk bölüm yayını olmasından kaynaklı olup olmadığını önümüzdeki haftalarda göreceğiz. Ancak genel olarak sosyal medyadaki pek çok kategoride birinciliği pek kimseye kaptırmayan Fox’un Sen Çal Kapımı dizisinin 6. sırada yer alması da bir başka ilginç durum!

Somera’nın 2-9 Kasım medya reytinglerine göre Haftalık Program Sıralaması’nda ilk sıraya Alev Alev yerleşirken, 2. sırada ise Kanal D’nin Sadakatsiz dizisi yer alıyor.

Aslında Sen Çal Kapımı dizisi, 46 binden fazla ileti almış. Alev Alev ise 29 binin üstünde. Ancak Alev Alev dizisine ileti gönderen kullanıcı sayısı çok daha fazla. Bu da reytingi yükseltmekte.

3. sırada TRT1’nin çok konuşulan Masumlar Apartmanı dizisi, 4. sırada Hünkar’ın cenaze sahnesi ile geçtiğimiz hafta olay olan Bir Zamanlar Çukurova dizisi, 5. sırada Show TV’nin fenomen dizisi Çukur yer almakta.

6. sıradaki Sen Çal Kapımı dizisini, pek çok diziyi yayınlandığı günlerde geride bırakan tv8’in Mastercheff Türkiye programı takip etmekte.

8. sırayı ise Menajerimi Ara, 9. sırayı Hercai ve 10. sırayı da Yasak Elma dizisi almakta.

İşte Somera’nın sosyal medya reytinglerine göre 2 – 9 Kasım program sıralaması:

Sadakatsiz, Sen Çal Kapımı, Hercai, Yasak Elma... Hiçbiri 1. sıraya yerleşemedi! 9