Ana sayfa Sosyal Medya Sadakatsiz ve Bir Zamanlar Çukurova dizileri için algı yaratma çabası!

Sadakatsiz ve Bir Zamanlar Çukurova dizileri için algı yaratma çabası!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay -Türk dizilerinin İspanya’da geniş bir izleyici kitlesine ulaşması, kanalların da yeni yapımları ekrana taşımasına neden oluyor. Kadın, Sen Çal Kapımı, Çatı Katı Aşk gibi diziler son dönemde İspanya’da büyük ilgi gördü.

İspanyol izleyicilere Türk dizilerinin sunulma şekli de bir hayli ilginç. Osmanlı ülkesi olarak tarif edilen Türkiye’nin imajı konusunda garip bir yaklaşım var. İspanyol gazeteleri tarihi dizilerden sonra tüm Türk dizilerini de Osmanlı ülkesinin dizileri olarak yorumlama tercihinde bulunuyor.

Bu konuyu gündeme taşıyan kişi Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu oldu. Kadın dizisinin İspanya’da hem de açık kanalda en çok izlenen dizi olması, ülkede Türk dizilerinin yayılmasına öncülük etti.

El Pais gazetesi bu durumu “‘Türk dizi imparatorluğu İspanya’da yayılıyor’ manşeti ile duyurdu. Ancak gazetenin “Osmanlı dizileri” ifadesi şaşkınlık yarattı. El Mundo gazetesinin de Sadakatsiz ve Bir Zamanlar Çukurova için yaptığı haberde “Osmanlı ülkesi” ifadesi dikkatlerden kaçmıyor…

İspanya’da 100. yılına yaklaşan Türkiye Cumhuriyeti’ni Osmanlı ülkesi olarak tarif etmek gibi bir algı çabası dikkatleri çekti.

Bir Zamanlar Çukurova, bu ülkede açık kanalda ve günlük dizi olarak ekranda yer alıyor. BBC’nin Doctor Foster isimli yapımından uyarlanan Sadakatsiz de yine açık kanalda izleyici ile buluşuyor.

Sina Koloğlu, İspanyol gazetelerin algı yaratma çabasını şöyle yorumladı: ” Osmanlı ve fetih, diziler üzerinden bir bilinçaltını ortaya çıkarıyor anlaşılan. Durumu tarihçiler tartışmalı tabii ki.”