Ana sayfa Dizi Haberleri Sana Bir Sır Vereceğim ile tanınan Berk Cankat, Gülizar dizisinde Murat ile döndü!

Sana Bir Sır Vereceğim ile tanınan Berk Cankat, Gülizar dizisinde Murat ile döndü!

tarafından ker_def

Sana Bir Sır Vereceğim ile tanınan Berk Cankat, Gülizar dizisinde Murat ile döndü! 7

Kanal D’de başlayan Gülizar dizisinin başrolündeki Murat karakterini canlandıran Berk Cankat kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte yakışıklı oyuncu Berk Cankat hakkında bilinmesi gerekenler…

Berk Cankat kimdir?

Berk Cankat, 9 Mayıs 1984, Ankara’da doğmuştur. Oyuncu ve grafikerdir.Aslen Çerkes kökenli olan Berk Cankat, 9 Mayıs 1984 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Mimar olan ve müteahhitlik yapan babasının mesleği sebebiyle Ankara, Eskişehir ve Hatay gibi şehirlerde çocukluğu geçti.

Bu sebeple İlkokul’u Hatay’da, Ortaokul ve Lise’yi ise Ankara’da okudu. Ortaokul ve Lise döneminde okul tiyatrosunda yer aldı. Amatör olarak ilk tiyatro deneyimini de, 1999 senesinde Haldun Taner’in yazdığı “Ay Işığında Samata” oyununda aldığı rol ile kazandı. Lise eğitimini tamamladıktan sonra Ankara Bilkent Üniversitesi – Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi – Grafik Tasarım Bölümü’nden mezun oldu(2002-2007). Üniversite yıllarında hiç oyunculukla ilgilenmedi. Üniversiteden mezun olduktan sonra çok yakın arkadaşı ile birlikte grafiker mesleğini yapmak için İstanbul’a geldi.