Ana sayfa Sosyal Medya Sanat camiası usta oyuncu Civan Canova’ya ağlıyor!..

Sanat camiası usta oyuncu Civan Canova’ya ağlıyor!..

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay –Son olarak  Show TV’nin Üç Kuruş adlı dizisinde rol alan usta oyuncu Civan Canova hayatını kaybetti. Bugüne kadar aralarında Çiçek Taksi, Fatmagül’ün Suçu Ne?, Paramparça, Karadayı ve  Atiye’nin de aralarında bulunduğu pek çok yapımda rol alan 67 yaşındaki oyuncunun vefatı sanat camiasını yasa boğdu.

Geçtiğimiz haftalarda sosyal medyadan yaptığı açıklamada, koluna protez takılması için hastaneye yattığını ancak akciğerinde kitle tespit edildiğini açıklayan Civan Canova, bu açıklamasının ardından kısa bir süre sonra vefat etti.

Civan Canova’nın vefat haberini oyuncu Esra Dermancıoğlu instagram hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Esra Dermancıoğlu paylaşımında şu ifadeleri kullandı; “Dostum, bu hayatta içime en dokunan sıcacık Civan’ımı kaybettik. Civan, huzur içinde dolaş bebeğim. Belki yine bir yerde, bir zaman karşı karşıya geliriz… Çok yeni bir haber. Sevdiklerine, sevenlerine buradan duyurmak istedim”

Sanat camiası usta oyuncu Civan Canova'ya ağlıyor!.. 9

‘Üç Kuruş’ dizisinde Civan Canova’nın oğlunu oynayan Uraz Kaygılaroğlu, birlikte sette çekilen bir fotoğraflarını instagram hesabından paylaşarak altına şunları yazdı; “Ah be babacığım… İyileşeceksin sanmıştım. Seni ziyaret için grup kurmuş, aramızda ikiye bölünüp, tartışmıştık. Bir taraf, ‘Gidelim, 2-3 dakika da olsa görelim’ diyordu. Diğer ekip ise Covid korkusu, mikrop taşırız korkusu ile, ‘Bekleyelim’ diyordu. Ben ikinci gruptaydım… Çok üzgünüm, çok. Pamuk gibi bir adamdın. Pamuk gibi yumuşacık uyu… Oğlunun kıymetlisi…”

Sanat camiası usta oyuncu Civan Canova'ya ağlıyor!.. 10

Oyuncu Zafer Algöz de yakın dostunun vefatının ardından sosyal medyada şu ifadeleri kullandı; “Sevgili dostum, oyuncu, yazar, ressam Civan Canova’yı da kaybettik. En son ‘3 kuruş’ dizisinde çalışmıştık. Başımız sağ olsun. Mekanın cennet olsun yetenekli arkadaşım. Osman Wober, Semih Sergen’in acıları geçmeden içimiz yandı yine…” Üç Kuruş dizisinde Civan Canova’nın kızını oynayan Aslıhan Malbora ise paylaşımına; “Babacım…Sen tanıdığım en şahane insanlardan biriydin. Çok üzgünüm çok…” yazdı.

Sanat camiası usta oyuncu Civan Canova'ya ağlıyor!.. 11

Civan Canova’nın cenazesi 23 Ağustos Salı günü Mecidiyeköy Büyük Sahne’de yapılan törenin ardından Zincirlikuyu Camii’nde kılınacak öğle namazını mütakip aynı yerdeki kabrine defnedilecek.