Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Sarp Apak Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Sarp Apak Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Sarp Apak, 11 Kasım 1981 tarihinde Diyarbakır’da  doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Sarp Apak
Doğum Tarihi: 11 Kasım 1981
Doğum Yeri: Diyarbakır
Boyu: 1.76 m.
Kilosu:   72 kilo
Burcu: Akrep
Göz Rengi: Kahverengi
Eşi: Bengisu Uzunöz
Çocuğu: Güney Apak
Kardeşleri: Mehmet Berk Apak
Instagram: https://www.instagram.com/sarpapak/
Evcil Hayvanları: Köpeği ve kedisi var.

Sarp Apak Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Ailesi: Anne ve babası Antakya’lı, kendisi ebeveyn memuriyetinden dolayı Diyarbakır’da doğdu. Beş yaşında ailesiyle birlikte Bursa’ya taşındı ve bu şehirde büyüdü.  2017 yılınsa İspanya’nın Barcelona şehrinde uzun süredir beraber olduğu Bengisu Uzunöz ile hayatını birleştirdi. Çiftin Güney adını verdikleri bir oğulları var.

Eğitim hayatı:  Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü’nden mezun oldu.

Hayatının dönüm noktası: Hayatının ilk dönüm noktası annesinin  ısrarıyla konservatuar sınavlarına girmesi oldu. İkinci dönüm noktası da Avrupa Yakası ekibine seçilmesi. “Bu iki olay sayesinde şu an tanıdığınız, bildiğiniz kişiyim.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına ‘En Son Babalar Duyar’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Avrupa Yakası’ dizisinde canlandırdığı ‘Tanrıverdi’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Eğlenceli, enerjik, samimi, sıcak, naif.

Sosyal: Çalışma hayatı dışında geriye kalan zamanlarda, arkadaşlarıyla yemek yemek ve spor yapmak gibi çoğunlukla zevk aldığı şeyleri yapmaya çalışıyor. Özellikle futbol en sevdiği hobisi. “Maç izlemeyi, stada gitmeyi , maç yapmayı çok seviyorum. Özellikle futbol ve basketbol benim zihnimi  dinlendiren aktiviteler. Bunların dışında Playstation oynamayı çok seviyorum.”

Düşünce yapısı: Oyunculuk eğitimi almak mesleğe bakış açısını değiştirdi.  “Bizim asıl işimiz insanları günlük yaşamdaki kaygılarından uzaklaştırmak başka şeyler düşündürmek, eğlendirmek bilgilendirmektir. Bunu yaparken çok sağlıklı olmanız, çok nötr olmanız gerekiyor okullu olmanızın en büyük faydası bunun bir meslek olduğunu öğretmesi oldu. Bu mesleğin belki 80 – 85 yaşına kadar sürebilen bir iş olduğunu öğretmesi oldu. İyi ki okul okumuşum diyorum. 23 yaşının altında olan ve bu mesleği yapmak isteyen herkese konservatuvar sınavlarına güzel sanatlar fakültesi sınavlarına girmesini tavsiye ediyorum.”

İçine sinmeyen bir rolü var mı?  “‘Aşk Geliyorum Demez’ filminde konuk oyuncuydum, bir gay rolü oynamıştım. Kendimi izleyince hiç beğenmedim. Bugün bir eşcinseli çok daha iyi canlandırabilirim. O filmdeki herkes benim canım ciğerim, arkadaşım, ustam; burada mevzu bahis benim başarısızlığım.”

Mutluluk kaynağı: Hayranlarının ilgisinden mutluluk duyuyor.  “Herkesin tanıdığı ve sevdiği bir oyuncu olma hayaliyle geldim ben İzmir’den. Şimdi gördüğüm ilgi ve sevgiden de mutluluk duyuyorum.”

İlk sinema filmi: Yılmaz Erdoğan / Organize İşler

Hayata bakışı: Günlük hayatımda rol yapmayı asla beceremiyor. Yalan söyleyemez  ve duygularını gizleyemez hemen yakalanır. Genelde neşeli bir insan olduğu için morali bozulduğunda yada kaygılandığın da suratı hemen düşer ve bunu asla rol yaparak düzeltemez. “Bu belki de bir yerde benim sınavım günlük yaşamda bunu yapamamak sadece gerektiğinde yapmak belki de benim için hayırlı bir iş oldu. Tabi ki bu meslekle ilgili bilgisi olan insanlar bizim günlük hayatta da rol yaptığımızı düşünüyor olabilirler ama ben günlük hayatta asla rol yapmıyorum ve rol yapmayı beceremiyorum. Elimden geldiğince samimi olmaya çalışıyorum. Tabi ki benimde düşüncelerimi söylemediğim inanmadığım halde inanıyormuş gibi yaptığım durumlar oluyor insanlık hali bunlar ama genel olarak ben günlük hayatta hiç rol yapmam.”

İş hayatına bakışı: Komedi açısından Türkiye’de son yıllarda çok umut verici gelişmeler olduğu görüşünde. Kendini ekranda izlemeye dikkat ediyor bu durumun oyunculuğuna katkısı olduğunu düşünüyor. “Biz bir mizah ülkesiyiz. Eğer ticari kaygılardan sıyrılıp fabrika ayarlarımıza dönersek tekrardan Yeşilçam gibi bir dönemin canlanacağını düşünüyorum. İzlemeye özellikle dikkat ediyorum. Çok uzun soluklu dizilerde bile bölüm kaçırmadan kendimi izlemeye dikkat ederim. Kendini izlemek iyi bir idmandır. Tam istediğiniz gibi olduğunu düşündüğünüz sahneler hiç düşündüğünüz gibi olmazken, içinize sinmediğini düşündüğünüz sahneler çok güzel olabiliyor. Bu farkı anlamanın tek yolu kendini izlemektir.”

Sarp Apak Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Kaygıları: Toplum olarak çok kabalaştığımızı ve küstahlaştığımızı düşünüyor. Bunun son dönemlerde topluma zerk edilen “winner” kavramından ileri geldiği görüşünde. “Herkes kazanan, hiç kaybeden yok; bu da yanında hadsizliği getiriyor. Kibarca fotoğraf çektirmek isteyenleri nerdeyse evine filan davet edesim geliyor, çünkü artık kibarlığın çok nadir görülen bir davranış biçimi olduğunu düşünüyorum.”

Ne tür müzik dinler: Türkçe müzik, özellikle de Türkçe rock dinlemeyi çok seviyor, iyi şarkıların hepsini dinliyor. “Son dönemde Ezel dinliyorum, Büyük Ev Abluka’da dinliyorum, Duman her zaman zaten favori grubum, Athena’yı çok severim. Onun dışında Pinhani çok severim. Ortamına göre arabesk ve Türk Sanat Müziği de dinlerim. Açıkçası Türkçe müzik dinlemeyi daha çok seviyorum diyebilirim. Özellikle Spotify, Apple müzik hayatıma girdiğinde beri keşfet de çıkan şeyler birçok yeni grubu öğrenme sebep oldu. Ama genel olarak kulağıma hoş gelen her şeyi dinliyorum.”

Sosyal medya ile arası nasıl? Özellikle Instagram ve Twitter’ı yoğunlukla kullanıyor. Bütün paylaşımlarını kendi yapıyor. Sosyal medyanın iyi ve doğru kullanılması gerektiğini düşünüyor. “Ben açıkçası sosyal medya iyi ki var ve iyi ki hayatımıza bu kadar yer etmiş diye düşünenlerdenim. Herkesin kendini ifade etmesi için güzel bir platform olduğunu düşünüyorum. Kimisi çok eğlenceli şeyler kimisi bilgilendirici şeyler paylaşıyor. İstersen takip etmezsin istersen takip edersin nasıl istersen kimse kimseyi bu konularda eleştirmesin herkes istediği gibi yapsın. İnsanlara karışmayı sevmiyorum, kimsede bana karışmasın.”

Evde ne yapar?  Evde yemek yapmayı seviyor. Basit ve sade yaşamaktan yana. “Kontrolün bizde olduğu bir hayat planlıyoruz. Evde karımın sözü geçer. Şov yapmıyorum, bildiğiniz hanımcıyım. Bundan da hiç gocunmuyorum. Bizim evde de böyleydi. Babam çok mutludur mesela, kafası hep rahat! Net bir şekilde ifade ediyorum; doğrusu budur zaten. Eşim mutluysa, ben de mutlu olurum. Huzur için tüm erkeklere hanımcılığı tavsiye ediyorum.”

Neye para harcar? İnternetten alışveriş yapma alışkanlığı yok. Genellikle yılda iki kere kışlık ve yazlık alışveriş olmak üzere toplu olarak alışveriş yapıyor. “Spor giyinmeyi, rahat olmayı çok seviyorum. O yüzden galaydı veya davetti tarzı durumlar haricinde çoğunlukla spor giyiniyorum. Özellikle, ağı düşük şalvar kesim yumuşak kumaşlı pantolonlar favorim. Basit ve rahat yaşamayı seviyorum.”

Hobisi: Futbol ve basketbol en büyük hobisi. Bu ikisi hem ruhuna hem de bedenine iyi geliyor.

TELEVİZON DİZİLERİ

2018/2020 – Jet Sosyete /Ozan Özpamuk
2011/2014 – Yalan Dünya/Emir Danışman
2011 – Aşağı Yukarı Yemişliler /Mafya
2009/2011 – Kavak Yelleri /Güven Karakuş
2007/2009 – Avrupa Yakası /Tanrıverdi
2007 – Kavak Yelleri
2006 – Anadolu Kaplanı
2002/2004 – Kınalı Kar
2002 – En Son Babalar Duyar /İsmail

SİNEMA FİLMLERİ

2018 – Ölümlü Dünya /Serhan
2015 – Yaktın Beni /Selam
2014 – Karışık Kaset /Ulaş
2012 – Yeraltı /Barmen
2009 – Güneşi Gördüm /Ahmet Çavuş
2009 – Aşk Geliyorum Demez /Berkcan
2009 – 7 Kocalı Hürmüz /Fişek Ömer
2009 – 4 Çehar (Kısa Film)
2008- Aşk Tutulması
2008 – Plajda /Ali
2008 – O… Çocukları /Saffet
2007 – Beyaz Melek /Reşat
2005 – Organize İşler /Kemal

TİYATRO OYUNLARI

2015- Yoldan Çıkan Oyun

2005- Ağır Roman / Sadri Alışık Tiyatrosu

Öp Babanın Elini

Sizinkiler Dünya Kaç Bucak

Ağır Roman

BKM Mutfak

Çok Güzel Hareketler Bunlar