Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Erkan Kolçak Köstendil Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Erkan Kolçak Köstendil Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Erkan Kolçak Köstendil, 16 Ocak 1983 tarihinde Bursa’da doğmuştur. Türk dizi, sinema oyuncusu, yönetmen ve yazar.

Adı: Erkan Kolçak Köstendil
Doğum Tarihi: 16 Ocak 1983
Doğum Yeri: Bursa
Boyu: 1.81 m.
Kilosu:  74 kilo
Burcu: Oğlak
Göz Rengi: Kahverengi
Saç Rengi: Açık Kahverengi
Eşi: Cansu Tosun
Çocuğu: Marsel Kolçak Köstendil
Instagram: https://www.instagram.com/erkankeka/
Evcil Hayvanları: Kedisi var.

Erkan Kolçak Köstendil Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Ailesi dört kuşak önce Bulgaristan, Köstendil’den Bursa’ya göçtü. 2018 yılında, kendisi gibi oyuncu Cansu Tosun ile evlendi. Çiftin Marsel adını verdikleri bir oğlu var. “Annemle babamın bana öğrettikleri en değerli şey; bir insanı herhangi bir sebepten dolayı ötekileştirmemek oldu. Bu, bir ailenin evladına bırakabileceği en değerli miras.  Ben de bu doğrultuda yaşıyorum.”

Eğitim hayatı: Bursa Atatürk Lisesi’nden mezun oldu. Yükseköğrenimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nde yaptı.

Hayatının dönüm noktası: Hikâyesi Bursa’da kalecilikle başladı. Dümeni oyunculuğa kırdığında ise hayatı değişti. ‘Şimdiye kadar aldığınız en cesur karar nedir?’ Sorusuna cevabı: “Bir gecede kaleciliği bırakıp konservatuvar sınavına girmek” oluyor.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2005 yılında ‘Kurtlar Vadisi Pusu’ dizisinin üçüncü sezonundaki canlandırdığı ‘galerici’ rolü ile başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Ulan İstanbul’ dizisinde canlandırdığı ‘Karlos Nevizade’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Sosyal: Yapmadığı spor kalmamış. At biniyor, kılıç dersi alıyor. Pilatesi ihmal etmemeye çalışıyor. “Bütün erkeklere sesleniyorum; Pilates sadece Ebru Şallı sporu değildir. Aynı zamanda bir fizik tedavi sporudur.”

Düşünce yapısı: Kendinden sonraki kuşağın, sanatçı olsun veya olmasın  ‘iyi de kardeşim siz ne yaptınız, haybeye işlerle ömür tükettiniz’ soru ve eleştirisini yöneltme ihtimaline karşılık en azından ‘elimden bunlar geldi; bunları bunları yaptım’ diyebilmek istiyor. “İşte bunun için de oyuncu (ya da her ne işi yapıyorsam bu camiada) sorumluluğunu taa içimde ve hep hissetmem gerektiğini biliyorum. Ama bu kadar ciddi sorumluluğun yanına da yaptığım işten keyif almayı koyuyorum. Severek ve eğlenerek yapıyorum. İşte bu yüzden de yorulmuyorum demeyeyim ama en azından idare ediyorum.”

Mutluluk kaynağı: Hayranlarından gördüğü ilgiden mutluluk duyuyor. “Önemli olan, ne iş yapıyor olursan ol işini iyi yapmak ve bunun büyüsüne kapılmamak. Yoksa insanların sevgisini görmek çok güzel. Bu anlamda oyuncuları da çok şanslı buluyorum. Sanatla uğraşan insana sevgisini gösteren bir halkımız var. Bizim insanımız güzel insanlar, oturup sohbet ettiğinizde herkesle  konuşabiliyorsun. Çayını, sohbetini, sevgisini esirgemez.”

İlk sinema filmi: Tomris Giritlioğlu / Güz Sancısı

Aşka bakışı: “Eskiden aşk duygusu karşımdaki kişiyle alakalıymış gibi gelirdi. O zaman işin içinden çıkmak zorlaşıyor, beklenti devreye giriyor. Artık beklentisiz sevmeyi öğrenmeye çalışıyorum. Her zaman başaramasam da bunu hatırlatacak bir bilgi var ruhumda. Artık eskisi kadar kafa yormuyorum, akışa bırakıyorum. Aşkın en kıymetli tarafının bende olması olduğunu biliyorum. ‘Güzelliğin 10 para etmez şu bendeki aşk olmasa’ misali.”

Erkan Kolçak Köstendil Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Hayata bakışı: Kimseyi yargılamayı sevmiyor, öz eleştiri yapmanın ve empati kurabilmenin önemine inanıyor. “İnsan ilişkilerine bakalım, birbirimizle ilgili sevmediğimiz huyların hemen hepsi kendimizde de var. Dolayısıyla birbirimize artistlik yapmanın âlemi yok! Sürekli yargılayacağımıza biraz öz eleştiri yapmayı denesek hayat başka bir yere gidecek. Birbirimize sarılmamız için Türkiye’de haftalarca konuşulacak bir şey yaşanmasına gerek yok.  Konservatuvarı üçüncü senemde kazandım. Konservatuvarı kazanamadığım yıllar, okul öncesi ve sonrası setler, okul, kamera arkası benim için futboldaki antrenman gibiydi. İyi koşmak için antrenmanını iyi yapmalısın. İyi şeyler için, çok çalışmaya devam öncelikli benim için.”

İş hayatına bakışı: İşini çok seviyor ve ancak şöhretin büyüsüne kapılınmazsa iyi bir oyuncu olunabileceğini düşünüyor. “Oyunculuk mesleğini iyi yapıyorsan iyi oyuncusun demektir. Bunu icra ettiğin yerse seni şöhret yapabilir. Bugün sokağa çıkıp sorsanız, belki insanlar Bülent Emin Yarar’ı tanımayabilir. Ama bu onun, Türkiye’nin en iyi oyuncularından biri olduğu gerçeğini değiştirmez. Aynı zamanda benim çok kıymetli hocalarımdan biridir. Şöhreti son sıraya bile koymazsanız işinizi iyi yapabilirsiniz. İki şeye çok önem veriyorum çok benimsiyorum: Bir, işinizi seveceksiniz. Harbiden! İkincisi, sorumluluk duygusu ve yine harbiden! Mesela, canlandırdığım Vartolu karakterini sevmek sadece iş sorumluluğu değildir. Oynadığım karakterle bütünleşemezsem sevemem! Sevmezsem bütünleşemem! Sadece iş olarak baksam, pek yapılacak bir şey değil. Ama keyif almam hep bir adım ileride.”

Kariyer planı: Elinden geldiğince kalıcı, işe yarar, dişe dokunur hatta, ağrıtır türden bir seyler yapmaya çalışıyor ve kariyeri boyunca da bunun için uğraşmaya devam edecek. “Hepimiz ölümü tadacağız demiştim. O zamana kadar bizim arkamızda bırakacağımız tek şey yaptığımız işler olacaktır. Biz şu an bir şeyler yapıyoruz. Ben bir şeyler yapıyorum ve üretiyorum ama bunların geçerli şeyler olup olmadığını, birkaç yıl sonra ancak öğrenebilirim. Kalıcılığın jürisi ise uzun yıllardır. Tevazu dediğiniz şeyin zemini bu! Yani bilmediğim şeyin havasına giremem, ya da mutluluğunu yaşayamam. Olmaz! Bugün Yeşilçam’ın bazı filmlerini hala oturup alkış duygularıyla izliyoruz. Onlar, Yesilçam, hala bize yol gösteriyor, ışık tutuyor. Demek ki onlar kalıcı bir şeyler yapmışlar. Bizim yaptığımız şeyler kalıcı şeyler mi, gelip geçici şeyler mi? Bunu bize zaman gösterecek. Bunun için de uğraşmaya devam edeceğiz.”

Kaygıları: Arada mezun olduğu Mimar Sinan Üniversitesi’ne gidip öğrencileri gözlemliyor. Alttan gelen her nesilin bir öncekini eskittiğini düşünüyor ve onlara yetişememekten korkuyor. Sanatla uğraşan insanların sosyal medyada halkı siyasi ve toplumsal olaylar karşısında cahillikle suçlamasını ise asla anlayamıyor. “Sanatçıysan, herkesten fazlasını biliyor olma iddian varsa ve halk cahilse, kendine dönüp ‘Ben neyi eksik yaptım?’ diye sormalısın bence.”

Kimlere hayranlık duyar? Birlikte rol alma şansı bulduğu oyuncu Uğur Polat’a hayranlık duyuyor. “Bugün genç tayfadan adını bildiğiniz  birileri varsa, dikkat edin, mutlaka hemen hepsinin yolu Uğur Polat’la aynı projeden geçmiştir. Bunun tesadüf olduğunu düşünmüyorum. Çünkü, başkası olsa o kadar rahat davranıp, eğlenemeyebilirsin. Uğur Abi’nin, seninle eğlendiğini görüyorsun.”

Sosyal medya ile arası nasıl: Sosyal medyayı sokaklardaki billboard’lar gibi kullandığını söylüyor. “Daha çok yaptığım işleri, afişleri, fragmanları paylaşıyorum. Kaç kişi görür, takip eder, paylaşır bunları düşünürsen işin yaş. Bizim derdimiz rakamlarla değil insanlarla.”

Erkan Kolçak Köstendil Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Evde ne yapar?  Ev işleriyle arası pek iyi değil. Mutfakta da ancak makarna ve tost yapabiliyor.

Hobisi: Bisiklet kullanmayı çok seviyor. “Çocukluğum Yalova’nın sahil sitelerinde bisiklete binerek geçti. İstanbul trafiğine çözüm olarak elektrikli bisiklet kullanmaya başladım. Her yere bisikletimle gidip geliyorum. Eskiden hep geç kalma sıkıntısı yaşıyordum ama artık dakikaların hâkimiyeti bende. Çok rahat ettim. Trafikte bekleyen son model otomobillerin yanından tısss diye geçmek de çok keyifli oluyor.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2005 /Kurtlar Vadisi/ Oto Galerici

2009-Sakarya Fırat /Er Mahmut Karakum

2012-Babalar ve Evlatlar /Ayhan

2013 /2014-Merhamet /Mehmet Yılmaz

2014/2015-Ulan İstanbul /Karlos Nevizade

2015/2016 -Muhteşem Yüzyıl: Kösem/Şahin Giray Han

2016 -Familya / Toprak Beyoğlu

2017 -Görünen Adam/Kurtuluş

2017 -Bir Deli Sevda/    Mehmet Gökdeniz

2017- Çukur /Vartolu Saadettin / Salih Koçovalı

2019 -Çarpışma   /Vartolu Saadettin

SİNEMA FİLMLERİ

2008 -Güz Sancısı /Nümayişçi

2009 -M.A.T /Emre

2014-İtirazım Var /Süperman

2014- İstanbul’da Bir Gece

2014 -Yağmur: Kıyamet Çiçeği /Şenol

2015- Takım: Mahalle Aşkına!

2015 -Yok Artık! /Taksici Fikret

2015-Kara Bela / Güven

2017 -Babam /Deniz

2017 -Put Şeylere

2018- Manyak/Locksmith

2018- Müslüm /Pavyon Sahibi

2019 -Sibel /Ali

2019 -Türk İşi Dondurma /Deveci Ali

2020- Kız Meselesi

TİYATRO OYUNLARI

2020- Igor Stravinski: Askerin Öyküsü

2019- Tezgah / Yazar

2018-12 Numaralı Adam / Oyuncu / Yazar

2014-Kalp Düğümü

2013-Küçük / Işık Tasarımı

2011-Aut / Zehir / Müzik

YÖNETMENLİK VE SENARİSTLİK YAPTIĞI YAPIMLAR

Su  (Kısa Film)

Suma (Kısa Film)

KİTABI

2019- Mukadderat

ÖDÜLLERİ

Tiyatro Dergisi Tiyatro Ödülleri / En İyi Erkek Oyuncu

Tobav Tiyatro Çırakları Tiyatro Ödülleri / En İyi Genç Erkek Oyuncu

17.Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Ödülleri / Genç Oyuncu Özel Ödülü

GQ Men Of The Year / Yılın Yükselen Yıldızı

Okan Üniversitesi Yılın En’leri Ödülleri / Yılın En İyi Dizi Oyuncusu

Genç Türkiye Ödülleri / Kartal Tibet Erkek Oyuncu Ödülü

Magazin Gazeteciler Derneği Altın Objektif Ödülleri / Yılın Erkek Oyuncusu

Hacettepe Üniversitesi Kristal Geyik Ödülleri / En İyi Erkek Dizi Oyuncusu