Ana sayfa Dizi Haberleri Savaşçı dizisi Amerikan sermayeli Fox TV’de Amerikan karşılığını özellikle mi yaptı?

Savaşçı dizisi Amerikan sermayeli Fox TV’de Amerikan karşılığını özellikle mi yaptı?

tarafından ker_def
Televizyon Gazetesi Analiz

Türkiye’nin siyasi olarak Amerika Birleşik Devletleri ile son zamanda sorunları olduğunu herkes biliyor.

Bizim işimiz siyaset değil. Ancak ekranda bu karşıtlığı destekleyecek görüntüler hem de ABD sermayeli Fox TV’de ortaya çıkınca dikkatimizi çekti.

Savaşçı dizisinin 36. bölümünde teröristler kimyasal gazla dolu ‘çakma füzeyi’ bir köye ateşliyorlar. O sırada köylüleri emniyetli bir yerde saklayan Tim’in yakınına düşen bombalardan kimyasal gaz yayılıyor.

Tam da o sırada bir Türk helikopteri geliyor ve Tim’e gaz maskelerini atıyor. Gaz maskelerini takan askerler ölümden dönüyor.

Bu sahnelerin ardından Tim ile temasa geçen General Kutalmış, şu emri verdi: “Kutları bu alçak sürünün üstüne gönder. Bu namussuzluğu kim yaptıysa paramparça etsinler… Yok etsinler o sırtlanı.”

Kopuz Albay ise cebinden çıkardığı Ay-Yıldız işlenmiş mermileri Bozok ve Bozkurt’a verdi. Sonra da elindeki zarfı açtı. Zarftan Amerikan bayrağı çıktı. Bozok ve Bozkurt, kafalarını sallayarak düşmanın kim olduğunu anladıklarını gösterdi.

Ardından ise Albay Kopuz, “Komutanın dediği vakit bu vakit… Saat bu saat. Gidin ve işi bitirin. Önce o füzeyi yok edin. Ondan sonra da size verdiğim kurşunları adresine teslim edin” emrini verdi.

Videodan bu sahneyi izleyebilirsiniz…

Dizinin 37. bölümünde şehit oldukları açıklanan Bozok, Bozkurt ve Bayram, aslında büyük bir oyunun parçasıydı. 3 kahraman Cortes isimli terörist başını yakalamak için şehit süsü verilerek sahaya sürülmüştü. Amerikan vatandaşı Cortes’i yakalamak için Kuzgun’u oyuna getiren 3 asker, sonunda amaçlarına ulaştı ve Cortes’i buldu. Albay Kopuz’un verdiği Ay-Yıldız işaretli mermileri tüfeğe süren Bozok ve Bozkurt, Cortes’i vurarak öldürdü ve böylece hesap da kapanmış oldu.

Savaşçı, Limon yapım tarafından hazırlanan ve Pazar akşamları yayınlanan başarılı bir dizi…

Yayınlandığı kanal ise Fox TV… Yani Türkiye’deki yabancı sermayeli bir kanal… Peki Fox TV kimin? ABD’li medya grubu News Corporation’ın sahibi Rupert Keith Murdoch’ın…

Şimdi soru şu; Savaşçı dizisi ABD sermayeli bir kanalda hem de Amerikan bayrağını göstererek Amerika karşıtlığını nasıl yapabildi?

Bu kadar güçlü bir vurguyu ABD sermayeli bir kanalda yapabilmek cesaret işi aslında…

Tabii ki izleyenler için bu sahne hiç de şaşırtıcı değil. Afrin operasyonunda kahraman Türk askerinin her taşın altını kaldırdığında ABD’ye ait bir ürün çıkıyor.

Aslında dizide böyle bir sahne gerçek hayattan kopuk bir durum değil.

Bizi şaşırtan ABD sermayeli bir kanalda bu vurgunun yapılması…

Acaba özellikle yapılmış olabilir mi?

Yani Fox TV, “Biz size karşı durun Amerikalı’lardan değiliz… Biz sizi destekleyen Amerikan sermayesiyiz” gibi bir mesajı bu yolla vermek istemiş olabilir mi?

Açıkcası bu konuda bir bilgimiz yok.

Sadece durumu analiz etmekteyiz…

Savaşçı dizisi başarılı ve etkili bir dizi. Başarısının devamını dileriz.