Ana sayfa Dizi Arşivi Sefirin Kızı Dizisi| Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

Sefirin Kızı Dizisi| Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz – Sefirin Kızı, NGM ve O3 Medya ortak yapımı dram ağırlıklı Türk dizisidir. Yönetmeliğini Emre Kabakuşak’ın yaptığı dizinin senaryosu Ayşe Ferda Eryılmaz ve Sedef Nehir Erdem tarafından kaleme alınıyor. İlk çekimleri Karadağ’da yapılan dizinin çekimleri Muğla’nın Bodrum ilçesinde devam ediyor.

Engin Akyürek ve Neslihan Atagül’ü başrolde buluşturan dizi bir aşk hikayesinin etrafında gelişen, dram dolu olayları kapsıyor… Dünya çapında çok sevilen iki başrol oyuncusu ile birlikte Sefirin Kızı güçlü bir hikaye olarak ortaya çıktı. Sosyal medyada geniş kitleleri etkiledi. Yurt dışından da diziye ilgi çok büyük oldu. Sefirin Kızı, hem hikayesi hem oyunculuk performansı hem reytingleri hem de sosyal medya etkileşimler ile son yılların en başarılı Türk dizilerinden birisidir.

Sefirin Kızı Dizisi| Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 9

KÜNYE:

Kanal: Star TV
Yapımcı: NGM- O3 Medya
Türü: Dram
Yayın Tarihi: 16 Aralık 2019
Mekan: Muğla/ Bodrum ve Karadağ
Süresi: 120 dakika
Müzik: Gökhan Kırdar
Başrol: Engin Akyürek, Neslihan Atagül, Uraz Kaygılaroğlu.
Oyuncular: Erdal Küçükkömürcü, Doğukan Polat, Hivda Zizan Alp, Özlem Çakar Yalçınkaya, Gonca Cilasun, Tülin Yazkan, Esra Kızıldoğan, Cemre Öktem, Edip Tepeli, Beren Gençalp, İlayda Ildır, Furkan Aksoy, Bülent Şakrak, Gözde Çığacı.

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Dizinin sosyal medya hesapları aktif olarak kullanılıyor. Tüm hesaplardan fragmanlar, diziden fotoğraflar ve çeşitli bilgiler paylaşılıyor. Yayın günü dizinin önemli sahneleri yayınlanıyor. Youtube kanalında hem kısa kısa sahneleri hem de tüm bölümleri ve fragmanları bulabilirsiniz.

Twitter: https://twitter.com/SefirinKiziDizi
Instagram: https://www.instagram.com/sefirinkizidizi/
Facebook: https://www.facebook.com/SefirinKiziDizi/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCYKPH4JKMEdCWLaEZdj42Cg
Resmi internet sayfası: https://www.startv.com.tr/dizi/sefirin-kizi/

TÜM HABERLER:

Sefirin Kızı dizisiyle ilgili tüm haberleri aşağıdaki linki tıklayarak en yeniden en eski habere doğru inceleyebilirsiniz.

Tüm haberleri okumak için tıklayın…

GENEL İZLENİM:

Sefirin Kızı dizisinde Nare ve Sancar’ın destansı aşk hikayesi anlatılıyor. Dram türündeki dizi etkileyici sahneleri ila pazartesi akşamları ekranlara damgasını vuruyor. Bazı sahneleri ile (gerdek sahnesi) eleştiri oklarının da hedefi olan dizi Star TV ekranlarında yüksek reyting almaya devam ediyor. Dizi ilk sezon çok büyük beğeni kazandı. Ancak ikinci sezonda özellikle kadına şiddet konusunda Nare karakterinin düşürüldüğü durumlar, büyük tepki çekti. İzleyiciler, Sancar karakterinin şiddet içeren yanlarından rahatsız oldu. Senaryoda yapılan değişiklikler ile bu eleştiriler hafifletildi. Bir aşk hikayesi olan dizi, güçlü oyuncu kadrosu ve iyi örülmüş hikayesi ile sevildi. Karakter – oyuncu seçimleri de çok başarılıydı.

Sefirin Kızı Dizisi| Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 10

HİKAYESİ:

Gariban bir yarıcının oğlu olan Sancar, daha çocuk yaştayken Bodrum’a tatile gelen bir büyükelçinin kızı olan Nare’ye sevdalanır. Bu iki zıt çocuk, birbirlerini çok severler, sevdaları için yıllarca mücadele ederler. Sonunda kız oğlana kaçar ama tam kavuştukları gece Nare birden ortadan kaybolur. Bir daha onu gören olmaz.

Kimi der denize düştü öldü, kimi der sefir kızı ya Avrupa’ya kaçtı. Bir aşık da onlara türkü yakar, der ki sefirin kızı alaca kuş oldu uçtu. Böylece Nare ve Sancar’ın mutsuz hikayesi bir destana dönüşür. Bir düğün gecesinde ortadan kaybolan sefirin kızı, tam dokuz yıl sonra, başka bir düğün gecesinde ortaya çıkıverir. Üstelik bu düğün, Sancar’ın düğünüdür ve ona kızını getirmiştir.

KARAKTERLER:

Oyuncu (Karakter)
Engin Akyürek (Sancar Efeoğlu)
Neslihan Atagül (Nare Çelebi)
Uraz Kaygılaroğlu (Gediz Işıklı )
Erdal Küçükkömürcü (Güven Çelebi )
Doğukan Polat (Yahya Efeoğlu )
Hivda Zizan Alp(Elvan Efeoğlu )
Özlem Çakar Yalçınkaya (Refika Işıklı)
Gonca Cilasun (Halise Efeoğlu)
Tülin Yazkan (Menekşe Efeoğlu)
Esra Kızıldoğan (Müge Işıklı)
Cemre Öktem (Zehra Efeoğlu)
Edip Tepeli (Kavruk Ömer)
Beren Gençalp (Melek Efeoğlu Çelebi)
İlayda Ildır (Dudu)
Furkan Aksoy (Lokman)
Bülent Şakrak (Kahraman)
Gözde Çığacı (Ceylan )
Deniz Işın (Sahra)

Sefirin Kızı Dizisi| Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 11

MEKANLAR: Sefirin Kızı’nın çekim yerleri izleyicileri hayran bırakmasının yanı sıra meraklarını da uyandırıyor. İlk bölümlerin çekimleri Montenegro olarak da bilinen Karadağ Cumhuriyeti’nde gerçekleştirildi. Son yıllarda yabancı turistlerin oldukça ilgisini çeken eşsiz güzellikteki Montenegro’da yapılan çekimler sonbahar yağmurlarının da etkisiyle izleyenlere görsel bir şölen yaşattı. Dizinin yurt içindeki çekimleri ise Muğla Bodrum’da gerçekleştiriliyor.

JENERİK:

Jenerik müziğindeki şarkı ‘Alacanın Efesi’de dizinin takipçileri tarafından çok beğeniliyor. Şarkıyı Yüksel Baltacı seslendiriyor. Şarkının sözleri aynı zamanda dizinin senaristleri olan Ayşe Ferda Eryılmaz ile Sedef Nehir Erdem’e ait, bestesi ise ünlü müzisyen Gökhan Kırdar tarafından yapıldı.

FRAGMANLAR:

Sefirin Kızı dizisinden ilk fragman Star TV’nin ve dizinin sosyal medya hesapları üzerinden 2019 yılının Aralık ayında yayınlandı. İlk görüntüler büyük beğeni topladı. Dizinin tanıtım stratejisi de başarılı sonuçlar verdi. Dizinin fragmanlarını ve sahnelerde bazı özel anları youtube resmi kanalında bulabilirsiniz.

TÜM BÖLÜMLER:

Sefirin Kızı dizisinin 1.sezonu 16 Aralık 2019 Pazartesi günü başladı. İlk sezon 17 bölüm devam etti. İkinci Sezon ise 7 Eylül 2020 Pazartesi günü başladı. Dizi her pazartesi saat 20.00’de Star TV’de izleyenleri ile buluşuyor.

Sefirin Kızı dizisinin tüm bölümlerini Star TV’nin resmi internet sitesindeki bölümden izleyebilirsiniz. İzlemek için lütfen tıklayınız…

SEFİRİN KIZINA SÜRPRİZ OYUNCU

Sefirin Kızı dizisinin oyuncu kadrosuna sürpriz bir isim dahil oldu. Kahraman karakteri ile Bülent Şakrak dizinin kötü adamı olarak ekranda yer aldı. Deniz Işın, dizinin oyuncu kadrosuna 27. Bölümden itibaren dahil oldu. Akın’ın üvey kardeşi ‘Sahra’ karakterini canlandıran Işın, seyirciyi farklı bir serüvenin içine sokması ve hikayede de önemli değişim yaşanması nedeniyle önemli bir transfer oldu. Ayrıca Zerrin Sümer gibi usta bir oyuncu da diziye ikinci sezonda katıldı ve hikayede etkili bir noktada yer aldı.

DİZİ MÜZİKLERİ – KLİPLER:

Sefirin Kızı dizisinin sahnelerinden etkileyici klipler yayınlandı. Bu klipler dizinin youtube kanalından paylaşıldı. Aşağıda bu video klipleri bulabilirsiniz:

SEFİRİN KIZINA 5 ÖDÜL BİRDEN

‘Sefirin Kızı’, 3. Uluslararası İzmir Film Festivali’nde 5 ayrı dalda ödüle layık görüldü. Online olarak düzenlenen törende ödül alan oyuncular, dizinin sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımla mutluluklarını ifade etti. Sinema Televizyoncular Meslek Birliği (ASİTEM) tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteğiyle düzenlenen 3. Uluslararası İzmir Film Festivali’nin noter onaylı halk oylaması sonuçları açıklandı. Festival kapsamında yaklaşık 1.5 aydır devam eden halk oylamasına 150’den fazla ülke katıldı. ‘Sefirin Kızı’ dizisindeki rolleriyle milyonların beğenisini toplayan Neslihan Atagül Doğulu ‘En İyi Kadın Oyuncu’, Engin Akyürek ‘En İyi Erkek Oyuncu’, Tülin Yazkan ‘En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu’, Uraz Kaygılaroğlu ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’ ve Beren Gençalp ‘En İyi Çocuk Oyuncu’ ödülüne layık görüldü.

KAMERA ARKASI:

Sefirin Kızı dizisinin dizinin eğlenceli kamera arkasın görüntüleri de zaman zaman youtube kanalında yayınlanıyor.