Ana sayfa Dizi Haberleri Sefirin Kızı dizisine isyan ettiler! “Nare’yi ne hale getirdiniz?” “Saplantılı aşk bu!”

Sefirin Kızı dizisine isyan ettiler! “Nare’yi ne hale getirdiniz?” “Saplantılı aşk bu!”

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Geçtiğimiz sezon ekranlara gelmeye başlayan Sefirin Kızı dizisine izleyiciden tepki yağmaya başladı! Star TV’de yayınlanan dizi, uzun süredir ekranlarda olmayan Neslihan Atagül’ün yeniden dizilere döndüğü bir dizi olarak da dikkat çekmişti. Engin Akyürek ve Uraz Kaygılaroğlu’nun da başrolünde olduğu dizi, hikayesiyle ilgi çekmiş ve sezonda da izlenen bir yapım olmuştu.

İzleyicinin ilk başta gördüğü Nare karakteri ise güçlü, erkek şiddeti karşısında durabilen cesur, hakkını arayan, eğitimli ve aydın bir kadın portresi çizerek izleyicinin kalbini kazanmıştı. Onun bu karakterine karşın geleneksel bir tavır sergileyen ve Engin Akyürek’in oynadığı Sancar ise Nare’ye olan aşkından dolayı izleyiciden onay almıştı. Ancak Sancar’ın gittikçe Nare’yi köşeye sıkıştıran, onu kendi çetrefilli hayatının içine sokmaya çalışan tavrı, yeni sezonda daha da sertleşek!

Uraz Kaygılaroğlu’nun oynadığı ve içten içe Nare’ye yanık olan Gediz’in Nare’ye aşkını çok daha geçerli, gerçekçi, samimi ve yalansız bulan izleyici, Sancar karakterinin öfkeli, gergin, şiddete meyilli halinden artık hiç hoşnut değil! Üstelik Nare’nin böyle bir adama aşık olmasını da kabul edemiyor! Pek çok izleyicinin toplumda bir yara haline dönüşen ve gittikçe artan ‘kadına şiddet’ konusunun dizilerde kimi tavırlarla ‘olağan’ gösterilmesine tepkisi artıyor.

Her ne kadar Sancar Nare’yi unutamadığı ve hala sevdiği kadın, çocuğunun annesi olarak görse de yeni sezon tanıtımında onu konağa getirmesi, üstelik evli ve karısından bir bebek bekleyen adam olarak resmen bir ‘kuma’ konumuna sokması, izleyiciyi fena halde rahatsız etmiş durumda!

Nare gibi bir kadının böyle bir durumu kabul edip etmemesi bir yana, dizilerin toplumun gelişen yapısı ve aydınlık tarafından değil de hep geri kalmış tarafından bakmasına kızan izleyici, Sefirin Kızı’nı da bu nedenle sert bir dille eleştirmeye başladı sosyal medyada. Hatta artık izleyicilerin büyük bir kısmının Sancar’ın aşkının ‘saplantılı, hastalıklı bir aşk’ olarak nitelediği de dikkat çekmekte.

Pek çok kişinin diziyi Nare ve Gediz için izlediğini söylemesi, Nare’yi Gediz’e yakıştırması, onun her koşulda Nare’ye inanan, güvenen, karşılıksız bile olsa seven ve sevgisiyle ezmeyen, yormayan, yargılamayan karakterine dikkat çekiyor izleyenler.

Her ne kadar yeni sezon tanıtımında Nare “Benim adım Nare. Direnç demek, haykırmak demek, nar demek, yanmak demek” dese de Nare karakterinin, Sancar karakterine ezdirildiği ve güçlü kadın imajının gerisine düşmeye başladığı dillendiriliyor sosyal medyada.

İzleyicinin bu tepkilerini senaristler, yapımcı görüp bir müdahalede bulunur mu bilinmez ama dizinin tanıtımında silahların patlaması, şiddetin artması, izleyicinin hiç hoşuna gitmedi! Bir anda mafya dizilerine benzeyen durumların yaşanması, Sefirin Kızı’nı bambaşka bir pozisyona sokmakta!

Youtube’da dizinin tanıtımın altında yazan yorumlardan bazılarını sizler için derledik. Sizler de bakıp çok daha fazlasını görebilirsiniz.

İşte o yorumlardan bazıları….

Sefirin Kızı dizisine isyan ettiler! "Nare'yi ne hale getirdiniz?" "Saplantılı aşk bu!" 14 Sefirin Kızı dizisine isyan ettiler! "Nare'yi ne hale getirdiniz?" "Saplantılı aşk bu!" 15 Sefirin Kızı dizisine isyan ettiler! "Nare'yi ne hale getirdiniz?" "Saplantılı aşk bu!" 16 Sefirin Kızı dizisine isyan ettiler! "Nare'yi ne hale getirdiniz?" "Saplantılı aşk bu!" 17 Sefirin Kızı dizisine isyan ettiler! "Nare'yi ne hale getirdiniz?" "Saplantılı aşk bu!" 18 Sefirin Kızı dizisine isyan ettiler! "Nare'yi ne hale getirdiniz?" "Saplantılı aşk bu!" 19 Sefirin Kızı dizisine isyan ettiler! "Nare'yi ne hale getirdiniz?" "Saplantılı aşk bu!" 20 Sefirin Kızı dizisine isyan ettiler! "Nare'yi ne hale getirdiniz?" "Saplantılı aşk bu!" 21