Ana sayfa Sosyal Medya Sefirin Kızı ve Sen Çal Kapımı birinciliklere doymuyor ama gerçek çok farklı!

Sefirin Kızı ve Sen Çal Kapımı birinciliklere doymuyor ama gerçek çok farklı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Sosyal medyada çok güçlü destekleri olan diziler ve oyuncuların gerçekte bu kadar büyük reyting etkisinin olmadığı artık bilinen bir gerçek… Dizilerle ilgili sosyal medyadaki reytinglere ve çok konuşulanlara bakıldığı zaman bazı isimlerin ve bazı dizilerin hep ön planda olduğunu görebilirsiniz.

Buna dizi olarak örnek vermek gerekir ise Sefirin Kızı ve Sen Çal Kapımı çok iyi örnekler olur… Her iki dizinin de sosyal medyada muhteşem bir destekçi grubu var. Hatta bu destek Türkiye’yi de aşmış durumda ve uluslararası bir boyut da kazandı.

Özellikle Engin Akyürek ve Tuba Büyüküstün hayranı olan dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan ve Türk dizilerine ilgi gösteren milyonlar var. İşte bu izleyiciler Sefirin Kızı dizisinin yeni haline tutuklu kaldı. Bunun nedeni de Engin Akyürek ile Tuba Büyüküstün partnerliğine olan ilgi… Ancak reytingler aynı şeyi söylemiyor.

Sefirin Kızı ve Sen Çal Kapımı birinciliklere doymuyor ama gerçek çok farklı! 8

Pazartesi akşamları yayınlanan Sefirin Kızı dizisinin reytingleri o kadar düştü ki, proje çok iyi başlayan ve devam eden bir yapım olmasaydı belki de çoktan final kararı alınırdı. Oyuncuların hatırına devam ettiriliyor gibi bir durum söz konusu… Yoksa Star TV için reytinglerin tatmin edici olmadığı biliniyor. Fakat sosyal medyada Sefirin Kızı hayranları o kadar iyi örgütlenmiş ki, dizi sürekli TT oluyor. Reytinglerde ilk 10 sıralamasında yer alamayan Sefirin Kızı, sosyal medyada baş tacı ediliyor.

Geçtiğimiz Temmuz ayında başlayan Sen Çal Kapımı dizisi de yine ilk başladığından bugüne kadar müthiş bir sosyal medya desteği sağladı. Kerem Bürsin ile Hande Erçel ikilisinin uyumu da buna son derece olumlu katkı yaptı. Dizinin hayranları, iki ünlü ismin sevenlerin sosyal medyayı adeta ayağa kaldırdı.

Sefirin Kızı ve Sen Çal Kapımı birinciliklere doymuyor ama gerçek çok farklı! 9

Sen Çal Kapımı dizisi de sosyal medya rüzgarı ile uzun süre çok konuşulan bir yapım olarak gündemde kaldı. Ancak reytingler son aylarda aynı şeyi söylemiyor. Özellikle 2021 yılı itibari ile yayınlanan bölümlerin sürekli bir düşüş sergilemesi, reytinglerin en sonunda da dibe vurmasına kadar sürdü.

Fox TV, Sen Çal Kapımı dizisini yaz aylarında da sürdürmek istiyor ve 17 Nisan Cumartesi günü Savaşçı’dan sonra sezon finali yayınlanacak.39. bölüm ile birlikte ara verecek olan dizi, Haziran ayında ise 40. bölümü ile yeniden başlayacak.

Sosyal medyada çok konuşulan Sen Çal Kapımı’nın reytingler de ise çok düşük noktalara gelmesi dikkatlerden kaçmıyor.

Sefirin Kızı ve Sen Çal Kapımı dizilerinin durumu aslında sosyal medyanın reytinglerde pek de bir etkisinin olmadığının kanıtını teşkil ediyor.