Ana sayfa Dizi Haberleri Sen Anlat Karadeniz de bir tartışma daha çıktı! İrem’e yasak varken, Öykü Gürman’a niye serbest?

Sen Anlat Karadeniz de bir tartışma daha çıktı! İrem’e yasak varken, Öykü Gürman’a niye serbest?

tarafından ker_def
İrem Helvacıoğlu’na yasak getirilirken, Öykü Gürman’a neden izin veriliyor?

O Ses Türkiye Yılbaşı Özel programında şarkı söyleyenlerden birisi de Sen Anlat Karadeniz dizisinde canlandırdığı Nefes karakteriyle son dönemin en başarılı kadın oyuncularından İrem Helvacıoğlu idi..

Ancak programdaki bu bölüm kaldırıldı. Çünkü dizinin yapımcısı Osman Sınav, oyuncusunun bu şekilde farklı bir ekranda yer almasının Nefes karakterine zarar vereceğini söyleyerek duruma tepki gösterdi.

İrem Helvacıoğlu, bu yasak nedeniyle yapımcı ile karşı karşıya geldi. Hatta Helvacıoğlu’nun diziden çıkartılabileceği dahi söylendi.

Sen Anlat Karadeniz de bir tartışma daha çıktı! İrem'e yasak varken, Öykü Gürman'a niye serbest? 8

Bu tartışmayı köşesinde paylaşan Ali Eyüboğlu, İrem Helvacıoğlu’nun rolünün tehlikeye girdiğini daha önce yazmıştı. Eyüboğlu, gündem olan bu tartışmada en çok sorulan “Madem İrem’e yasak var, neden Öykü Gürman sahnelere çıkıp şarkı söylüyor” şeklindeki tepkilere de köşesinden yorum getirdi.

Ali Eyüboğlu şöyle yazdı:

“Birçok kişinin ortak yorumu şuydu: “İrem Helvacıoğlu’nun ‘O Ses Türkiye Yılbaşı Özel’ programında şarkı söylemesinin, ‘Nefes’ karakterine zarar vereceği gerekçesiyle yasak getiren yapımcı, Öykü Gürman’ın sahneye çıkıp, şarkı söylemesine niye izin veriyor?”

Öykü kabul etmedi

Sen Anlat Karadeniz de bir tartışma daha çıktı! İrem'e yasak varken, Öykü Gürman'a niye serbest? 9

Bu soruyu yönelttiğim yapımcı Osman Sınav, şunları söyledi: “Öykü Gürman şarkıcı… Onu bu kimliğiyle dahil ettik diziye… Ona da teklif yapıldı ama kabul etmedi. Sinegraf, özel televizyonculuğun tarihiyle yaşıt, 35 yıllık bir şirket… Ben de, hangi diziye, hangi karaktere, neyin zarar vereceğini bilecek tecrübeye sahip bir yapımcıyım. Sözleşme imzaladığımız herkes, ‘Sen Anlat Karadeniz’in 100 civarında çalışanın evine ekmek parası götürdüğünü unutmadan üzerine düşeni yapmalı.”