Ana sayfa Sosyal Medya Sen Anlat Karadeniz’deki şiddet sahneleriyle konuşulan İrem Helvacıoğlu’ndan çok çarpıcı açıklama…

Sen Anlat Karadeniz’deki şiddet sahneleriyle konuşulan İrem Helvacıoğlu’ndan çok çarpıcı açıklama…

tarafından zk zk

Televizyongazetesi/Detay – atv ekranlarında yayınlanan Sen Anlat Karadeniz dizisi, ilk yayınlandığında gündeme bomba gibi düşmüştü.

Dizide Nefes karakterini oynayan İrem Helvacıoğlu, Mehmet Ali Nuroğlu’nun oynadığı Vedat karakterinin şiddetine uğrayan bir kadını canlandırıyordu.

Dizinin ilk bölüm sahnelerinde çok ağır şiddet içerikli sahneler günlerce, aylarca konuşulmuştu. Hatta dizi boyunca Nefes ile birlikte pek çok kadına şiddet olayı gündeme gelmiş, her ne kadar tepkilere neden olmuşsa da farkındalık yaratmak adına konu işlenmeye devam edilmişti.

Sen Anlat Karadeniz'deki şiddet sahneleriyle konuşulan İrem Helvacıoğlu'ndan çok çarpıcı açıklama... 8

Bir kaç gün önce ise gerçek bir şiddet ve vahşet haberiyle daha sarsıldı Türkiye. Muğla’da Cemal Metin Avcı isimli bir cani tarafından hunharca katledilen 27 yaşındaki üniversite öğrencisi Pınar Dönmez olayı, herkesi derinden sarstı.

Kadın cinayetlerine bir yenisinin daha eklendiği ve gittikçe artan vakalar üzerine, sosyal medyadan da pek çok kişi gibi ünlü isimler de tepkilerini dile getirmekte.

Sen Anlat Karadeniz dizisinde, rol gereği şiddet gördüğü sahneleri çekerken ne kadar zorlandığını pek çok röportajında anlatan İrem Helvacıoğlu, benzer durumları yaşayan kadınlara ses olduklarını ifade etmişti. Her ne kadar mizansene dayansa da dizi için çekilen sahnelerin kamera arkası ve önündeki zorlukları, oyuncuyu, gerçek hayatta bu tür durumları yaşayan kadınların hayatını sorgulamaya da itmişti.

Dizide erkek şiddetinden kaçan bir anneyi oynaya Helvacıoğlu, Pınar Gülmez’in katledilmesi olayı için de instagram’dan duygularını ve düşüncelerini bakın nasıl aktardı:

Sen Anlat Karadeniz'deki şiddet sahneleriyle konuşulan İrem Helvacıoğlu'ndan çok çarpıcı açıklama... 9