Ana sayfa Dizi Haberleri Sen Anlat Karadeniz’in Nefes’inden tüyler ürperten mesaj…

Sen Anlat Karadeniz’in Nefes’inden tüyler ürperten mesaj…

tarafından zk zk
Televizyongazetesi/Analiz
Atv’nin her bölümüyle olay yaratan dizisi Sen Anlat Karadeniz, içinde ne kadar şiddet sahneleri barındırsa da kadınların yaşadığı ve toplumun en büyük sorunlarından birisi olan kadına şiddete dikkat çekiyor ve olayın boyutunu gözler önüne koyuyor.

Dizi başlarda şiddet sahnelerinin fazlalığıyla eleştiriler alsa da kadına şiddeti ve yaşananları işlemesi açısından da takdir görüyor.

Sen Anlat Karadeniz’in twitter hesabından da 8 Mart Dünya Kadınlar günü vesilesiyle bir video yayınlandı. Dizide Nefes’i oynayan İrem Helvacıoğlu, Nefes’in yaşadığı dramı gözler önüne serdi. Tüyler ürperten bu videoda, Nefes’in babasının kendisini Vedat’a satmasından sonra uğradığı dehşet daha da iyi anlaşıldı.

“Biz nefeslere hemnefes olun, derdimizle hemhâl olun, şiddete karşı tek nefes olun!” mesajıyla verilen paylaşımda
Nefes’in tüyleri diken diken eden şiddet ve acı dolu hikayesini yine Nefes anlattı. Kadınlara da önemli mesajlar içeren o video sosyal medyada da konuşuldu. “Savaşmalıyız çünkü kız çocukları okur, oyun oynar. Bebek emzirmez. Savaşmalıyız çünkü kız çocukları çocuktur, kadındır. Savaşmalıyız çünkü kız çocukları dövülmez, sevilir…” diyen Nefes, bakın neler söyledi:

İşte o video:

Twitter hesabından yayınlanan diğer bir paylaşımda ise Nefes, yaşadığı acı günlerden sonra Tahir’e söylediği “Ben sekiz sene işkence görmüş, umutsuz bir enkazım… Kurtarılacak bir masal prensesi değilim… Bizden masal olmaz…” sözleri dikkat çekti.