Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Yüsra Geyik Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Yüsra Geyik Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Yüsra Geyik, 21 Haziran 1990 tarihinde Samsun’da doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusudur.

Adı: Yüsra Geyik
Doğum Tarihi: 21 Haziran 1990
Doğum Yeri: Samsun
Boyu: 1.65 m.
Kilosu: 51 kilo
Burcu: Yengeç
Göz Rengi: Kahverengi
Saç Rengi: Açık Kahverengi
Instagram: https://www.instagram.com/yusrageyik/
Evcil Hayvanları: Köpeği Bobo

Yüsra Geyik Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Çocukluk yılları: İlkokul 1. sınıfı Samsun’da okuyup ailesiyle beraber İstanbul’a taşındı. 2. sınıfa İstanbul Ataköy’deki 60.yıl Ataköy İlköğretim Okulu’nda başladı. 4. sınıftayken okullarına gelen bir tiyatro kursuyla tiyatro hayatına başladı. “ Hep sahnede olmak istedim. İlkokuldan beri tiyatro oyunları yazar, oynar, taklit yapardım. Herkesi güldürürdüm. Bundan çok zevk alırdım. Oyunculuğun hayalimin mesleği olması da ona tutkuyla bağlanmamı sağlıyor.”

Eğitim hayatı: Sanat Tasarım Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü mezunu.

Oyunculuğa ilk adım: 13 yaşında kameralarla tanıştı. Televizyon macerasına ‘Hayat Bilgisi’ dizisi ile başladı.

Hangi proje ile parladı? 2006 yılından bu yana ‘Arka Sokaklar’ dizisinde ‘Zeliş’ karakterini canlandırıyor.

Kişilik özellikleri: Samimi, güler yüzlü, çalışkan, tuttuğunu koparan.

Kişisel gelişim: Yurt dışında eğitim almayı düşünüyor. “Gittiğiniz küçük bir konferans, tanıştığınız bir insan, çıktığınız her yol, dokunduğunuz ya da size dokunan ve bir şekilde kesiştiğiniz her şey, size artılar katar. Bu sebeple herhangi bir eğitime sıcak bakmamam imkansız. Yurt dışında eğitim görmeye gidebilirim ama Türkiye’deki sistemi beğenmediğimden değil… Sahip olduğum kültürün haricinde yeni şeyler öğrenecek olmanın vereceği heyecanı seviyor oluşumdan.”

Düşünce yapısı: İnsanlarla arasına mesafe koyuyor. “Yıllar içerisinde öğrendiğim en önemli bilgi; insanlarla arama görünmeyen mesafeler koymak. Soğuk değil, sıcak olacaksın ama mesafeni her zaman koruyacaksın. Bunu çoğu zaman yapamadığım bir gerçek ama bu öğreti olmazsa olmaz. Ayrıca sadece bu meslek için değil, her meslek de geçerli.”

Yıllardır aynı karakteri oynamaktan sıkıldı mı? ‘Arka Sokaklar’ dizisinde yıllardır aynı karakteri oynamaktan keyif alıyor. “Bazen sadece “Hoş geldin baba” diyorum. Ama bugüne kadar hiç isyan etmedim, aksine ‘Zeliş’i oynamaktan büyük keyif alıyorum, çok eğleniyorum.  ‘Arka Sokaklar” bir diziden çok daha fazlası. Bugün kü ben olmamın sebebi. Sadece oyunculuğumuz değil, kişiliğimiz de gelişiyor bu sette. Adım adım orada büyüyoruz. Okulların en güzeli.”

Mutluluk kaynağı: Yıllardır birçok ünlü isimle bir arada ve aynı projede olma şansını elde etmiş olmaktan mutluluk duyuyor. “Büyük bir şans tabii. Her birine çok şey borçluyum. Özellikle sevgili Figen Evren, Özgür Ozan, Nazlı Tosunoğlu’na teşekkürü bir borç bilirim. Eğer benden bir şey olursa onların bana verdiği emekler sayesinde olur.”

İlk sinema filmi: Hakan Cigaoğlu / Bebek Geliyorum Demez

Hayata bakışı: Kendini popüler hissetmiyor. “Sokaktaki 10 kişiden en az beşi beni tanıyordur ama popüler olduğumu düşünmüyorum. Bu sebeple insanlar beni görünce heyecan duymaktan ziyade, mutlu oluyorlar. Popülerlik biraz daha işin magazinsel kısmında olmanın getirdiği bir süreç. Umarım popüler değil de iyi bir oyuncu olurum.”

Yüsra Geyik Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

İş hayatına bakışı: Oyunculuğa dair pek çok hayali var ama beklentilerini yüksek tutmuyor. Tek amacı seyirciye oyunculuğuna inandırmak. “Karakterlere öyle can vereyim ki karakter vurulduğunda Hüsnü Çoban gibi cenaze namazı kılınsın. Tabii ki dizinin başarısı çok önemli ama bir de bireyin başarısı var. Tutmayan dizilerin başarılı ve yetenekli oyuncuları yine büyük ilgi görüyor. Yaptığımız iş birçok sebeple başarılı ya da başarısız olabilir. Bu nedenle de işin yarattığı etki birçok sebepten değişkenlik gösterebilir. Ve işin yarattığı etkinin büyüklüğü çok önemli gibi gözükse de ben tatmin olduysam gerisi teferruattır.”

Kariyer planı: Star olmak gibi bir hayali yok, kalıcı olmak istiyor. “Başarı için çalışmaya devam edeceğim ama star olmak başka bir kavram. Güzel şeyler hissediyorum ve en iyisi için çabalıyorum. Star olmak için uğraşmıyorum, hedefim mesleki başarılarımla kalıcı olmak.”

Gelecek Hayali: Şans, kader ve talihe inanıyor. “Ben elimden geleni yaparım gerisi kısmet. Bir sürü hayallerim var ama bir beklenti içinde değilim. Anın tadını çıkarmaya çalışıyorum.”

Kaygıları: Çocuk gelinler O’nu kaygılandırıyor. “Her şeye rağmen ayakta kalmaya, hayat kurmaya ve hayat vermeye çalışan çocuk gelinler… Beni çok etkiliyor. Herkes için her zaman bir çıkış yolu vardır. Hiçbirimiz yaşadığımız toprakların bizi zorladığı kaderlere mahkum edilmemeliyiz. Anadolu kadının ne kadar güçlü olduğunu anlatan bir hikayede rol almak isterdim.”

Evde ne yapar? Boş zamanlarında çok kitap okuyor. “Çok okuyorum. Hatta annem “Bir gün Yüsra bu kadar kitap okuyacak deseler inanmazdım” diyor. Son yıllarda ki en büyük tutkum okumak.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2006/2020 – Arka Sokaklar /Zeliha Çoban

2005- Nehir

2005 – Yumurcaklar Kampı

2004 – Yabancı Damat /Melis

2003 – Hayat Bilgisi /Ceyda

SİNEMA FİLMLERİ

2018- Bebek Geliyorum Demez / Yeliz

TİYATRO OYUNLARI

2018- Don Kişot’um Ben