Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Serhat Teoman Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Serhat Teoman Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Serhat Teoman, 4 Haziran 1983 tarihinde Diyarbakır’da doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusudur.

Adı: Serhat Teoman
Doğum Tarihi: 04 Haziran 1983
Doğum Yeri: Diyarbakır
Boyu: 1.82 m.
Kilosu: 77 kilo
Burcu: İkizler
Göz Rengi: Kahverengi
Sevgilisi: Leyla Feray
Instagram: https://www.instagram.com/serhatteoman/
Evcil Hayvanları: Köpeği Pudi

Serhat Teoman Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Babasının astsubay olması ve görevi nedeniyle orada olmalarından Diyarbakır’da doğmuştur. Aslen İzmir’lidir. İki ablası vardır. Babası asker olduğu için çocukluğu çeşitli illerde geçmiştir. 1983 yılında Diyarbakır’da doğduktan sonra 1986 yılında tayinleri Bartın’a çıkmış 1995 yılında da Kayseri, sonra 1997 yılında İzmir’e gelmişler.

Çocukluk yılları: Hatırasında güzel anılarla dolu bir çocukluk geçirdi. “Askerlik babamın mesleğiydi, eve geldiğinde sadece benim babamdı. Babasıyla güreşerek büyüyen çocuklardanım. Ben babamın elindeydim, ablamsa sırtındaydı hep. Önce çocuğuna sarılacaksın, sonra onun hayatına dokunmayı talep edeceksin. Biz birbirine sarılmayı bilen bir aileyiz. Bu yüzden hayatlarımız hâlâ birbirine dokunuyor.”

Eğitim hayatı: İzmir’de 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Oyunculuk Ana Sanat Dalından mezun oldu. Yüksek lisansını ise İstanbul’da Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro Bölümünde yaptı.

Hayatının dönüm noktası: 2000 yılında, dershaneye başladığı dönemde gitar çalıp şarkı söyleyen bir arkadaş grubu olmuş. Onlardan etkilenip müzikle ilgilenmek istediğine karar vermiş. “Bir gün İzmir’de sahneye çıktığımız mekana bir kız geldi. Oturur oturmaz ağlamaya başladı. Çok güzel bir kızdı! Ben de yanına gidip niye ağladığını sordum, tiyatro yaptıklarını ve bir hafta sonra oyunlarının başlayacağını; ancak başrol oyuncusunun onları terk ettiğini anlattı. O’na “Ben oynarım” dedim. Kız bana oyuncu olup olmadığımı sorduğunda da “evet” yanıtını verdim. Ve bir hafta sonra, ilk defa sahneye çıktım. Ondan sonra kız tiyatroyu bıraktı. Bense bir anda idealist oldum, tiyatroyu bıraktı diye kızdan ayrıldım!”

Oyunculuğa ilk adım: Üniversitede okurken yönetmen Sadullah Çelen’in çektiği “Kurşun Yarası” adlı dizide küçük bir rol ile oyunculuk hayatına başladı.

Hangi proje ile parladı? 2006 yılında, Barış Akarsu, Merve Sevi, Bülent Kayabaş, Ünal Silver, Nilgün Belgün, Suna Pekuysal ile birlikte oynadığı ‘Yalancı Yarim’ dizisiyle dikkatleri üzerine topladı.

Kişilik özellikleri: Hayatta hiçbir şeye gereğinden fazla önem vermiyor. Kin tutmuyor, iyi gözlemci, empati gücü yüksek.

Düşünce yapısı: Hayatında ‘en’leri yok.  “En sevdiğim müzik, en sevdiğim renk… ‘En’, içi boşaltılmış, gereksiz bir kelime. Benim hayatımda ‘en’lerim yok; eğlenirken de çalışırken de ‘en’ diyebileceklerim yok. O an mutluysam tamamdır.”

Serhat Teoman Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Mutluluk kaynağı: Sektördeki kişiler ile kurduğu dostluklar. “Benim her diziden kazandığım insanlar var. ‘Hepimiz Birimiz İçin’ dizisinde Buğra (Gülsoy) ile arkadaş olduk, sonra dostum ve kardeşim oldu. ‘Bitmeyen Şarkı’dan Bülent (İnal) ile arkadaşlığımız dostluğa hatta abiliğe gitti. ‘Bugünün Saraylısı’nda ise Selçuk Yöntem! Ben biriktiriyorum. Her sektörde iyi insan da vardır, kötü insan da.”

İlk sinema filmi: Buğra Gülsoy- Serhat Teoman/ Mahalle

Aşk tanımı: Aşk için değişmez. “Aşkta kendin olabiliyorsan, o aşk güzeldir. Aşık olduğun zaman kendinden ödün veriyorsan veya karşındaki insanın istediği gibi biri oluyorsan, o aşk değil. Aşk için hiç değişmedim, değişmem de…”

Hayata bakışı: Yolda yürürken, tanınmaktan rahatsız olmuyor, kendini kısıtlamıyor, özel hayatıyla ilgili planlar yapmıyor. “Hiç öyle plan yapmam. İki sene sonra ya da pat diye yarın evlenebilirim. Ya da hiç evlenmeyebilirim. Pat diye evlenmem içinse bunu çok istemem, her an yanımda olmasını arzu ettiğim bir kadın gerek.”

İş hayatına bakışı: Fiziksel olarak da uygun olduğu her rolü oynayabileceğini düşünüyor. İyi bir araştırma, gözlem ve his ile bu her oyuncu için mümkün. “Bence oyunculuk kolay. O kadar da zor bir şey yapmıyoruz. Muhtemel bir hata, bir doktorun yapacağı hatayla aynı sonuçları vermiyor.”

Ne olmazsa olmaz? “Huzur olmazsa olmaz. Sağlık olmazsa olmaz. Para, pul gelir gider.”

Hayatının rolü:  ‘Kuzey Güney” dizisinde canlandırdığı ‘Burak Çatalcalı’ rolü. “Diziye başladığım gün, benim için bir değişim yaşandı… Daha öncesinde yaptığım işler vardı elbette ama ‘Burak Çatalcalı’ farklı bir yere taşıdı beni. Girdiğim anda hem karakterin adı soyadı, hem kendi adım soyadım trend topic oldu. O günden sonra, başka bir ivmede devam etti hayat benim için, her anlamda.”

Gelecek Hayali: Farklı rollerde seyirci karşısına çıkmaya devam etmek. “Başka bir şey yapmayı bilmiyorum ki. Oyunculuk zaten böyle bir şey. Her şeyden biraz bilen ama hiçbir şeyi tam bilmeyen adam oyuncudur. Doktorun bildiği her şeyi bilmem ama doktoru oynarım. Gözlemim iyidir, empati gücüm iyidir. Tam olarak bildiğim şey oyunculuk ve oyunculuktan para kazanıyorum.”

Kaygıları: Tiyatro ihmal edilmemeli. “Tiyatro alışkanlığının yitirildiğinin farkındayız; yokmuş gibi davranmamamız gerekiyor. Burada suç sadece seyircide mi? Hayır, değil. Nerede? Tiyatrocularda, oyuncularda, yönetmenlerde, ışıkçılarda, herkeste… Tiyatronun televizyon ve sinema gibi çok güçlü rakipleri var. Üç boyutlu film dururken neden tiyatroya gitsin ya da her cumartesi televizyonda beni izliyor zaten, neden otobüse binip beni izlemeye gelsin? İşte 2014’ün tiyatrosunu yakalamak lazım… Bu noktada biraz da bizim elimizi taşın altına koymamız gerekiyor.”

Serhat Teoman Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Sektördeki en yakın arkadaşı: Buğra Gülsoy. “Dört sene önde ‘Hepimiz Birimiz İçin’ dizisinde oynamıştık, ilk orada tanıştık. O sette samimi olduk, daha sonra tiyatromuzu kurduk, evlerimizi de yan yana kurduk ve bir daha hiç kopmadık.”

Kadında çekicilik kriteri: Masumiyet. “Tek derdim var, masum baksın. Buna inanırsam o kadına yıllarımı verebilirim.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2019/2020- Çocuk/ Ali Kemal Karasu

2108/2019 – Kızım /Cemal Eröz

2017 – Kaçın Kurası /Barış

2017 – Anne/ Komiser Sinan Demir

2015 – Acil Aşk Aranıyor /Sinan

2015 – Acil Servis /Sinan

2013 – Bugünün Saraylısı /Savaş Ataman

2012 – Kuzey Güney /Burak Çatalcalı

2011 – Gün Akşam Oldu /Tarık

2010 – Bitmeyen Şarkı /Mesut

2009 – Uygun Adım Aşk /Selçuk

2008 – Kız Takımı /Tolga

2008 – Hepimiz Birimiz İçin /Egemen

2008 – Gece Gündüz /Konuk Oyuncu

2007 – Yemin /Ali Sonat

2006 – Yalancı Yarim /Cenk

2006 – Ahh İstanbul /Konuk Oyuncu

2005 – Kanlı Düğün /İlker

2004 – Avrupa Yakası /Alican’ın Arkadaşı

2003 – Kurşun Yarası /Konuk Oyuncu

 SİNEMA FİLMLERİ

2018 – Mahalle /Sabri (Yönetmen ve Oyuncu)

2011- Aşkın Dört Kuralı (Kısa Film)

2009 – Son Karar (Kısa Film)

2009-Tutulma (Kısa Film)

Randevu (Kısa Film)

TİYATRO OYUNLARI

2018 – İnsan Kulağı – DOT

2014 – Dip – GET

2012 – Pragma – GET

2012 – Dorian Gray – Tiyatro Kutu

2011 – Antigone – Tiyatro Kutu

2009-2010 – Ceaser Bir Denge Oyunu – Tiyatro Kutu

2007-2008 – Dalga – Donkişot Tiyatro

ÖDÜLLERİ

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi 9. Kısa Film Yarışması / En İyi Oyuncu

Galatasaray Üniversitesi İletişim Kulübü Sinepark Kısa Film Festivali / En İyi Erkek Oyuncu