Ana sayfa Oyuncu Biyografileri İbrahim Kendirci Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

İbrahim Kendirci Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

İbrahim Kendirci, 9 Eylül 1986 Gaziantep’te doğmuştur. Türk dizi, sinema  ve tiyatro oyuncusudur.

Adı: İbrahim Kendirci
Doğum Tarihi: 01 Şubat 1985
Doğum Yeri: Gaziantep
Boyu: 1.78 m.
Kilosu:   74 kilo
Burcu: Başak
Göz Rengi: Kahverengi
Saç Rengi: Kahverengi
Annesi: Hasibe Kendirci
Babası: Salih Kendirci
Kardeşleri: Beş kardeşi var
Instagram: https://www.instagram.com/kendirci_ibrahim

İbrahim Kendirci Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Annesi Hasibe Kendirci, babası Salih Kendirci’dir. Zeynep adında bir ablası vardır. Müteahhit olan babası kendisi daha altı aylıkken, stüdyo daireler yapıp turistlere satma fikriyle çocuklarını da alıp Antalya’ya yerleşti.    

Çocukluk yılları: Antalya Belediye Tiyatrosu’nda ilkokul 3. sınıfa giderken sınıf öğretmenin de desteği ile bir oyuna katılır. Oyundan çıktıktan sonra eve gidip annesine “Ben oyuncu olacağım” der. “Orta okul ve lisede drama dersleri aldım. Lisenin son dönemlerin de ciddiyeti kavrayıp bir çok tiyatro tarihi, sanat tarihi üzerine kitaplar okudum. Oyuncu olmaya çocukken karar verdim.”

Eğitim hayatı: Lise eğitimini Antalya’da gören Kendirci, eğitimini İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda tamamlamıştır.

Oyunculuğa ilk adım: Oyunculuğa, Osman Sınav’ın yönettiği sinema filmi “Pars” Kiraz Operasyonu ile başladı.

Hangi proje ile parladı? Yaklaşık beş yıl yayın hayatı süren gençlik dizisi ‘Kavak Yelleri’nde canlandırdığı ‘Deniz’ rolüyle geniş bir hayran kitlesi edindi.

Kişilik özellikleri: Titiz, disiplinli, ailesine bağlı, işine aşık, samimi, ince düşünceli.

Kişisel gelişim: Astrolojiye meraklı. öğrenmeye, araştırmaya aç. “Kendimi geliştirmeye, kainatı tanımakla başlamam gerek. Kainatla çok ilişkiliyim.  İnancım çok yüksek. ‘Mikroskop insanın ne kadar önemli olduğunu, teleskop ne kadar önemsiz olduğunu gösterir’ diye bir söz okudum. Bakış açımı değiştirdi.”

Sosyal: Evinde zaman geçirmeyi seviyor

Düşünce yapısı: “Oyunculukta karton olmamaya çalışmak, çalışıyor gibi yapmamak önemli olan. Oynadığınız karaktere izleyenleri ve kendinizi inandırmalısınız. ‘Elin oğlunda daha çok imkan var’ diye düşünmemeliyiz, vizyon sahibi olmalıyız. Hayal gücümüz zengin olmalı; o zaman bir yerlere gelebiliriz. Hayal dünyası sıkıcı olanın gerçekliği hiç çekilmez. Bunu sık sık ıskalıyoruz. Ben de hayal gücüm kadar istediklerimi yapacağım.”

İbrahim Kendirci Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Mutluluk kaynağı: Ailesine son derece düşkün.  Onlarla vakit geçirmeyi çok seviyor.

İlk sinema filmi: Osman Sınav / “Pars” Kiraz Operasyonu”

Hayran olduğu kişi: Nejat İşler ile karşılıklı oynamak istiyor.

Aşk tanımı: “Altıncı hissim kuvvetlidir. İnsanların bana nasıl yaklaştığını anlarım. İlişki konusunda çok seçiciyim. Duygusal bir adamım ve ilişkilere hep öyle bakarım. Bir kere öncelikle tek eşlilikten yanayım, benim için huzur, sadakattir ve tek eşliliktir. Hovarda bir erkek olamam, bunu beceremem de zaten. Çünkü bir şey saklayamam. Aşk benim için partnerimle birbirimize huzur ve güç aşılamamızdır. Sevgilime küçük sürprizler yaparak onda büyük mutluluklar keşfetmeyi severim. ‘Canım cicim’ mesajlarından ziyade aklının bende olduğunu bilmem yeterli.”

Hayata bakışı: “21’inci yüzyıl insanları aynılaştırılmaya çalışıyor. Benim de hayatta en korktuğum şey sıradan biri olmak. İnsanlar gittikleri mekanlarda telefonlarıyla ilgileniyorlar. Ben son üç yıldır hiçbir kızın dikkatini akıllı telefonlardan daha fazla çekemedim. Ben okuduklarımla, izlediklerimle o kadar sosyal olurum ki; çok sosyal olduğunu söyleyenler yanıma yaklaşamaz.”

İş hayatına bakışı: Disiplinli ve işkolik. “İş hayatıyla yaşayan bir adam oldum. Okul hayatımda da hep böyle oldu. Haftanın 7 günü her daim çalışmak isterim. 11 ay set koysalar güzel, inanarak yaptığım bir iş olursa şikayet etmeden çalışabilirim. Bana verilen görevleri eksiksiz yerine getirmeye çalışırım. Daima kendini mesleği ile ilgili geliştirmeye çalışan, okuyan bir şeyleri izleyen, izlediklerini uygulamaya çalışan tek kelimeyle işkolik denilecek bir adamım.”

Tiyatro mu; Dizi mi? Tiyatro ilk göz ağrısı.

Gelecek Hayali: İyi yemek yapıyor, ilerleyen zamanlarda işletmecilik yapmayı düşünüyor. Antalya’da bir kafe açabileceğini söylüyor.

Hayatta en çok korktuğu şey: Sıradan biri olmak.

Kaygıları: Her zaman nitelik peşinde bu nedenle sektörde hikaye zayıflığı olmasından kaygı duyuyor. “Şener Şen, herkesin örnek alması gereken bir aktör. Ülkemizde 2000’den sonra sinema canlandırmıştı. Şimdi tekrar ölmeye başladı. Hikaye zayıflığı söz konusu. Al Pacino ve Robert de Niro’nun eline sunulan hikayelerin üçte birinin Şener Şen’e sunulduğunu zannetmiyorum. O yüzden ‘Eşkıya’, ‘Gönül Yarası’, ‘Av Mevsimi’ni çekiyor. 12 yılda üç film yapıyor. Çünkü gerçek oyunculuk performansını iki-üç yılda çıkartabilirsiniz.”

Rol modeli: Annesi. “Sevdiğim kızda annemi ararım. Bazen kız arkadaşlarım bir hata yaptığı zaman kendimi şunu söylerken yakalıyorum ‘Annem olsa şöyle yapardı.’”

İbrahim Kendirci Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Kimlere hayranlık duyar? Şener Şen

Kadında çekicilik kriteri: Entelektüel olması. “Kız arkadaşımın belli bir entelektüel seviyede olmasını isterim. Sanatın bir ucundan tutmuyorsanız, vizyonunuzu geliştiremezsiniz.”

Evde ne yapar? Yemek yapmayı seviyor, yalnızlığı seviyor, ev kuşu, kitapları bütün dünyası.

Hangi filmden etkilendi? Godfather (Baba)

Favori dizisi: Mad Men

Favori kitabı: Kimyas ve Kayra

TELEVİZYON DİZİLERİ

2007 /2011 – Kavak Yelleri/Deniz

2012 – Yol Ayrımı

2012 – İki Yaka Bir İsmail /Üstün

2013 – Sevdaluk /Orhan Özbalcı

2014- Kaçak Gelinler

2016- Kaçın Kurası / Yiğit

2017- Payitaht Abdülhamid/ Yusuf

2018- Darısı Başımıza / Merter

2019- Nöbet/ Kerem Gezgin

SİNEMAFİLMLERİ 

2007 – Pars: Kiraz Operasyonu /Volkan

2012 – Rakı Masası

2013 – Arkadaşlar Arasında/ Cenk

2015- Bizim Hikaye / Necip

2017- Kervan 1915/ Ahmet

TİYATRO OYUNLARI

2019-  A-Normal / Oyuncu

2016- Ölüm Yakalar / Philippe / Yönetmen

Ayrılık / Oyuncu