Ana sayfa Dizi Haberleri Sezon finaline giderken Destan dizisinde beklenen nihayet oldu!

Sezon finaline giderken Destan dizisinde beklenen nihayet oldu!

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – Salı akşamlarına damgasını vuran yapımlardan bir tanesi de Destan dizisi. Atv ekranlarında yayınlanan dönem dizisi Destan, Üç Kız Kardeş dizisinin yayınlanmaya başlamasıyla ekran birinciliğini kaptırmıştı. Ancak sadık bir izleyici kitlesine sahip olan Destan dizisi, büyük beğeni ile izlenmekte.

Dizinin ikinci sezonda da devam edeceği biliniyor. Destan, Ebru Şahin ve Edip Tepeli’nin başrolünde yer aldığı ekranın dikkat çeken yapımlarından birisi. İlk yayınlandığı günden beri de merakla takip ediliyor. Aksiyon, heyecan dolu hikayesiyle de çok seviliyor.

Bu hafta 23. bölümü ile ekrana gelen dizi, sosyal medyanın da gündeminden düşmüyor! Son bölümüyle büyük ilgi çeken yapım, #SevdamızDestandır etiketiyle sosyal medyada çok konuşuldu ve twitter’ın Türkiye gündeminde uzun süre yer aldı.

Dizide tam 23 haftadır izleyicinin beklediği bir gelişme yaşandı. Bu da ekran başındakilere duygu dolu anlar yaşatan bir itiraf ile geldi. Akkız ve Batuga arasındaki aşk, izleyenlerin Destan dizisini daha bir ilgiyle izlemesini sağlıyor.

Sezon finaline giderken Destan dizisinde beklenen nihayet oldu! 8

Fakat iki aşık, bir türlü hislerini birbirlerine açmıyorlardı. İşte sonunda bu gerçekleşti. İzleyenlerin Batuga ve Akkız’ın aşkını itiraf ettiği sahneye olan ilgi de büyüktü.

Sezon finaline doğru gidilirken yaşanan bu itiraf, sosyal medyada izleyiciler tarafından heyecanla karşılandı. Dizinin takipçileri, haftalardır bekledikleri aşk itirafı sonrasında sevinçlerini mesajlarıyla ilettiler…

Akkız’ı Batuga’yı kurtarmak isterken kurulan tuzak sonucu zehirli bir ok koluna saplanır. Batuga ile mağaradan çıkarlar ancak yolda ölümün pençesindeki Akkız, hayatı boyunca beklediği o sözleri duyar… İşte bu sahne, izleyicilerin yüreğini dağlayan bir sahne oldu…

Sezon finaline giderken Destan dizisinde beklenen nihayet oldu! 9

23. bölüm özeti ise şöyle:

‘Destan’ın 23’üncü bölümünde esir haldeyken bile Türk’ün yüceliğini gösteren Batuga, Obar’ı öldürmek için beklenmedik bir hamle yapar, bu hamle sonucunda kazanan Obar olur. Obar, Batuga ve onu arayan Akkız’a tuzak kurdurur. İtbaraklar, Batuga’nın kolu çolak olduğu için ellerini iple yukarı asmak ister, kolunu kırarak düzleştirirler. Batuga’nın ayaklarını sabit bir şekilde bir kazığa bağlarlar ve ağzını da bağlarlar.

Mağara girişine ucu zehirli bir ok yerleştirip, oku harekete geçirecek ipi de mağaranın girişine gererler. Bu ipe dokunulduğunda, ok mağaraya giren kişinin vücuduna saplanacaktır. Yaraladığı Kamaz’ı takip eden Akkız, Batuga’nın tutulduğu mağaraya girer ve ipi kopartır. Akkız, zehirli ok koluna saplanmasına rağmen Batuga’nın iplerini keserek onu kurtarır. Batuga sağlam koluyla omuzladığı Akkız’ı mağaradan çıkarak ormanın içindeki Kam’a götürürken, yolda birbirlerine aşklarını itiraf ederler.

Ulu Ece’nin, Kaya’nın hanlığını Rus Knezi Babası’nın kabul etmesini engellemesi üzerine Kaya, onu sarayda Küne yaparken Ulu Ece’nin kardeşi olan Alaca’yı da Rus topraklarına gönderme kararı alır. Kam Kadın Arçuray’ın, zehri akıtarak, kurt kemiğinden hazırladığı karışımla iyileşen Akkız, Sırma ve Yaman’la birlikte Gök Orda’ya giderken yolda Gökbenler ile Alaca’ya rastlarlar. Sırma ve Yaman Gökbenleri biçerken Akkız ve Alaca birebir vuruşurlar. Akkız “Eğer anam çıkmazsan seni ellerimle öldürürüm demiştim!’’ diyerek kılıcını kaldırıp Alaca’nın karnına saplayıp onu öldürür.

Kam Kadın Arçuray; kırılan kemiklerini, çolak olan kolunu ve topal olan ayağını iyileştirmek için yatağa yatırdığı Batuga’nın üzerine Orhun Nehri’nin kutsal suyunu serper. Daha sonra Batuga’nın başı hariç tüm bedenini çamurla/killi toprakla kaplar. Arçuray son olarak baygın olan Batuga’nın çevresinde elinde ateş yanan bir kapla dönerek “Ey ateş, görklü ateş. Doymadan durup yersin. Albastı ruhu ateş, Tegin’e ruh veresin” diyerek ateşin içine üfler ve kıvılcımları Batuga’nın üstüne saçar. Arçuray, büyük bir çivi ve çekiçle Batuga’nın bedenini kaplayan killi kısmı kırar.

Çolpan türkü söylerken Batuga gözlerini aralar. Barak Han’ının tacı için Batı Gök Kağanlığını işgal eden Obar aramalarına rağmen tacı bulamaz. Kaya, Barak Han’ın tacını bulup Gök Saray’da saklar. Kam Kadın Arçuray’dan, Barak Han’ı ve İtbarakların hikayesini dinleyen Akkız, tacın Kaya’da olduğunu düşünür ve tacı alarak Alpagu Han’ı kurtarmak için Gök Saraya gelir. Tacı buldukları odanın kapısının Gökbenler tarafından kilitlenmesi üzerine Akkız, Yaman ve Sırma esir düşer. Akkız’ın ölmediğini öğrenen Kaya, Obar’a bunu bildirmeye gittiğinde Alpagu Han, Temur ve Saltuk Kaya’nın Obar’la işbirliği yaptığını ve ihanetini öğrenirler.

Yapım ve proje tasarımı Mehmet Bozdağ’a ait; genel yönetmenliğini Metin Günay’ın yaptığı başrollerini Ebru Şahin, Edip Tepeli ve Selim Bayraktar’ın üstlendiği ‘Destan’, atv ekranında salı günlerine damgasını vurmaya devam edecek.