Ana sayfa Dizi Haberleri Yüz Yıllık Mucize dizisinden yolun sonu yaklaştı, izleyici başarısızlığın faturasını bakın kime kesti!

Yüz Yıllık Mucize dizisinden yolun sonu yaklaştı, izleyici başarısızlığın faturasını bakın kime kesti!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Yüz Yıllık Mucize isimli Star TV dizisinin reytinglerinin pek iyi olmaması, hikayenin izleyicileri artık ekrana çekmekte zorlanması, sosyal medyada diziye yönelik olarak yoğun eleştiri ortamının yaşanması dikkatlerden kaçmayan gelişmeler.

Farklı bir hikaye izlemek için heyecanla bekleyen ama Yüz Yıllık Mucize dizisinin senaryosunu ağır sözlerle eleştiren izleyiciler, büyük hayal kırıklığı yaşıyor. Birkan Sokullu, Ebru Şahin, Necip Memili, Zerrin Tekindor, Hümayra, Ayşegül Cengiz, Gözde Seda Altuner ve Yalçın Hafızoğlu gibi önemli isimleri aynı projede buluşturup da bu sonuçları almak çok düşündürücü bir durum.

Yüz Yıllık Mucize dizisi fantastik bir hikaye olarak ilk başlarda ilgi çekse de dizinin senaryosu hep sıkıntılıydı. 130 yaşındaki bir adamın bunca sene biriktirdiği olgunluk ve deneyim sonucu ortaya çıkan sonuç, Süreyya ile Eşref ve Kemal ile Harika aşkının çatışması oldu. Birçok izleyici Süreyya ile Eşref karakterlerinin hikayesi öne çıkartılmış ve bunun üzerinden bir anlatım yapılmış olsaydı dizinin çok daha başarılı olabileceğine inandı.

Dizinin takipçileri, “Senarist artık hangi saçmalıkları yazacak diye bekliyoruz” şeklinde yorumlarla sosyal medyada artık diziden alay edercesine bahsetmeye başladı. Bir izleyici diyor ki, “Artık senarist iyice salmış, belki biri tutar diye her şeyi deneyip, bütün tuşlara basıyor. Halbuki dizi başlarken farklı bir iş izleyeceğim diye ne kadar da umutluydum. Resmen hayal kırıklığına uğradım, böyle bir saçmalığı hiçbirimiz hak etmedik.”

Tabii ki diziye yönelik Türk izleyicilerin ortaya koyduğu yoğun eleştiri dalgasına karşılık olarak, yabancı dizi hayranlarının bir sahiplenme içinde olduğu da sosyal medyada gözüküyor. Özellikle de Ebru Şahin hayranlarının Yüz Yıllık Mucize dizisine değer verdiğini ve yurt dışından gelen bu desteğin, yerli izleyicilerin yoğun eleştirilerinin karşısında dikkat çektiğini de belirtmek lazım.

Senaryonun çok kopuk olduğunu, oyuncuların rollerinin hakkını vermesine rağmen hikayenin yeterince iyi olmadığını düşünen çok sayıda izleyici bulunuyor. Dizinin çok güzel başlamasına rağmen, geldiği noktanın hayal kırıklığı olduğunu yazanlar sosyal medyada gün geçtikçe seslerini daha yüksek şekilde çıkartıyor. Zaten reyting sonuçlarına bakıldığı zaman izleyici tepkisi, düşük gelen oranlarla da kanıtlanıyor.

Dizide geçtiğimiz perşembe günü 10. bölüm yayınlandı. İzleyicilerin senaryoya yönelik tepkisi reytinglere de yansıdı. 2’li oranların bile altına gerileyen ve tüm kategorilerde çok düşük oranlar alan bir projenin Star TV tarafından daha uzun süre sahiplenilmesi zor.

Yüz Yıllık Mucize dizisi 10. bölümüyle birlikte tüm kişiler kategorisinde 23. sırada yer alabildi. AB grubunda 13. olan dizinin ABC1’de ise 16. sırada olduğunu ama tüm gruplarda da 2’li reytinglere bile ulaşamadığı görülüyor.

Durum böyle olunca da birçok izleyici ne zaman final yapacağını sorgulamaya başladı. Muhtemelen dizinin 13. bölümü ile birlikte sona ermesi beklenebilir, ancak net bir bilginin olmadığını belirtmek lazım.