Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Simay Barlas Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Simay Barlas Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Simay Barlas, 5 Mayıs 1998 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi, sinema oyuncusu ve model.

Adı: Simay Barlas
Doğum Tarihi: 5 Mayıs 1998
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.66 m.
Kilosu:  47 kilo
Burcu: Boğa
Göz Rengi: Kahverengi
Saç Rengi: Kahverengi
Kardeşleri: Bir abisi var.
Instagram: https://www.instagram.com/simaybarlass/
Evcil Hayvanları: Köpeği Mochito.

Simay Barlas Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: İki kardeşler, bir abisi var. Aile bağları kuvvetli. “Benim için doğru olan ‘annesinin kızı’ deyimi galiba. Diğer yandan çoğu kız çocuğu gibi babama düşkünlüğüm de ayrıdır.”   

Çocukluk yılları: Sokakta oynamaktan eve giremeyen, üstü başı toz içinde evine dönen, şanslı çocuklardan olduğunu düşünüyor. “Hayal gücüm yakın arkadaşlarımdan biriydi. Hayal kurmayı çok severdim. Eğlenceli ve mutlu bir çocukluk yaşadım. Oyunculuk da çok küçük yaşlarda başlayan bir hayaldi. İsteğim, ailemin bilinçli oluşu ve farkındalığı, beni bulunduğum yere taşıdı. Abim, Radyo Televizyon Bölümü’nden mezun ve okuduğu dönemde kısa metrajlı filmler çekip oynardı. O zamanlardan beri çok merak ederdim. Ailemden de çok destek gördüm bu konuda.”

Eğitim hayatı: Bilgi Üniversitesi Sinema Televizyon Bölümü’nden mezun oldu.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, ‘Paramparça’ dizisinde canlandırdığı ‘Öykü’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Hayat Bazen Tatlıdır’ dizisinde canlandırdığı ‘Gözde’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Bir şeyi aklına koyduğu zaman ona ulaşmak için elinden geleni yapıyor, elde etmek için çok uğraşıyor. “Boğa burcu kadını olarak tutkulu ve inatçıyım. Ama inatçı yanım bir taraftan en sevdiğim özelliklerimden bir taraftan da nefret ettiğim bir özelliğime dönüşebiliyor.”

Sosyal: Boş zamanlarında onu motive edecek uğraşlarda bulunmayı tercih ediyor. “Genelde pilates yapıyorum, sonra sinema ve alışveriş. Fırsat buldukça da yayınlanan diğer dizileri takip etmeye çalışıyorum.”

Düşünce yapısı: Çok duygusal ama bir o kadar da inatçı. Aşırı duygusal olmaktan çok hoşlanmıyor. “Çünkü olaylar karşısında birden duygusallaşıyorum. Genelde beni tanıyan ve gören herkes mütevazı bir kişiliğe sahip olduğumu söylerler. Aile terbiyesi alarak büyüdüm ve buna bağlı kalmaya çalışan biriyim bu özelliklerimi seviyorum.”

Mutluluk kaynağı: Yer aldığı projelerde usta oyuncularla çalışmış olmaktan mutluluk duyuyor. “’Zalim İstanbul’da da Fikret Kuşkan ve Mine Tugay gibi deneyimli iki oyuncuyla oynadım ikisini de ayrı ayrı çok seviyorum. Deneyimli oyuncularla çalışıp rol için direktifler alabiliyor olmak ve alınan o direktiflerle rolle olan bağın kuvvetlenmesini sağlamak bizler için çok güzel bir deneyim oluyor. Ve aslında bu bir şans aynı zamanda. Çünkü böyle isimlerle aynı projede yer almak kendimizi daha da geliştirmek için bir olanak.”

İlk sinema filmi: Emre Kavuk / Dijital Esaret

Aşka bakışı: “Aşk,  saf, temiz, büyülü ve gerçek olan bir duygu. Aşkın beni beslediğine inanıyorum ve beslendiğim duygunun gerçek olduğunu bilmek beni ona daha da bağlıyor ve ona daha sıkı sarılıyorum. Aşkın sadece karşı cinse olan bir ilgi ve duygu olduğunu da düşünmüyorum. Ben işimi, arkadaşlarımı, ailemi çok büyük bir tutkuyla ve aşkla seviyorum.”

Simay Barlas Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Hayata bakışı: İnsanları yargılamayı sevmiyor ve güzelliğin sadece fiziksel bir durum olduğunu düşünmüyor. “Benim için önemli olan insanların bedenlerinin değil, kalplerinin güzel olması. Hayattaki en büyük mottom, kariyerim. Her gün uyandığımda ‘Bugün ne öğreneceğim?’ diye kalkıyorum. Bu heyecan da beni hayatta tutuyor, kariyerime daha da bağlanmamı sağlıyor.”

İş hayatına bakışı: Hayattaki en büyük tutkusu, oyunculuk ve öğrenmek. “Başarılı bir oyuncu olmak istiyorsam hep öğrenmem gerektiğini ve öğrenmem gereken şeylerin hiçbir zaman bitmeyeceğini biliyorum. Çünkü oyunculuk hiç bitmeyen bir serüven. Kendimi her gün öğrenmeye daha da aç hissediyorum. Eğitimli bir oyuncu olmak istiyorum. Eğitimin bu meslekte çok önemli olduğunu biliyorum. Oyunculuk hayatımda hep olacak ama bunun yanında mimarlık okumak da istiyorum.    “

Kariyer planı: Yolun daha çok başında olduğunu düşünüyor ancak  sektörde olmaktan dolayı mutlu ve daha iyi yerlere gelebilmek için kendini geliştirmeye çalışıyor. “Kendimi geliştirip gelebileceğim en iyi noktaya gelmek istiyorum. Bunun için yurtdışında eğitim almayı planlıyorum. Yabancı dil eğitiminin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ayrıca ileride tiyatro sahnesinde yer almak en büyük hedeflerimden.”

Gelecek Hayali: İyi bir sinema filminde rol almak ve kendine oyunculuk adına yatırım yapmak istiyor. “Daha çok çalışıp daha iyi yerlere geleceğim. En büyük hedefim ödüller alan çok iyi bir oyuncu olmak. İleride tiyatro da muhakkak yapmak istediğim şeyler arasında bence bu meslekte ilerlemek isteyen herkesin tiyatro sahnesinin tozunu yutması gerekiyor.”

Kimlere hayranlık duyar?  Scarlett Johansson, Jennifer Lawrence, Ryan Gosling ve Emma Stone en beğendiği oyuncular. “Türk sinemasında ise Türkan Şoray’ın her filmde her karakteri bu kadar iyi oynamasına büyük hayranlık besliyorum.”

Erkekte çekicilik kriteri: “Her şeyden önce ona güvenebilmem gerekiyor. Bu sadece ikili ilişkide değil, kurduğumuz her ilişki için geçerli. Aşk, arkadaşlık, iş fark etmez; güven benim için çok önemli.”

Simay Barlas Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Sosyal medya ile arası nasıl? Sosyal medyada çok aktif değil, ölçülü bir şekilde kullanıyor. “Sosyal medya maalesef artık çoğu insanın hayatında ve bağımlılık düzeyinde. Aslında dozunda kullanıldığında eğlenceli ve yararlı olduğunu düşünüyorum. Ama insanlar bunu hayatının bir parçası olarak benimsediğinde onlara zarar vermeye başlıyor. Ben ölçülü bir şekilde kullanmayı seviyorum. Tabii ki boş kaldığım zamanlarda sosyal medyada vakit geçirip, videolar izleyerek eğleniyorum ama çok aktif bir kullanıcı değilim.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2020- Bir Annenin Günahı

2019/2020 – Zalim İstanbul / Damla Karaçay

2017 – Adı Efsane / Naz Yalınay

2016 – Hayat Bazen Tatlıdır / Gözde Sarıyaz

2015 – Paramparça / Öykü

SİNEMA FİLMLERİ

2019- Dijital Esaret / Damla