Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Elifcan Ongurlar Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Elifcan Ongurlar Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Elifcan Ongurlar, 7 Haziran 1993 tarihinde İzmir’de doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Adı: Elifcan Ongurlar
Doğum Tarihi: 7 Haziran 1993
Doğum Yeri: İzmir
Boyu: 1.70 m.
Kilosu: 54 kilo
Burcu: İkizler
Göz Rengi: Mavi
Instagram: https://www.instagram.com/elifcanongurlar/

Elifcan Ongurlar Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Ailesi: Sanatçı bir babanın kızı. Babası İzmir Operası dramaturgu ve Karşıyaka Belediyesi Opera Sahnesi’nin ilk sanat yönetmeni.  Annesi ise eğitmen ve bankacı. Her ikisi de şu anda emekli. “Karşıyakalı olduğum için inanılmaz şanslı olduğumu düşünüyorum. Bir daha doğsam gene Karşıyaka’da doğmak isterim. Karşıyaka insana mutluluk verir özgürlük özgüven verir ama zordur bir Karşıyakalı dikkat edin, havasında suyunda var galiba bir şey gerçekten.

Çocukluk yılları: Çocukluğundan itibaren sanatla iç içe büyüdü. İlkokulda  piyano dersi aldı. Tüm çocukluğu klasik konserlerde, festivallerde, opera ve tiyatrolarda geçti. “Bunun yanı sıra vücudumu dingin tutmak için ailem tenis yapmamı istedi ve Karşıyaka Tenis Kulübü’ne yazıldım. 10 yıl tenis oynadım ve Milli Takıma kadar yükseldim. Ama benim içimde oyuncu olmak vardı. Bunu babama söylediğimde o kadar mutlu oldu ki, yüz ifadesini size anlatamam. 16 yaşında. ‘Ateşin Düştüğü Yer’ adlı filmde rol aldım. Eğitim dönemimde ise ‘Kayıp Şehir’ dizisinde Seher rolünü üstlendim.”

Eğitim hayatı: Beykent Üniversitesi Oyunculuk Bölümü’nden mezun oldu.

Hayatının dönüm noktası: ‘Ateşin Düştüğü Yer’ filmi için fotoğrafını göndermesi hayatının akışını değiştirdi. “Hürriyet gazetesinde İsmail Güneş’in bir haberi çıkmıştı. ‘Yeni filmim için aradığım oyuncuyu bulamıyorum’ diyordu İsmail Bey. Haberi okuduktan sonra ona fotoğrafımı gönderdim. Ama o anda karar verdiğim bir şey değildi oyunculuk, küçüklüğümden beri istiyordum bunu. Sonra İsmail Bey beni filme dahil etti. O zaman lisedeydim, sonra oyunculuk eğitimi aldım.”

Oyunculuğa ilk adım: Kameralar karşısına ilk kez  2012 yılında ‘Ateşin Düştüğü Yer’ adlı sinema filmi ile geçti.

Hangi proje ile parladı? ‘Kayıp Şehir’ dizisinde canlandırdığı ‘Seher’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Özgüvenli, vicdanlı, özgürlüğüne düşkün, sıcakkanlı.  “Gözümün içi güler, bardağın hep dolu tarafını gören biriyim. Negatif olursam, çekiyormuşum gibi düşünürüm.”

Düşünce yapısı: Çocukluk düşlerini yerine getiren ve bu konuda uzman olmaya çalışan birisi. “Ne yazık ki ülkemizde ‘yeni’ kavramının içi boşaltılarak kullanılıyor. Bilgi ve kültür meta haline gelemiyor. Oysa bilgi toplumda yaygınlaşsa ve dolaşsa, bundan hem sahne sanatları hem müzik hem de sinema ve dizi de etkilenecek. Bu etkilenme bizlere yansıyacak ve doğru olana bizi götürecek. Bu nedenle kurduğum düşlere ne kadar yakınlaşsam, bir o kadar da uzağım diyebilirim. Eğitim ve kültür alanında gelişen bir Türkiye’yi yakaladığımız an, ben ve benim gibiler tüm düşlerini gerçekleştireceklerdir.

Sette nasıl birisi?  Şu ana kadar bulunduğu set ortamları konusunda kendisini şanslı hissediyor. “Bütün setlerimde harika insanlarla çalıştım. ‘Kara Ekmek’ benim için ayrıca keyifliydi; bazen gülmekten çekemediğimiz sahneler oluyordu. İşin zor tarafı, komedi oynasak bizim için kolay olabilir ama dram çektiğimiz için gülmemizi bastırmamız lazım; bu çok zor. Özellikle set arkadaşlarımla çok gülüyorum.”

İlk sinema filmi: İsmail Güneş / Ateşin Düştüğü Yer

Aşka bakışı:  Aşk peşinden koşulacak bir şey. Bir çok duyguyu yaşatan tek şey bu hayatta. Aşk ve mantık çok ters, o yüzden ‘aşık olduğum zaman her şeyi göze alırım’ dersin. İlişkiler konusunda burnu havada biri değilim. Ortada bir aşk varsa teslim olurum.”

Hayata bakışı: Gerçekten kalpten inanırsa eğer yapamayacağı şey olmadığını düşünüyor. “Hep derim kendime, çok güçlüyümdür, cesaretliyimdir ve çevremdeki herkes aynı şeyi söyler. İlk zamanlarda hep hayal kurardım. Ama bu sektöre girdikten sonra emin adımlarla anı yaşıyorum. Sürekli hayal kurduğunda olmuyor çünkü. Bazen gerçekçiliği olmayan hayaller de kurdum. Sonrasında yakın geleceği düşünerek hareket etmeye karar verdim. Anı yaşayarak, emin adımlarla, mantıklı kararlar vererek ilerleyeceğim. İşin doğasında reddedilme var, benim yaptığım işin de tutmadığı olacak ama yıkılmayacağım.”

Elifcan Ongurlar Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

kinopoisk.ru

İş hayatına bakışı: Hayalinde oyuncu olmaktan başka hiçbir şey yoktu ve mesleğini çok severek yapıyor. Rolün küçüğü büyüğü olmadığını her rolün zor olduğunu düşünüyor. “Büyük oyuncularımızdan Yıldırım Önal, 1,5 dakikalık rolüyle yılın oyuncusu seçilmiş yaklaşık elli yıl önce. Ben şu sıralar bana deneyim kazandıracak karakterleri oynamak istiyorum. İçsel çelişkisi olan, kötü-iyi çelişkisini aynı anda vurgulayan roller herkesi zorlar ama, üstesinden gelmek için verilecek emek benim için önemli. İleriki yıllarda, yani orta yaşlarımda ise bu çelişkiyi vurgulayabileceğim deneyime geldiğimde, herhalde mesleğimden daha çok zevk alacağım. Kendimi izlemeyi çok seviyorum; bunun da yapılması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü kamera karşısında ne yaptığımızı net bir şekilde bilsek bile farkında olmadan yanlış bir hareket de yapıyor olabiliriz. Bunu ancak televizyonda izleyince anlayabiliyoruz. Ben kendimi izlemeyi seviyorum. Setim veya önemli programım yoksa her seferinde rol aldığım diziyi izliyorum.”

Kariyer planı: Yaşamımın sonuna kadar oyunculuk adına ne yapması  gerekiyorsa yapmaya gayret edecek. “Tanrı’nın bana verdiği güç ölçüsünde oyuncu olarak kalmak istiyorum. Oyunculuk piyasası çok şaşalı görünüyor. Bunu çok içten istemek ve ciddi çaba sarf etmek gerekiyor. Dramı çok seviyorum, kendimi drama daha çok yakıştırıyorum ama tabi ki her şey senaryodur, öyle bir senaryo gelir ki çok severim komedide de yer alırım. ‘Çok tatlı olursun romantik komedilerde’ sözünü çok duyuyorum. Kısmet.”

Gelecek Hayali: “Hayatım bir film olsa kendimi filmin daha giriş kısmında görürdüm çünkü bu meslekte daha yapmak istediğim çok şey ve elde etmek istediğim başarılar var. Bu yolda şu ana kadar iyi giden bir geçmişim oldu fakat filmin bitmesi için daha çok zaman var. İnsan büyüdükçe biraz daha emin adımlar atmak istiyor ve öyle olması daha doğru oluyor. O yüzden çok geleceğe dair değil yakın geleceğe dair hayaller kurarım. Su akar, yolunu bulur. Bana göre doğru olanın son noktasına gitmek en büyük hedefim! Bunu süreç belirleyecek tabii.”

Dizi mi? Sinema mı?  Diziyi para kazanmak için ama çok eğlenerek ve keyifle yapıyor. “Orada iyi ilişkiler içinde olmak çok önemli. Benim işim motivasyon, onu düşürecek bir şey yapmamak lazım. Sinemanın tadı ise başka. ‘Ben şimdi oyunculuk yapıyorum’ gibi hissetiriyor.”

Kaygıları: Oyunculuk adı altında, şan, şöhret, paranın peşinde olan insanların olmasını endişe verici buluyor. “Bu kadar kolay bir sektör değil. Herkesin bölüm başı inanılmaz paralar aldığını sanıyorlar. Bu işte yavaş yavaş yükselebilirsiniz. Çok da riskli bir iş.  Birçok insanın hiçbir şey yapmadan oyuncu olabilmesinin sonuçları bunlar. İnsanlar görüyor ve ‘Neden ben de olmayayım?’ diyor. Benim çok yetenekli, eğitimli ama işsiz arkadaşlarım var. Hatta geçenlerde biriyle karşılaştım, ‘Garsonluk yapmaya başladım’ dedi. Hamlet oynayan biri bu. Bu isimlerin önü açılmalı, ün derdine düşenlerin değil. Körü körüne oyuncu olmak isteyenler genellikle kadınlar oluyor. Bir kaçış noktası gibi. Hayatından, yaşadığı ortamdan çıkmanın, yırtmanın motivasyonu bu çok yanlış.”

Oyuncu olmak isteyenlere ne önerir? “Oyunculuğa toplumda tanınmak ve para kazanmak isteyerek giren tüm arkadaşlar, kısa bir süre sonra yanlış yola girdiklerini fark edecekler ve ediyorlar da. Renkli dünyalar, güzel dünyalar, rahat yaşamayı seçenler oyunculuk mesleğini seçmemeli. Çünkü oyunculuk sistematik olarak insanda var olan bir şey. Yetenek, eğitim, gözlem ve bunları yoğurarak, yaşam verdiğiniz karakterin içine girmek. ‘Böyle gibi yaparım ben de’ ile olmuyor bu. Gibiyi gerçeğe çevirmek oyunculuk. Söylenecek çok söz var aslında bununla ilgili. Bizim mesleğe katılacak arkadaşların oyunculuğu hayali değil, gerçekçi olarak analiz etmelerini öneriyorum. Ben de oyunculuk eğitimi aldığım halde bu sıkıntıları çok çektim ancak yaşam biçimim oyunculuk olduğu için bunları atlattım. Bizim sektör çok acımasız. ‘Sen git, diğeri gelsin’  der. İlk bakışta yanlış değil bu. Bunun için donanımlı ve hazırlıklı olmak gerekiyor. Gerçekten oyuncu olmayı hedefleyenlere önerim; Çok okumak, çok çalışmak, çokça film izlemek, gözlem yapmak, toplumla iç içe olmak ve en önemlisi yaşama ne olursa olsun pozitif bakmak olur.

Elifcan Ongurlar Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Başucu kitapları? Anton Çehov ve Shakespeare vazgeçilmez yazarları “Dönüp dönüp okurum. Hem kişilik tahlilleri açısından hem de yaşamın ne olduğu konularında bu iki yazardan öğrendiğim çok şey oldu. Türk edebiyatında da Oğuz Atay’ın ‘Tutunamayanlar ‘romanının yeri ayrıdır.”

Neye para harcar? “İstanbul’da en fazla para harcanan şey kira. Oyuncuyuz, bakımlı olmak zorundayız. Bakımlı olmayı seven biriyim. Tüm bunlar para gerektiren şeyler. Para geliyor ve nereye gittiğini anlamıyorum.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2019- Şimdiki Aklım Olsaydı/ Ayşe

2019 – Sevgili Geçmiş / Çilem Akan

2017 – Kızlarım İçin / Sumru

2015 – Kiralık Aşk / Fikret Gallo

2015 – Kara Ekmek / Mine

2012 – Kayıp Şehir  / Seher

SİNEMA FİLMLERİ

2012 – Ateşin Düştüğü Yer / Ayşe