Ana sayfa Dizi Haberleri Şimdi anladınız mı Alya’nın neden bu hale geldiğini? Kırmızı Oda’da dehşete düşüren son!

Şimdi anladınız mı Alya’nın neden bu hale geldiğini? Kırmızı Oda’da dehşete düşüren son!

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – TV8’de yayınlanan Kırmızı Oda dizisi, dün akşam ekranlara 10. bölümüyle geldi. Diziyi izleyenler, hem dehşete düşüren sahnelere tanıklık etti hem de Alya’nın neden bu hale geldiğini çok daha iyi anladı. Doğduğundan beri şizofren annesi tarafından hiç sevilmeyen, itilen, dövülen işkence gören, babası ve tüm ailesi tarafından yok görülüp itilip kakılan Alya’yı asıl bitiren olay, yeni bölümde anlatıldı.

Binnur Kaya’nın oynadığı Doktor Hanım, doğru bir yol izleyerek, aslında çok zeki, Hukuk Fakültesi’ni birincilikle bitirmiş ama toplumdan uzakta, travmatik sorunları nedeniyle garip tavırlar sergileyen Alya’nın yaşadıklarını bir bir öğrendi.

Şimdi anladınız mı Alya'nın neden bu hale geldiğini? Kırmızı Oda'da dehşete düşüren son! 16

Onunla birlikte izleyici de bu gerçek hayat hikayesinin detaylarına ulaştı. Ancak dün akşam ekrana gelen bir sahne vardı ki adeta korku filmi gibi izlendi. Sosyal medyada bu sahne için pek çok yorum yapılırken, geçmişi anlatan o sahnede Alya’nın annesini oynayan Cemre Melis Çınar ve çocukluğunu oynayan Nazlı Irmak Tanrıverdi’nin oyunculuğu da büyük takdir topladı.

Şimdi anladınız mı Alya'nın neden bu hale geldiğini? Kırmızı Oda'da dehşete düşüren son! 17

Melisa Sözen’in oynadığı Alya, annesinin kendisini bir sandalyeye bağlayıp, onun hayatını değiştirecek o anları yaşamasına neden olduğu günü anlatırken herkes dehşete düştü. Kızının gözleri önünde kendisini asan anne, ölmeden önce de Alya’ya başka bir travma yaşatmıştı.

Şizofren olan anne, Alya’yı sandalyeye bağladıktan sonra yaptığı konuşma ile şoke etti. Kafasında yarattığı birilerinin Alya’yı öldürmesini istediğini söyleyen Anne, babaannenin öldüğü o günü hatırlatıp Alya’ya “O gün hamamda elinde havlular beklerken gözlerinin içinin nasıl parladığını görmediğimi mi sanıyorsun? O cadının ölmesini benden çok sen istiyordun. Sen karayılan. Sen yaptın” diyerek kızını suçluyordu.

Şimdi anladınız mı Alya'nın neden bu hale geldiğini? Kırmızı Oda'da dehşete düşüren son! 18

Daha da fenası, Alya’nın ömür boyu kendisi olması, kendi kaderini yaşaması için de adeta bilinç altına göndermeler yapıyordu. “Ya bir gün sen birini öldüreceksin ya da birileri seni öldürecek. Yaşadığın sürece sen ben olacaksın. Artık sen yoksun. Benim yapamadıklarımı yapacaksın, sonra benim gittiğim yere geleceksin” sözleriyle kızının gözleri önünde kendini astı.

Alya’nın neden annesi gibi davrandığı, onun kıyafetlerini üzerinden çıkarmadığı, hayata onun gözleriyle baktığı da aslında bu sahne ile daha çok anlaşıldı. Alya, babası gelene kadar annesinin cesedi ile kalmış, kendisini tavana asarken izlemiş, ölümünü seyretmiş ve saatlerce orada kalmıştı.

Diziyi izleyenler, bu sahneyi dehşetle izlediklerini, adeta korku filmi gibi olduğunu söyleyerek hem küçük oyuncu Nazlı Irmak Tanrıverdi’nin hem anneyi oynayan Cemre Melis Çınar’ın hem de Melisa Sözen’in oyunculuğunu öven yorumlar yapmaktalar sosyal medyada.

İşte o dehşete düşüren sahne ve gelen yorumlardan bazıları…

Şimdi anladınız mı Alya'nın neden bu hale geldiğini? Kırmızı Oda'da dehşete düşüren son! 19

Şimdi anladınız mı Alya'nın neden bu hale geldiğini? Kırmızı Oda'da dehşete düşüren son! 20

Şimdi anladınız mı Alya'nın neden bu hale geldiğini? Kırmızı Oda'da dehşete düşüren son! 21

Şimdi anladınız mı Alya'nın neden bu hale geldiğini? Kırmızı Oda'da dehşete düşüren son! 22

Şimdi anladınız mı Alya'nın neden bu hale geldiğini? Kırmızı Oda'da dehşete düşüren son! 23

Şimdi anladınız mı Alya'nın neden bu hale geldiğini? Kırmızı Oda'da dehşete düşüren son! 24

Şimdi anladınız mı Alya'nın neden bu hale geldiğini? Kırmızı Oda'da dehşete düşüren son! 25