Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Sinem Kobal Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Sinem Kobal Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Sinem Kobal, 14 Ağustos 1987 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Adı: Sinem Kobal
Doğum Tarihi: 14 Ağustos 1987
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.71 m.
Kilosu:  58 kilo
Burcu: Aslan
Göz Rengi: Kahverengi
Saç Rengi: Koyu Sarı
Annesi: Nuray Kobal
Babası: Mehmet Kobal
Eşi: Kenan İmirzalıoğlu
Kardeşleri: Kerem Kobal
Instagram: https://www.instagram.com/sinemkobal/
Evcil Hayvanları: Köpeği var.

Sinem Kobal Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Rize Hemşinli bir ailenin kızı olarak İstanbul’da dünyaya geldi. Babası inşaat mühendisi, annesi ev hanımı. Kendisinden küçük bir erkek kardeşi var. 14 Mayıs 2016 tarihinde ünlü oyuncu Kenan İmirzalıoğlu ile evlendi.

Çocukluk yılları: Henüz okula başlamadan önce bale eğitimi almaya başladı, sekiz yıl boyunda bale eğitimine devam etti. Eğitim hayatı boyunca basketbol, voleybol ve step sporları ile uğraştı. Ortaokul yıllarında okulun basket takımıyla beraber İstanbul Şampiyonluğu’nu kazandı. Oyunculuk kariyerine başladıktan sonra da spordan kopmadı ve de aikido yapmaya devam etti. Dormen Tiyatrosu’nda başlayan oyunculuk kariyeri, henüz 13 yaşındayken kadrosuna katıldığı ‘Dadı’ adlı diziyle profesyonel bir boyut kazandı. “Ben kadere inanıyorum, benimki de biraz kaderdi. Çocukken bale yapıyordum. İlk kez dört yaşında AKM’de sahneye çıktım. Sahne ve sonra da oyunculuk yolculuğum başladı. Ailem o zamanlar yaşım ufak olduğu için beni desteklememişti. Benim ısrarımdı. Ama sonra oyunculuk sevdamı anlayıp destek oldular.”

Eğitim hayatı:  İstek Vakfı Özel Acıbadem Lisesi’nden mezun olduktan sonra, Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne ve Gösteri Sanatları Bölümü’nde eğitim aldı.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, 13 yaşındayken rol aldığı ‘Dadı’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? 2006-2009 yılları arasında ‘Selena’ dizisinde canlandırdığı ‘Selena’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Duygusal, hassas, sabırsız, azimli, empati yeteneği yüksek. “Tez canlı derler ya bende o durum var; sabırsızım! En çok bu yönde farkındalığımı artırmaya çalışıyorum.”

Sosyal: Boş vakitlerinde eşi ile seyahat etmekten keyif alıyor. “Kenan ile seyahat etmekten çok keyif alıyoruz. Beraber keşfetmek istediğimiz yerler ve kültürler bize yön veriyor. Bazen de doğaçlama tatillerimiz oluyor, onun da keyfi ayrı. Toscana’yı gezme planımız var. Başta İstanbul’u ve denizi çok seviyorum ve dünyayı gezdikçe de Ege’nin ve Akdeniz’in ne kadar güzel olduğunu bir kere daha anladım. Tarihi ve kültürel yerlerimize değinmiyorum bile. Avrupa’da Akdeniz ülkelerini seviyorum. Uzak Doğu’nun da ayrı bir cazibesi var benim için.”

Düşünce yapısı: Küçük yaşlardan bu yana göz önünde olmak, daha erken büyümesini sağladı ve hayatına disiplin getirdi. “Ergenlikten itibaren sistemin içinde ‘Şöyle olmalısın, böyle olmasın’  gibi laflar, toplumsal baskılar ve hedefler içinde büyüyoruz. Bir süre sonra gerçekleri görüyorsun, kendini hayata teslim etmen gerektiğini anlıyorsun. Ve hayatta karşına ne çıkarsa, onu senin için güzel ya da kötü yapanın aslında senin ona nasıl baktığın olduğunu kavrıyorsun. Hayatta en sevdiğim şey değişime açık olmak. Ben hayatta değişime uğramak için var olduğumuzu düşünenlerdenim.”

İlk sinema filmi: Durul Taylan- Yağmur Taylan/ Okul

Aşka bakışı: “Kenan ruhuma ve kalbime öyle bir dokundu ki, eşimi bulduğumu hissettim. Bu çok güzel bir duygu.  İnsan ruhu çok acayip. Hepimizin bir ruh eşi vardır ve onu bulduğun zaman hissedersin derler ya. İşte onu buluyorsun. Sonra da hiç sorgulamadan teslim oluyorsun. Cümlelerle bunu anlatamıyorum, sadece yaşıyorum. Çok iyi anlaşıyoruz, bol bol sohbet ediyoruz, keyifli zaman geçiriyoruz. Ama çok fazla anlatma taraftarı değiliz. İkimizin de sabah kalkar kalkmaz ilk yaptığı şey müzik dinlemek. Kenan’ın müthiş bir müzik zevki var. Beraber güzel bir plak koleksiyonu oluşturduk. Onunla birlikte müzik zevkim gelişti. Ben de yeni şeyler keşfetmeyi çok seviyorum.”

Hayata bakışı: Hayata hep pozitif tarafından bakmaya çalışıyor. Olumlu veya olumsuz yaşadığı her şeyin ona bir şeyler kattığını düşünüyor. “O yüzden daha çok pozitif şeylere yönelmeye çalışıyorum. ‘Öyle pişmanlıklarım var, böyle pişmanlıklarım var’ diyeceğim bir şey yok açıkçası. Akışta olmak ve hayat bana ne getiriyorsa onu en güzel şekilde yaşamak istiyorum. Nefes almak bile yeterli ve çok güzel. Bunun farkına varınca rahatlıyor ve hayatın sunduklarını dikkate alıp onların içinde var olmayı öğreniyorsun. Bunun yanında içimdeki çocuğu hiç kaybetmedim ama farkındalıklarım arttı. Çocuk yaşta tanınır olmak bende otokontrolü geliştirdi. Bunun yanında en zorlayan her anımın takip edilmesi ve sanırım magazindi. Bu duruma da çok dramatik bir açıdan bakmıyorum ama yer yer biraz daha saygı ve sevgi beklediğim oluyor.”

Sinem Kobal Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

İş hayatına bakışı: Şöhret ile çocuk yaşlarda tanışması ve ünlü olmak tercih ettiği bir şey değildi. Göz önünde olmanın mesleğinin getirisi olduğunu düşünüyor. “Bu anlamda tabii ki zorlukları var.  Başta yaşadıklarım oyun gibiydi. 16 yaşımda bir röportaj sırasında gazeteci ‘Çocuk yıldız oldun, ileride kaybolmaktan korkuyor musun’ diye sormuştu. İlk kez o zaman ‘Sanırım korkmam lazım’diye düşündüm. Aradan 17 sene geçti. Bu süreçte hiçbir şey kolay olmadı, çok çalıştım ve emek verdim. Bir kere birçok özgürlüğünden fedakârlık etmek zorundasın. Mesleğimizin en zor yanlarından birinin bu olduğunu düşünüyorum. Sevgiyi hissetmek, güzel yanlarını hep konuşuyoruz. Birçok insana ulaşmak, birçok kişinin kalbine ruhuna, hayatına değmek, sevgiyi paylaşmak da çok kıymetli.”

Kariyer planı:  Bir proje geldiğinde öncelikle ekibe bakıyor. “Bu bir ekip işi; dolayısıyla iyi bir işin ortaya çıkması için senarist, yönetmen, yapımcı, oyuncu ortak hayalde buluşuyor mu, ona dikkat etmeye çalışıyorum. Mutlu olacağım bir sette olmak benim için çok önemli. O kadar uzun saatler çalışıyoruz ki, ikinci bir aileniz oluyor bu şekilde. İnternet platformlarındaki projelerde de yer almak istiyor. İnternet platformundaki projelerden beğendiklerim var. Seveceğim, beni heyecanlandıracak bir iş olursa içinde olmak isterim. Sektörün ve oyuncunun da kendisini geliştirmesi adına bir fırsat yarattığına inanıyorum.”

Gelecek Hayali: Daha keşfedecek çok şeyi olduğunu düşünüyor, yavaş yavaş, sindire sindire yaşamak istiyor bu konuda telaşlı değil. “Bir projeyle cebimdeki her şeyi dökemem. Aslında cebimde birçok not var. Ben bunları yavaş yavaş izleyicilere sunmak istiyorum. Bu yüzden her gelen teklifi kabul etmiyorum, bu yüzden her gelen işi yapmıyorum. Çünkü hiçbir acelem ve hırsım yok. Her yerde olmalıyım, her şeyi ben yapmalıyım gibi bir hırsım olmadı hiçbir zaman. Tek bir isteğim var, o da yavaş yavaş doğru işler yaparak ilerlemek.”

Kaygıları: Hayatta en çok ‘haksızlıklar’ ile derdi var. “Çevremdeki her türlü haksızlık içimi parçalıyor. Keşke sihirli bir değneğim olsa…”

Rol modeli: Meryl Streep’in ve Julia Roberts’in sıkı takipçisi, yetenekleri ve vizyonlarıyla onları ilham kaynağı olarak görüyor.

Kimlere hayranlık duyar? Çocukluğundan beri sıkı bir Türkan Şoray hayranı.

En sevmediği özelliği? Aslında kendisiyle barışık bir insan ancak sadece aşırı duygusal olmasından biraz şikayetçi. “Kusurlarımla da barışığım. Ama beni üzdüğü için en sevmediğim yönüm, duygusallığımdır. Bir de bazen çok fevri olabiliyorum.”

Sinem Kobal Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Formunu nasıl koruyor? Uzun süredir spor yapıyor. Spor yaparken aynı zamanda bir şeyler öğrenmeyi de tercih ediyor. Bu yüzden birçok spor dalıyla ilgileniyor. Pilates ise vazgeçilmezi.

TELEVİZYON DİZİLERİ

2017- Yüz Yüze / Seliha

2015- Analar ve Anneler /Zeliha

2014/2015- Gönül İşleri /Sevda

2011- Mor Menekşeler

2010- Küçük Sırlar /Su Maybenci

2006/2008- Selena / Selena

2005- Belalı Baldız / Garson Cavidan (Konuk Oyuncu)

2006- Arka Sokaklar (Konuk Oyuncu)

2005- Nefes Nefese / Aslıgül

2003- Lise Defteri / İnci

2003- Hürrem Sultan / Ayşe

2001/2002- Dadı / Dilara Giritlioğlu

SİNEMA FİLMLERİ

2015- Yaktın Beni / İpek

2013- Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda /Didem

2010- Romantik Komedi / Didem

2009- Ayakta Kal / Yasemin

2006- Dünyayı Kurtaran Adam’ın Oğlu / Bianca

2004- Okul / Şebnem

ÖDÜLLERİ

2008 -3.Jetix Çocuk Ödülleri /En Sevilen Aktris/Selena

2008- 3. Jetix Çocuk Ödülleri / En Sevilen TV Dizisi / Selena

2009 -4.Jetix Çocuk Ödülleri /En Sevilen Aktris/ Selena

2009- 4. Jetix Çocuk Ödülleri/ En Sevilen TV Dizisi / Selena

2016-6.Elle Style Ödülleri /     Elle Style Yılın Kadın Oyuncusu