Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Fahriye Evcen Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Fahriye Evcen Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Fahriye Evcen, 4 Haziran 1986 tarihinde Solingen Almanya’da doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Adı: Fahriye Evcen
Doğum Tarihi: 4 Haziran 1986
Doğum Yeri: Solingen/ Almanya
Boyu: 1.70 m.
Kilosu:  55 kilo
Burcu: İkizler
Göz Rengi: Kahverengi
Saç Rengi: Siyah
Annesi: Hatime Evcen
Babası: Ramazan Evcen
Eşi: Burak Özçivit
Çocuğu: Karan Özçivit
Kardeşleri: Ayşen Evcen, Demat Evcen, Neşe Evcen
Instagram: https://www.instagram.com/evcenf/
Evcil Hayvanları: Kedisi var.

Fahriye Evcen Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi:  Anne tarafından Çerkes kökenli, baba tarafından Kavala göçmeni. 3 ablası var. 2020 yılında babasını kaybetti. 29 Haziran 2017 tarihinde kendisi gibi oyuncu Burak Özçivit ile İstanbul’daki Said Halim Paşa Yalısı’nda evlendi. 2019 Nisan ayında çiftin Karan adını verdikleri oğulları dünyaya geldi. “ Ailem Almanya’da yaşıyor. Ben de işlerden fırsat bulduğum zamanlarda yanlarına gitmeye çalışıyorum. Onlar da çok sık geliyor, çok sık görüşüyoruz yani. En son ziyaretlerine gittiğimde, onlara uzaktan baktım ve ‘İtalyan ailesi gibiyiz’ dedim. Yeğenlerim de var ve bir araya geldiğimizde her yerden bir ses çıkıyor. Gerçekten çok güzel.”

Çocukluk yılları: Çocukluğunda Almanya’da ailesi ile zor zamanlar geçirdi. Bir röportajında, yedi yaşındayken, Alman Neo-Nazilerin, Solingen şehrinde Türklerin yaşadığı evleri yakmaya başlayınca, ailesinin dikkat çekmemek için evlerinin ışıklarını hep kapalı tuttuğunu anlattı.

Eğitim hayatı: Almanya Düsseldorf Heinrich-Heine Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde okurken dizi teklifleri alınca, okulu dondurup İstanbul’a yerleşti. Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü’nden mezun oldu.

Hayatının dönüm noktası: Türkiye’de tatilde bulunduğu bir dönemde Oya Aydoğan’ın programına seyirci olarak katıldı. O sırada Aydoğan, Evcen’i yapımcı İbrahim Mertoğlu ile tanıştırdı böylelikle oyunculuk serüveni başladı.  Almanya Düsseldorf Heinrich-Heine Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde okurken dizi teklifleri alınca, okulu dondurup annesiyle birlikte İstanbul’a yerleşti. “Sosyoloji, çok istediğim bir bölümdü, fakat maalesef bitiremedim. Beş yıl ara verdikten sonra tekrar okula dönmeye karar verdim ve dört ay gibi kısa sürede sınavlara hazırlanarak Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü’ne girdim. Aslında aklımda hep sosyolojiyi tamamlamak vardı; mutlaka diplomamı almak istiyordum fakat transkriptimi alamadım ve Tarih Bölümü’ne girdim. Boğaziçi Üniversitesi’nin her bölümü harikadır da tarih gerçekten efsane bir bölümdür. Çok keyif alarak okudum.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, 2005 yılında ‘Asla Unutma’ dizisinde canlandırdığı ‘Pınar’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? 2013 yılında ‘Çalıkuşu’ dizisinde canlandırdığı ‘Feride’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Duygusal, evcimen, kararsız, planlı – programlı. “Burcum İkizler ama yükselenim Yengeç ve sanıyorum yükselenimin özelliklerini daha çok taşıyorum. Yengeç biraz daha duygusal ve içe dönük, İkizler ise gezmeyi daha çok sever ve dışa dönük bir burçtur. Ben eve bağlı yaşayan biriyim ve çok duygusal olduğum zamanlar da olabiliyor. Birçok arkadaşım ‘İkizler olduğuna inanamıyoruz’ diyor. İkizlerden gelen tek özelliğim; kararsızlığım.”

Sosyal: Boş zamanlarını ailesi ve kız arkadaşları ile geçirmeyi seviyor. Seyahat etmekten de çok büyük zevk alıyor. “Çocukluk arkadaşlarım ve üniversite arkadaşlarımdan oluşan bir, iki grubum var. Zaman buldukça onlarla program yapıyor, yemek yiyoruz. Kız arkadaşlar, olmazsa olmaz. Seyahat etmeyi de çok severim, anında valiz hazırlarım. Biri ‘Akşam bir yere gidiyoruz’ desin, hemen her şeyi organize ederim. Değişik yerler görmeyi çok seviyorum. Yaz aylarında bile deniz tatilini çok tercih etmem. Genellikle şehir ya da doğa seyahatlerinden hoşlanıyorum.”

Düşünce yapısı: Bu yaşına kadar geçen süreci en verimli şekilde değerlendirdiğini düşünüyor. “Ne zevklerimi göz ardı ettim, ne eğitimimi. Bugüne kadar işimle ilgili de çok özenli hareket ettim ve şimdi bunun ayrıcalığını hissediyorum. Her adımımda güzel işler bırakıyorum ardımda, bu önemli benim için. Ve her şeyin yanında hayatımda varlığıyla beni mutlu eden bir insan var, buna paha biçilemez.”

Fahriye Evcen Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Sette nasıl birisi? Her karakterin uçları ve dipleri olduğunu düşünüyor. Bir rolü hafife alıp zor, rahat ya da kolay diye nitelendirmemek gerektiğine inanıyor ve her projesinde bu bakış açısıyla hareket ediyor. “Her karakterin keskin uçları var çünkü o, sen değilsin. Hiç tanımadığın, tamamen dışarıdan bakıp kendinden bir şeyler bulduğun ve nasıl biri olduğunu öğrenmeye çalıştığın biri. ‘Uç karakter’ denince akla hastalıklar, rahatsızlıklar ya da alışkanlıklar geliyor ama aslında her rolün kendine göre alışkanlıkları, tutkuları var. Bunların hepsi senin bugüne kadar kendinde tecrübe etmediğin durumlar, dolayısıyla ben her karakterin kendi içinde uçları olduğunu düşünüyorum.”

Mutluluk kaynağı: Dünyanın dört bir tarafındaki hayranlarından gördüğü ilgi en büyük mutluluk kaynaklarından bir tanesi. “Instagram’da ya da Twitter’da dünyanın her yerinden yorumlara rastlıyorum ve bu inanılmaz bir duygu. Onlarla birlikte yaşamadığın sürece nasıl bir bağ kurduklarını anlamak çok zor ama ilgileri gerçekten de mutluluk veriyor. Arap ülkeleri, sinema filmleri de dâhil her projeyi yakından takip ediyor. Onlar şu anda en aktif kitlemiz. Çalıkuşu’ndan sonra aynı ilgiyi Rusya ve Ukrayna’dan da görüyoruz. Balkan ülkeleri de Yaprak Dökümü’nden bu yana yakın takipte. Gelen yorumlar çok sevindirici. Sadece kendi kültürümüze değil, diğer kültürlere de hitap etmek harika bir duygu.”

İlk sinema filmi: Biray Dalkıran / Cennet

Aşka bakışı: “Tabii ki aşıkken hayat enerjinde farklılıklar oluyor, iç enerjin değişiyor. Bu da elbette her şeye yansıyordur. Aşık olmak seni besleyen, sana belki de hiç olmadık bir yerde ilham veren, bazı şeylere farklı bir gözle bakabildiğin çok güzel bir duygu. Bende yarattığı etki de böyle oluyor. Benim için ilişkide tek bir olmazsa olmaz var, o da saygı. Saygı olduğu sürece yanlış giden hiçbir şey olmaz. Karşındaki insana, kendi benliğine ve onun benliğine saygı duyduğun sürece hiçbir şekilde yanlış yapmazsın.”

Hayata bakışı: Kendisiyle ve hayatın ona sundukları ile barışık. “Dışarıdan nasıl görünüyor bilmiyorum ama kendiyle barışık bir insanım bence. Bir de gülebildiğin sürece, kendinle barışık olamayacağın hiçbir durum yok. Ben hayatla, kendimle, hayatımdaki inişler ve çıkışlarla son derece barışık yaşıyorum açıkçası.”

İş hayatına bakışı: Ünlü olmanın birtakım gerekliliklerinin olduğunu düşünüyor ancak bunları zorunluluk olarak görmüyor. “Yaptığımız işin en büyük zorluklarından biri çalışma saatleri diyebilirim. Geri kalan zamanını ya da proje olmadığı dönemleri iyi değerlendirirsen, bunu da dengede tutabilirsin. Onun dışında oyunculuğu normal bir meslek olarak ele alırsak, hayatını da buna göre adapte ediyorsun. Ben hiçbir zaman özel hayatımla işimi birbirine karıştırmadım.”

Kariyer planı: Yaşadığı sürece oyunculuk yapmaya devam etmek istiyor, günün birinde mesleğini bırakmak zorunda kalırsa çok üzüleceğini düşünüyor. “Öyle bir şey olmasın, gerçekten çok üzülürüm. Ütopik bir durumdan bahsediyorsak, sanıyorum tarihle ilgili bir şeyler yaparım. Akademisyen olurum büyük ihtimalle. Bu işi yapmasaydım kesinlikle okulda kalmayı tercih ederdim.”

Modayı takip ediyor mu? Modadan ziyade kendisine yakışanı giymeyi tercih ediyor. Günlük giyimde ise kendisini, doğru kesim bir jean ve beyaz bir tişört veya bir gömlek ile tamam hissedebiliyor. “Ayakkabı tercihim günlük sneaker veya deri bootie’ler oluyor genelde.  Yok denilebilecek kadar ince takılar kullanmayı seviyorum. Ve tabii ki sağlıklı ve parlayan bir cilt, hafif bir makyaj ve bakımlı görünen saçlar da tarzımı bütünleyen unsurlar. Rahat bir tarzım var. Dolabımın olmazsa olmazları zamansız tasarımlar. Bu tarz parçalarla kendi stilimi daha kolay yaratabiliyorum. Günlük trendleri uygulamaktansa beni yansıtan parçalar seçmek daha güçlü geliyor. Her kadının olmazsa olmazı siyah benim de favorim. Siyah mini elbise, deri ceket ve siyah bir bootie olmazsa olmaz.”

Formunu nasıl koruyor? Beslenmesine dikkat ediyor ve spor yapıyor. “Aslında iştahlı bir insanım, yemek yemeyi severim fakat kendime ait bir beslenme düzenim var, onu uyguladığım sürece hiçbir sıkıntı olmuyor. Spor da çocukluğumdan beri hep hayatımda olmuştur. Lise dönemine kadar basketbol oynadım. Her türlü sporu yaptım sayılır aslında. Bunun dışında crossfit ve pilates yapıyorum. Bir buçuk, iki yıl önce de kickbox’a başladım. Çok işe yarayan bir spor, güzel bir keşif oldu. Çalıştığım dönemler çok fazla yapamıyorum ama boş olduğumda mutlaka spor yapıyorum. İnsan dinamo gibi çünkü beden çalıştıkça enerji üretiyorsun. Bir kadının cildi ve saçı çok önemli diye düşünüyorum. Ben de cildim ve saçım konusunda çok özenliyimdir. İşimiz gereği çok fazla makyaj yapıyoruz ve ekstra özen göstermemiz gerekiyor. Hem cildimi hem saçımı içten ve dıştan besliyorum. Bol su içmeye dikkat ediyorum ve nemlendirici gibi cilt bakım ürünlerimi asla ihmal etmiyorum.”

Evde ne yapar?  Hafta sonları ya da set olmadığı zamanlarda kendisini aşırı yorgun hissediyorsa eğer, evden hiç çıkmadan dinlenmeyi tercih ediyor. “İstanbul’da birtakım dinlenme ve nefes alma rotalarım var ve birkaç gün tatilim varsa buralarda değerlendirmeye çalışıyorum.”

Fahriye Evcen Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Ne tür kitaplar okuyor? Çok iyi bir roman okuyucusu değil. Genellikle bilgi içerikli kitaplar okumayı seviyor. “Okul döneminde de tarih dışında başka bir şey okumaya fırsatım olmuyordu. Tarihle ilgili dört yıl boyunca o kadar çok şey okudum ki, bende bir alışkanlık yarattı. Şu anda da genellikle tarihle ilgili kitaplar okuyorum.”

Hangi filmden etkilendi? Başta Yeşilçam filmleri olmak üzere daha önce izlediği filmleri yeniden seyretmeyi çok seviyor. “Münir Özkul’u çok severim mesela, çok değerli bir sanatçı. Geçtiğimiz günlerde bir filmine denk geldim ve defalarca izlememe rağmen, aynı keyifle tekrar seyrettim. Yeni filmlerden de biraz zaman geçtikten sonra izleyeceklerim var, mesela ‘Yıldızlararası’. Ayrıca, ‘Büyük Budapeşte Oteli’ ve ‘Birdman’ de harika ve tekrar izlenecek filmler.

Neye para harcar? Harcamaları konusunda çok planlı ve programlı hareket ediyor. Geleceğini düşünerek parasını değerlendirmeye çalışıyor.

TELEVİZYON DİZİLERİ

2005 -Asla Unutma / Pınar

2006-Hasret /Songül

2006/2010 -Yaprak Dökümü /Necla Tekin Aydinoğlu

2011 -Yalancı Bahar/Zeynep Karaman

2012 -Veda /Mehpare

2013/2014 –Çalıkuşu/Feride

2014 -Kurt Seyit ve Şura /Murka/Mürvet

2017 -Ölene Kadar /Selvi Nardan

SİNEMA FİLMLERİ

2008-Cennet / Kız

2008 -Aşk Tutulması /Pınar

2010-Takiye: Allah Yolunda /Sevde Aksu

2010 -Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak /Genç Sinyora Enrica

2012 -Evim Sensin /Leyla

2015 -Aşk Sana Benzer /Deniz

2017 -Sonsuz Aşk /Zeynep

ÖDÜLLERİ

2018-YTÜ Yılın Yıldızları Ödülleri /En Beğenilen Kadın Film Oyuncusu /Evim Sensin

2018- MGD 19. Altın Objektif Ödülleri /En İyi Kadın Sinema Oyuncusu /Evim Sensin

2018- Siyaset Dergisi Ödülleri /Yılın Sinema Kadın Oyuncusu /Evim Sensin

2014 -Elle Style Awards /En Stil Sahibi Kadın Oyuncu

2016 -YTÜ Yılın Yıldızları Ödülleri /En Beğenilen Kadın Film Oyuncusu /Aşk Sana Benzer

2016- Altın Sebil Ödülü /Yılın Oyuncusu /Çalıkuşu

2017 -AYD Ödülleri /En Beğenilen Marka Yüzü / Koton

2017- Türkiye Gençlik Ödülü /En İyi Film Oyuncusu /Sonsuz Aşk

2017- İstanbul Üniversitesi 1453 Ödülü /Yılın Oyuncusu /Sonsuz Aşk / Ölene Kadar