Ana sayfa Kadın Haberleri Sinem Öztürk, Kurtlar Vadisi Vatan filminde yaşadıklarını anlattı

Sinem Öztürk, Kurtlar Vadisi Vatan filminde yaşadıklarını anlattı

tarafından ker_def

‘Kurtlar Vadisi Vatan’ filminde Üsteğmen Deniz’e hayat veren Sinem Öztürk Uslu, ön planda olmadığını söyledi. Oyuncu, “Bütün dünya tanısa ne olur, final aynı. Ben değişmeyeceğime göre, ortam da beni değiştirmesin” dedi.

Milliyet’ten Sercan Kısmet’in röportajı…

Projede sizi çeken ne oldu?

‘Kurtlar Vadisi’ olması etkilemişti. Cahit Kayaoğlu, “İlk sahneyi okuyunca, oynamak isteyeceksin” demişti. Hemen eve gidip, senaryoyu okumaya başladım ve ilk sahnelerde ağladım. Bir kahraman Türk askerini oynayacak olmam beni çok mutlu etti.

Silah eğitimi nasıl geçti?

Silah konusunda bilmediğim değişik bir yeteneğim varmış. Poligonda ilk iki atışımı 12’den vurdum. Hatta başta Necati Bey (Şaşmaz) olmak üzere ekiptekiler inanamadı. Özel Hareket Polis ekipleri de şaşırdı.

15 Temmuz darbe girişiminde neredeydiniz?

O gün, ‘Ayla’ filminin görüşmesi için eşim Mustafa Uslu’yla Genelkurmay Başkanlığı’ndaydık. Biz oradayken diğer odalarda darbe girişimi için bir şeyler oluyormuş. Sonra İstanbul’a dönmek için Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan uçağa bindik. “Kuleye el konuldu” diye anons yapıldı, panik olduk ve uçaktan indik. Daha sonra eşimle Ankara’da meydana gidip, halkla iç içe olduk. Tüm gece sokaklardaydık.

O geceden sonra psikolojiniz bozuldu mu?

Çok korktum. Hepimizin derdi, ‘Vatan elden gitmesin’ düşüncesiydi.

Bu proje sizin için ne ifade ediyor?

Şehitlerimize, polislerimize, nöbet tutan askerlerimize, şehit ve gazi ailelerine manevi borç gibi düşünüyorum. Onları düşünerek oynadım. Bir Türk askerini canlandırmak, diğer rollerden sıyrılmama sebep olan manevi bir duygu.

Başrolü neden tercih etmiyorsunuz?

Başrol oynayıp ışıltılı hayat seçmiyorum, kalıcı olmak için uğraşıyorum. Çok ön planda olmayı sevmiyorum. Göz önünde olduğun zaman bazı normlara göre yaşamak gerekiyor. Set bittikten sonra Sinem olarak kalmak istiyorum. Ailemle ve köpeklerimle zaman geçiriyorum. Başrol olsam, vaktim olmaz. Hangi para, huzurdan daha çok mutlu eder. Bütün dünya tanısa ne olur, final aynı. Ben değişmeyeceğime göre, ortam da beni değiştirmesin.

Özellikle canlandırmak istediğiniz bir rol var mı?

Komedi istiyorum. Absürd bir komedi olsun. Gerekirse imajımı da değiştiririm. Bu dönem artık dram dizilerine girmek istemiyorum. Sohbet programı sunuculuğu da olabilir.

‘Amacımız sadece iş tutturmak değil’

Film dışında neler yapıyorsunuz?

Senaryo yazmaya başladım. Ayşe İlker Turgut’la Sezgi Kırıt cinayetini çözen avukat Sibel Önder’in hikayesini kaleme aldım. Daha sonra kadın öykülerimi yazmaya başlayacağız.

Hep farklı roller oynadınız. Riskli değil mi?

Amacımız sadece iş tutturmak değil, insanlara farklı tatlar göstermek. Karakterimi değiştirdiğim zaman kendime saygım artıyor.

‘Hayatımın baharını yaşıyorum’

Genelde ünlü isimler evlendikten sonra soy isimlerini değiştirmezler ama siz sadece Uslu’yu kullanıyorsunuz…

Sinem Öztürk Uslu uzun oluyordu. Öyle şeylere takılmıyorum. Gururla Sinem Uslu adıyla yaşıyorum.

Evlilik nasıl gidiyor?

Hayatımın baharını yaşıyorum. Her konuda birbirimize desteğiz. Çok iyi arkadaşız. Birbirimizi iyi dengeliyoruz. Tanıştıktan beş gün sonra evlenmeye karar verdik. Şükretme dönemimdeyim.

Çocuk istiyor musunuz?

Bir komedi dizisinden sonra istiyoruz. Çocuk olduktan sonra sektörden biraz çekileceğim. Çocuğumla zaman geçirmek istiyorum. Hem bebeğime bakıp hem de setlerde olmak istemiyorum.