Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Sinem Öztürk Uslu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Sinem Öztürk Uslu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Gözde Sinem Öztürk Uslu, 9 Ocak 1985 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusudur.

Adı: Gözde Sinem Öztürk Uslu
Doğum Tarihi: 09 Ocak 1985
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.70 m.
Kilosu:  60 kilo
Burcu: Oğlak
Göz Rengi: Kahverengi
Babası: Namık Öztürk
i: Mustafa Uslu
Çocukları: Mustafa Uslu, Kemal Uslu
Instagram: https://www.instagram.com/sinemmustafauslu/
Evcil Hayvanları: Köpeği Arno

Sinem Öztürk Uslu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Ailesi: Aslen Mudurnuludur, 2016 yılında ünlü yapımcı Mustafa Uslu ile evlendi. Çiftin 2019 yılında ikiz oğulları oldu. Çocuklarına Mustafa ve Kemal adını verdiler.

Eğitim hayatı: Cağaloğlu Anadolu Lisesi ardından Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Bölümü’nden mezun oldu.

Oyunculuğa ilk adım: 2007 yılında ‘Duvar’ adlı dizideki ‘iklim’ karakteri ile televizyon macerasına başladı.

Hangi proje ile parladı? Yönetmenliğini Hamdi Alkan’ın yaptığı ‘Arka Sıradakiler’ adlı dizide canlandırdığı ‘Gamze’ karakteri ile dikkat çekti ancak esas çıkışını, ‘Huzur Sokağı’ adlı dizide canlandırdığı ‘Şükran’ rolü ile yaptı.

Kişilik özellikleri: Pozitif, kendi ile barışık. “Kendimi sevmeyi, mutlu olmayı bilmeyi öğrendim. Beni nelerin mutlu edeceğini artık biliyorum.” Hayata bahanelerle yaklaşmadan, ne istediğini bilerek, hayal kurmak ama onun hayal olabileceğini de bilincinde olup, mantıklı hareket etmek gerekiyormuş. Hayatta yaşadıklarımı hepsini bir tecrübe olarak aldım. Hiçbir şeyden pişmanlık ya da mutsuzluk hissetmiyorum. Hayat bir sınav.  Bence gerekli tecrübeleri kazandığında bir adım daha öne geçiyorsun. Yoksa bir adım geri düşüp her seferinde aşağıya çekilebilirsin.”

Sosyal: Hayvanların yağlıboya resimlerini yapıyor. O resimleri sergileyip, elde edeceği geliri hayvan barınaklarına bağışlayacak.

Sinem Öztürk Uslu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Düşünce yapısı: Oyuncu farklı roller denemeli. Bazı oyuncuların bir karakterini al diğer dizisine koy hiçbir şey değişmez. “Yapımcının kafasında bir karakter oluyor ama ben hep aynı şey oynayamazdım. Erkekler için söylüyorum, sadece poz veren insanlar var. Yakışıklı, güzel bakan, ağlayan ve sadece bundan geçinen insanlar var. Dünyadaki oyuncuların rengârenk bir yelpazeleri var. Katil de oynuyor sapık da. Bizde aktörden çok artist var. Yakışıklılığımı bozmayayım diyenler aktörlükten çok artistlik yapıyor.”

Sette nasıl birisi? Değişik ve farklı rolleri seviyor.

Mutluluk kaynağı: Çalışmak

İlk sinema filmi: M. Oğuz Köroğlu, Mert Dikmen/ Beyaza Boyanmış Siyah Kelimeler

Aşk :  Mantık evliliğine çok karşıyım. Aşk evliliği olmalı. Sevgiyle yapılan her iş başarılı olur. “Aşk benim için heyecanla başlayıp huzura giden bir yolculuktur. O yüzden kesinlikle ben aşkı tutkuyla ve hırsla karıştırılmaması gerektiğini düşünüyorum. Elde edilince biten bir şey değil. Aşk sevgiye giden yolda ilk adımdır. Benim hayatımdaki yeri çok büyük. Duygularımla yaşıyorum, aşk hayatımda ilk sırada, gerçekten sevgiye açılan bir kapı.”

Hayata bakışı: Çalışmak, çalışmak, çalışmak. “Ben çalışmayı ve işimi çok sevdiğim için çalışmadığım dönemler bana işkence gibi geliyor. Çalışmadığım zamanlarda enerjimi atamıyorum, mutsuz falan değilim ama enerjimi ancak böyle atabiliyorum. Ben kesinlikle çalışmayan bir kadın olamazmışım. Çalışmadığımda depresyona giriyorum.”

Sinem Öztürk Uslu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 12

 İş hayatına bakışı:  Kendisini sürekli ters köşe rollerle geliştirmek istiyor. “Dünyadaki oyuncuların rengârenk bir yelpazeleri var. Bizde aktörden çok artist var. Yakışıklılığımı bozmayayım diyenler aktörlükten çok artistlik yapıyor. Tip olarak bana yakışmayan rolü oynamam. Psikopat ruh hastası olsun veya dişlek peltek olsun çalışır oynarım, yeter ki karakteri seveyim. Çirkin olmak sorun değil.”

Kariyer planı: Dönem işlerinde rol almak istiyor. “Ben hayatında da tek düzelik sevmeyen bir insanım. Aynı karakteri çok uzun süre oynamaktan hoşlanmıyorum.”

Hangi tip rolleri seviyor: Kötü kadın rollerini eğlenceli buluyor. “Kötü kadında bir sürü renk var. İnsanların yüzüne başka, arkasından başka bir karakter olduğu için daha fazla şey yapıyorsunuz. İyi kadın daha nettir. Daha yavaştır. Buğulu bakarsın ve ağlarsın bellidir yani. İyi olmak daha kolay.  Kötü kadında ise özgürsün her şeyi yapabilirsin.”

Oyunculukta sınırları var mı: Rolüne aşık olmuş ise her şeyi yapar.

Gelecek Hayali: İleride yönetmenlik ve senaristlik de yapmak istiyor. “Mutlu olduğum sürece içime sinen işlerde çalışayım istiyorum. İstediklerimi yaptığımda işin senaryo ve yönetmenlik kısmına geçmek isterim. 60 yaşına kadar oyunculuk yapacağım gibi bir iddiam yok. Ben kendi istediğim karakterlerde oynamak istiyorum. Hayatımdan fedakârlık yapmak zorunda kalmadığım sürece oyunculuğu yaparım. Aile işin içine girdiğinde tercihim ailem olur.”

Kaygıları: Dizi sürelerinin uzunluğu. “İki karakter üzerine gidilen hikâyelerde süre çok uzun olduğu için saçmalıyoruz. Yan hikâyesi güçlü olan dizilerin hikâyesi daha güçlü oluyor. Bazen reyting kaygısı yüzünden büyük adımlar atılması gerekiyor. Bu anlamda çalışma şartları ve dizi süreleri etkili. Dizisini seyretmeyen ilgisiz senaristlere kızıyorum. Onun dışındaki saçmalıklar sektörün suçu. Karakterin için bazen üzülüyorsun çünkü biliyorsun ki o öyle bir şey yapmaz ama bir şekilde onu da kabulleniyorsun. Kendi inanmadığın bir şeye başkasını inandıramazsın.”

Oyuncu olmasaydı ne olurdu: Psikolog. “Masa başı bir işte kendimi hayal edemiyorum. İnsana dair şeyleri, insanı incelemeyi çok seviyorum. Televizyonda seyretmem dediğim program yok. Hepsini seyrederim. Küçüklüğümden beri gözlem yaparım. Bunun da oyunculuğuma katkısı olduğuna inanıyorum.”

Sinem Öztürk Uslu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 13

Formunu nasıl koruyor: Hava karardıktan sonra bir şey yememeye çalışıyor, şeker tüketmiyor. “ Spor yapmaya çok vaktim olmuyor ama fırsat buldukça yürüyüş yapıyorum. Aslında çokta fazla bir şey yapıyorum denemez. Cildimi temizleyip, makyajımı çıkartıp, nemlendiricilerimi sürüyorum. Doğru periyotta cilt bakımına gidiyorum.”

Erkekte çekicilik kriteri: Merhamet, şefkat, güven ve saygı.

Doğa ile ilişkisi: Evi zaten doğanın içerisinde, köpekleri, atları var at binmeyi öğreniyor. “Küçük bir Vespam var, onunla geziyorum. Derslere gidiyorum, at biniyorum. Atların gizemli dünyasına girdim.”

Evde ne yapar? “Yeşilin içinde, huzurlu birbirimize bakarak vakit geçirelim istiyoruz. Büyük masalar etrafında toplanıp sevdiklerimizle iyi vakit geçirmenin peşindeyiz Film izliyoruz, üzerine konuşup, fikirlerimizi söylüyoruz en önemlisi eşim Mustafa’nın filmlerinin ilk montajdan çıkmış hallerini birlikte seyrediyoruz. Aslında önemli olan oda da değil; sevdiğinle, huzurla yan yana olabilmektir asıl olan, bu yüzden mekanın ve metrekarenin hiçbir önemi yok.”

SİNEMA FİLMLERİ

2004 -Beyaza Boyanmış Siyah Kelimeler/ (Kısa Film)

2006 -Aşk Ruleti  / (Kısa film)

2006-Aloya/Emine (TV filmi)

2007-Ayak Altında/Belgin (Kısa Film)

2010-Dersimiz: Atatürk/Öğretmen (TV Filmi)

2010- Uçan Melekler / Eda

2014- Yusuf Yusuf / Hatice

2017-Kurtlar Vadisi Vatan/Deniz Komutan

2017 -Ayla/Gazeteci Özge

TELEVİZYON DİZİLERİ

2007-Duvar/İklim

2007/2012-Arka Sıradakiler/Gamze

2009-Uygun Adım Aşk/Gamze

2010-Uçan Melekler/    Eda

2012/2014-Huzur Sokağı/Şükran

2014/2015-Hayat Yolunda/ Dr. Melis Saka

2014- RGG Ayas / Sevda

2015 -Yusuf Yusuf/Hatice

2015/2016 Kiralık Aşk/Yasemin Kayalar

2016-Paramparça/Selma

2018 -Diriliş: Ertuğrul/ Mahperi Hatun

SUNUCULUK 

2013-2014: Fikir Atölyesi

ÖDÜLLER – ADAYLIKLAR                  

2010 İsmail Cem Televizyon Ödülleri/En İyi Gençlik Dizisi Aktrisi/Arka Sıradakiler -Adaylık

2016 2. Türkiye Gençlik Ödülleri      En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü Kiralık Aşk