Ana sayfa Sosyal Medya Sol Yanım dizisi böyle devam edemez ya doping yapılacak ya da Star TV bileti kesecek!

Sol Yanım dizisi böyle devam edemez ya doping yapılacak ya da Star TV bileti kesecek!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz- Star Tv ekranlarında izleyicilerle buluşmaya devam eden Sol Yanım dizisinin reytinglerinin düşük kalmaya devam etmesi büyük bir sorun olarak ortaya çıktı. Benzer bir durumu Star TV ekranında Güvercin, Babil ve İyi Günde Kötü Günde dizilerinde görmüştük. Star TV, bu 3 yapımı da düşük reytingleri nedeniyle yayından kaldırmaktan çekinmemişti.

Şimdi de aynı tehlike Sol Yanım dizisi için gözüküyor. Star TV, ilk 8 bölümlük performanstan pek de memnun değildir. Zira dizi 4’lü oranlara bile gelemedi. Yani daha önce yayından kaldırılan 3 diziye bakıldığı zaman Sol Yanım için de kanalın ne kadar sabır göstereceğini kestirmek zor olur…

Star TV, Babil’in reytingleri düştüğünde bir süre sabır sergilemişti. Ancak İyi Günde Kötü Günde dizisi için aynı şeyi yapmadı ve 6. bölümde bileti kesti. Sol Yanım dizisi ise umut vaat eden bir yapım. Ekranda kalması, final yapmasından daha iyi. Zira Star TV çok güçlü bir diziyi yerine koyamaz ise bu reytingleri ortalama düzeydeki her program için bile göremeyebilir. Zira ekranda artık rekabet çok çeti.

Yani Sol Yanım dizisini devam ettirmenin maliyeti, yayından kaldırmaktan daha az olabilir. İşte bu nedenle de kanalın bir süre daha yapıma destek vermesi beklentiler arasında.

Özge Yağız, Tolga Mendi, Emre Bey ve Cemre Baysel’in başrollerinde yer aldığı Sol Yanım dizisinin daha iyi sonuçlar alması için bir doping etkisine ihtiyacı var. Bunu da yeni ve güçlü bir karakter ve izleyicilerin çok sevdiği bir ünlü ismi yapıma katarak sağlayabilirler. Dizinin devamı için yeni ve güçlü bir karakter ile daha fazla kişiye diziyi sevdirmeleri şart. Bazı oyuncular vardır, hangi diziye katılırsa katılsın peşinden kendi izleyicisini de sürükler. İşte böyle güçlü bir oyuncuya ihtiyaç var.

Dizinin total ve ABC1 gruplarında 3’lü oranları koruduğu, AB’de ise biraz daha düşük olduğu görülüyor. Yani yeni ve güçlü ünlü oyuncu ile birlikte dizinin bir iki kademe daha yükselmesi yönünde bir plan yapılabilir.