Ana sayfa Dizi Haberleri Sosyal medyada en popüler 9 diziden 5’tanesi reyting fakiri!

Sosyal medyada en popüler 9 diziden 5’tanesi reyting fakiri!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Adba TV tarafından yapılan araştırmada 15-21 Mayıs tarihlerini kapsayan haftada en popüler 10 program arasında 9 adeta dizi bulunuyor. 1 haftalık süreçte en çok ileti paylaşılan yapım olarak Yalı Çapkını dizisi birinci sırada ve zirveyi hak eden bir yapım. Reytingleri de çok başarılı olan dizinin ilk sezon finaline doğru heyecanlı bir süreç yaşanıyor ve bu sezonun en iyi çıkış yapan işlerinden birisi olarak da öne çıkıyor.

Yalı Çapkını dizisinin ardından en popüler diziler arasında ikinci sırada Adım Farah bulunuyor. Demet Özdemir ile Engin Akyürek ikilisinin başrolündeki dizinin reytinglerinde ortalamanın altına gerileyen oranlar şaşkınlık yaşattı. Ancak ikinci sezonda da devam etmesi planlanan dizi için 26 bölümün garanti olduğu bilgisi basına yansıdı. Ancak bu durum dizinin reytinglerde beklentileri karşılayamadığı gerçeğini değiştirmiyor.

Sosyal medyada en popüler dizi ve programlar için yapılan araştırmada 9 dizi listeye girdi. Bu yapımlar arasında ikinci durumdaki Adım Farah, üçüncü sıradaki Gülcemal, altıncı olan Yürek Çıkmazı ve onuncu sıradaki Veda Mektubu dizileri reytinglerde ortalamanın altında kalan yapımlar. Yani bu diziler için sosyal medyada ne kadar çok ilgi olsa da reytingler farklı bir durum ortaya koyuyor.

Sosyal medyada en popüler 9 diziden 5'tanesi reyting fakiri! 7

Gelsin Hayat Bildiği Gibi dizisinin perşembe günü final yapacağını da hatırlatalım. Sosyal medyada en popüler 90 diziden Yalı Çapkını, Kızılcık Şerbeti, Kardeşlerim ve Aile isimli yapımlar çok iyi reytingler alarak öne çıkıyor.

Sonuç olarak bu araştırma bile gösteriyor ki, sosyal medyada öne çıkmak ile reytinglerde iyi sonuçlar almak arasında bir bağlantı yok. Dizi izleyicilerinin sosyal medyadaki büyük etkileşimlerinin reyting sonuçları adına bir şey ifade etmemesi de tartışılması gereken bir konu olarak gözüküyor.