Ana sayfa Dizi Haberleri Star TV şaşırtıyor, Duy Beni dizisine verilen destek bir dönüşüm sinyali mi?

Star TV şaşırtıyor, Duy Beni dizisine verilen destek bir dönüşüm sinyali mi?

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Star TV ekranlarında son yıllarda izleyicilerle buluşan dizilerin kısa süreli olması, kanalın bir türlü istenilen reyting oranlarına ulaşamaması gibi sorunlar hep konuşuldu. Bu sezon Yalı Çapkını isimli diziyle Cuma akşamları çok etkili bir çıkış yapan Star TV, çarşamba akşamları yayınlanan Gecenin Ucunda dizisinden de büyük beklenti içinde.

Neslihan Atagül ile Kadir Doğulu ikilisinin başrolündeki Gecenin Ucunda ilk bölüm reytingleri ile kanalı çok da memnun etmedi ama birkaç hafta sonra her şey daha olumluya doğru değişebilir. Ancak, Perşembe akşamları yayınlanan Duy Beni dizisi için artık yolun sonuna yaklaşıldığı gözlemleniyor.

Dizinin 14. bölümü 6 Ekim Perşembe akşamı yayınlandı ve yine reytingler beklentilerin çok altında gerçekleşti. Tüm kişiler kategorisinde on yedinci olan dizi, AB’de otuz üçüncü sırayı aldı ve ABC1’de ise on dokuzunculuk elde etti.

Bu sonuçlardan sonra Duy Beni dizisi hayranları erken bir final kararı gelebilme ihtimali nedeniyle daha da tedirgin oldu. Bir süredir dizinin hikayesi sosyal medyada çok konuşuluyor olsa da reytinglerde yaşanan ciddi düşüş sıkıntılı bir süreci başlatmıştı.

Star TV şaşırtıyor, Duy Beni dizisine verilen destek bir dönüşüm sinyali mi? 8

Star TV’nin geçtiğimiz sezonlarda ekrana getirdiği birçok diziden istediğini bulamadığı ve sık sık erken final kararları aldığı biliniyor. Ancak Duy Beni dizisi yaz döneminde iyi başladı ama Eylül ayında kış sezonu dizileri gelince bocaladı. Perşembe günü gibi Aldatmak, Camdaki Kız, Gelsin Hayat Bildiği Gibi üç güçlü yapımın karşısında da Duy Beni düşük reytingler alabiliyor.

Star TV, şayet Duy Beni dizisini devam ettirmek isterse perşembe rekabetinde çok daha iyi sonuçlar alamayacaktır. Belki gün değişikliği ile bir deneme yapılabilir.

Ancak kanal yönetiminin geçtiğimiz sezonlara bakıldığı zaman Duy Beni dizisine sabır gösterdiğini ve ekranda tutmak için çaba harcandığı da anlaşılıyor.

Star TV şaşırtıyor, Duy Beni dizisine verilen destek bir dönüşüm sinyali mi? 9

Kanal yönetimi diziyi daha ne kadar destekleyecek bilinmez ama, bir tavır değişikliği olduğu ve hemen yayından kaldırmak yerine zaman tanıma refleksinin güçlendiğini görmekteyiz.

Star TV adına, önemli ve devam etmesi gereken bir stratejik değişiklik olarak yorumlanabilir. Zira, dizi hayranları sevdikleri yapımların hemen yayından kaldırılması refleksine kanalın daha sonra yayına aldığı dizileri güvensizlik nedeniyle, izlemeyerek tepki gösteriyor.