Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Sude Zülal Güler Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Sude Zülal Güler Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Sude Zülal Güler, 25 Ağustos 2001 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Adı: Sude Zülal Güler
Doğum Tarihi: 25 Ağustos 2001
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.65 m.
Kilosu: 52 kilo
Burcu: Başak
Göz Rengi: Kahverengi
Instagram: https://www.instagram.com/zulalsudeguler/
Evcil Hayvanları: Kedisi var.

Sude Zülal Güler Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi:  İstanbul’da doğdu büyüdü. Ailesi Makedonya kökenlidir.

Çocukluk yılları: Çocuk denecek yaşlarda oyunculuğa başladı. Ailesi bu konuda onu hep destekledi. “Oyunculuğa küçük yaşlarda ailemin desteği ile başladım. Sonrasında çok keyif aldığımı gördüm ve devam etmek istedim. Aslında farklı farklı şeylerle uğraştım ama oyunculuğa inanıp insanları da buna inandırmak beni çok etkiledi. Bu yüzden devam etmeye karar verdim.”

Eğitim hayatı:  Özden Cengiz Anadolu Lisesi’nden mezun oldu. Çeşitli hocalardan drama eğitimi aldı. “İnsan kaynakları bölümünü okuyorum. Sebebi, başka bir şeyi de keşfetmek istememdi. Kendimi denemek istedim.”

Hayatının dönüm noktası: Hayatının akışı küçük yaşlarda bir çocuk cast ajansına girmesiyle değişti. “Önce reklamlarda sonra dizilerde yer almaya başladım. Kendimi ekranda ilk gördüğümde tepkim “hmm demek böyle görünüyorum” olmuştu. Açıkçası ilk etapta kendimi gözlemlemek dışında bir şey yapamamıştım. Bu çok ilginç bir duygu. Bir süre sonra nasıl göründüğümü düşünmüştüm. Ama şimdi işimin sadece duyguyla ilgili olduğunu farkettim. Duyguyu geçirebildiğimi görmek bana güzel görünmekten çok daha büyük bir haz veriyor.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2013 yılında rol aldığı  ‘Çınar’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Şeref Sözü’ dizisinde canlandırdığı ‘İsra Adabeyli’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Kendisini inatçı, hırslı ve duygusal olarak tanımlıyor. “Her günden yeni bir şey öğrendiğim ve kendimi geliştirdiğim bir yolculuktayım. Hayvanlara bayılır, müziklerde kendimi bulurum. Hissetmekten asla çekinmem. Enerji benim için çok önemlidir. Bana ait kırmak istediğim bir önyargı yok, iyi ki yok. Çünkü insanlara olduğum gibi davranmak ve onlara beni tanıma fırsatı vermeyi seçmek benim tercihim. Hayatın tadını her anımın kıymetini bilerek, içimden gelen şeyi yaparak çıkarıyorum. Bana göre keşke demek en büyük pişmanlık.”

Sosyal:  Çalışma saatleri dışında spor yapmaya özen gösteriyor. “Tek günlük boşluğum oluyor çoğu zaman. Onu da hem dinlenerek hem vücudumu hareket ettirerek karışık şekilde değerlendiriyorum. Çok yoğun çalıştığım dönemlerde kendimle baş başa kalabildiğim zamanda kafamı dağıtmaya ihtiyacım varsa kendimi alışveriş yaparken veya arkadaşlarımın yanında buluyorum. Dinlenmeye ihtiyacım varsa yoga yapıyorum, senaryo veya kitap okuyorum veya şarkı dinliyorum… Aynı zamanda yüzmeyi, şarkı söylemeyi de çok seviyorum.”

Sude Zülal Güler Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Düşünce yapısı: En büyük motivasyonu; emeğin sonunda gelen başarı. “Özellikle şu sıralar kendimi hayatın akışına teslim ederek geçirdiğim eşsiz bir yolculuktayım.”

Mutluluk kaynağı: Çok genç yaşta pek çok usta isimle çalışmış olmaktan mutluluk duyuyor. “Her sahnemden ve anımdan ders çıkarmama, sakinleşmeme, büyülenmeme ve büyümeme, dinlemeyi, anlamayı öğrenmeme ve bunların nicelerini yaşamama sebep olan bir sürü usta isimle çalıştım. Bu benim için büyük mutluluk ve kazanç. Onları can kulağıyla dinledim.”

İlk sinema filmi: Ahmet Volkan Kocatürk/ Keşif

Hayata bakışı: Hayatıyla ilgili kararlar alırken ince ince düşünüyor. “Şu sıralar hayatımda en çok sakinliği ve huzuru arıyorum. Kendime değer vermeyi öğreniyorum. Tüm ilişkilerimde karşımdaki insanları konuşmak için değil anlamak için dinliyorum. Farkındalığımın çok yüksek olduğu bir dönemdeyim. Hayatımla ilgili kararlar alırken sonunu düşünmemek hiç yaptığım bir şey değil. Hep garantici bir insan oldum. İnce ince düşünür insanları dinlerim. Ancak eğer alacağım karar mantıklıysa ve gerçekleşmesini gerçekten istiyorsam, harekete geçmekten korkmam.”

İş hayatına bakışı: Oyunculuğun kendisi için biçilmiş kaftan olduğu görüşünde. “Oyunculuk, başka bir dünyaya inanıp insanları da o dünyaya inandırmayı ifade ediyor.  Mottom, hep daha iyi ve farklı olmak.  Gelen senaryoları da böyle değerlendiririm. Oyunculuk adına kurallarım yok. Hikayeye ve başta karaktere hizmet eden şeyler benim için çok önemli. Genelde uyum sağlamayı tercih ediyorum. Rol seçiminde ise benim önemli konu; kendini tekrar etmemek ve risk almayı bilmek. Bir oyuncunun yelpazesi ve algıları geniş olmalı.”

Kariyer planı: Gelen projeleri değerlendirirken hep daha iyi ve farklı olmasına dikkat ediyor. “Güzel hikayeler ve karakterler beni çok heyecanlandırıyor. Yaptığım meslekle kendimi bütünleşmiş hissediyorum. Başka bir meslekte bu kadar mutlu olamazdım. Dizi ve sinema birbirinden çok farklı. İkisinin de farklı duygu ve teknikleri var ama ikisini de yapmak çok zevkli.  Sağlam ve akıllı şekilde atılan adımların başarıyı getirdiğine inancım sonsuz. İşime aşığım. En iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Farklı alanlarda da kendimi geliştiriyorum. Her şeye açığım, kariyer konusunda da akışa güveniyorum.”

Gelecek Hayali:  Çok erken yaşta başladığı mesleğinde bir şeyleri yeni yeni başarmaya başladığını düşünüyor. “Bu yolda devam etmem gerektiğini, kendimi her geçen gün geliştirmem gerektiğini biliyorum. Bu yüzden kendime senelerle sınır koymuyorum. İleride mesleğin hakkını vererek yapan biri olarak anılsam bana yeter. Gelecekte işini hakkıyla yapan ve durmadan kendini geliştirmiş bir insan olarak anılmak istiyorum. Çünkü şu an odağım buna dayalı. Zaten çabalarsam bana başarıyı getirecektir. Çalışmayı çok seviyorum. Bundan yıllar sonra insanlar beni andığı zaman ‘Ne kadar iyi bir oyuncu’ diye ansınlar istiyorum. En büyük hayalim de budur.”

Kimlere hayranlık duyar? Hem Türk hem yabancı çok beğendiği ve etkilendiği oyuncular var. “Mesela Haluk Bilginer ve Demet Evgar. Onlarla beraber çalışmak hayalim. Yabancı oyunculardan ise ilk aklıma gelen Christian Balr oldu. Bunun dışında bir Tim Burton filminde oynamak da hep hayalim oldu.”

Güzellik ritüelleri neler:  Önce kendisi için sonra hep göz önünde olduğu için güzelliğine önem veriyor. “Set dışında makyaj yapmak çok tercihim olmuyor. Çünkü zaten yaptığımız makyajlar saatlerce yüzümüzde kalıyor, cildimin nefes alması da güzelliğe dahil. Sağlıklı güzelliğin şartlarından biri de stresten uzak durmak. Stres yaşamamak gibi bir şey şu anki dünyamızda maalesef mümkün değil. Ancak stresi azaltmak için yaptığım şeyler var tabii. Klasiktir ama en başta müzik dinlemek, arkadaşlarımla konuşup kafamı dağıtmak. Belki kimsenin gitmediği bir yere gitmek, her şeyin yolunda olduğunu düşünerek olumlama yapmak… Cildimin temiz olması beni çok rahatlatıyor. Bol su içiyorum. Saçlarıma ise üç günde bir nem maskesi uyguluyorum.

Sude Zülal Güler Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Sosyal medyayla arası nasıl? Sosyal medyanın faydaları olduğu gibi zaman zaman zararlı yönlerinin de olduğunu düşünüyor. “Sosyal medya özellikle bizim mesleğimizde çok önemli. PR için, etkileşim için… Ancak orayı gerektiği kadar kullanmalıyız bence. Hayatımızın her anını paylaşmak, 7/24 orda yaşamak doğru değil gibi geliyor.”

Modayı takip eder mi? Alışveriş, stres atma yöntemlerimden birisi. “En çok kazak, sweatshirt ve ayakkabı alıyorum. Giydiğim şeyler o kadar değişiyor ki… Ruh halime göre. Kendime yakıştırdığım şeyleri giyiyorum aslında. Güncel trendleri de takip ediyorum tabii ki.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2015/2016- Mayıs Kraliçesi/ Pınar

2016- Muhteşem Yüzyıl: Kösem/ Ayşe Sultan

2017- İsimsizler   /Biruske

2020- Şeref Sözü/ İsra Adabeyli

2021- Kazara Aşk/ Şimal Karadeniz

2021- Öğrenci Evi/ Esra

2022-Gülümse Kaderine/ Yaren

SİNEMA FİLMLERİ

2018 -Keşif/ Esma