Ana sayfa Çocuk Sürpriz Kutusu – Kağıt Fener İzle

Sürpriz Kutusu – Kağıt Fener İzle

tarafından ker_def

Çocuklarımızın ince motor kaslarını geliştirmek için farklı faaliyetler yapmaktayız. Örneğin pastel kalem ile boyama, peçete yırtma, basit şekilleri kesme gibi. Kâğıt katlama becerisi de onlardan bir tanesidir. Her ne kadar basit gibi görülse de aslında çok komplike bir beceridir.

TRT Çocuk ekranında yayınlanan Sürpriz kutusu programının Kağıt Fener bölümünü videodan izleyebilirsiniz.

Kâğıt katlayabilmek için iki elimizin arasında bir koordinasyon olmalı, aksi takdirde kâğıdı yönlendirmekte ve katlamakta zorlanma yaşarız.

Kâğıdı düzgün bir şekilde büküp katlayabilmek için parmak kontrolümüzün yerinde olması gerekmektedir, aksi takdirde katlama söz konusu olmaz.

Kâğıdı doğru yere yönlendirerek katlamak için ise yön algımızın yerinde olması gerekmektedir, yoksa kâğıdı istediğimiz yöne doğru katlamakta zorlanma yaşarız.

Kısaca basit dediğimiz bir eylemin içinde aslında birçok aşama vardır. Her aşamanın önemi farklıdır. Çocuklarımızla basit aktiviteler/faaliyetler yaparken, bu aşamaları ve becerileri öğretiyor olmamız çok önemlidir. Çocuklarınızla bol faaliyetli günler dileğiyle…

Bu aktivite esnasında – Gelişim alanları;

1. Bir kâğıdı katlamak – yön algımızı geliştirir.
2. Belirli bir yere işaret koymak – el göz koordinasyonunu geliştirir.
3. Şeritler kesmek – kesme becerisini geliştirir.
4. Bir kâğıdı silindir şekline dönüştürmek – üç boyutlu algı becerisini geliştirir.
5. Pastel boya kullanmak – parmak kontrolünü geliştirir.
6. Dikkat, Algılama, Hafıza, Bilgiyi geri çağırabilme, Sıralama, Organizasyon, Uygulamaya geçebilmek, Zaman yönetimi (Time management), Problem çözme, Hayal etme (canlandırma) ve Üretkenlik gibi önemli bilişsel becerileri de ayrıca teşvik eder.