Ana sayfa Sinema Telefonunuza gelen mesajları paylaşır mısınız? Cebimdeki Yabancı’yı izleyince ‘evet’ diyemeyeceksiniz!

Telefonunuza gelen mesajları paylaşır mısınız? Cebimdeki Yabancı’yı izleyince ‘evet’ diyemeyeceksiniz!

tarafından zk zk

Gösterime girdiğinden bu yana büyük ses getiren ve övgü dolu yorumlar alan ‘Cebimdeki Yabancı’, kadın ve erkeklerle ilgili yepyeni bir tartışma konusu yarattı. Filmde bir sahnede erkekler PC’ye benzetilirken, kadınlar ise MAC olarak yorumlanıyor.

Yedi eski dost bir akşam yemeğinde bir araya gelmeye karar verir. Herkes sofranın başında oturmuş sohbet etmekte, şen kahkahalar eşliğinde yemek yemektedir. Yemek sırasında bir oyun oynamaya karar verilir. Oyun oldukça basittir; herkes telefonlarını masaya koyacak, gelen her mesaj ve bildirim yüksek sesle okunacaktır. Yedi dostun maskelerinin ardındaki hayatlarını ile cep telefonlarını ortaya koymaları ilişki dengelerini altüst eder. Bunca zaman çok yakın dost olduklarını düşünün grup aslında birbirlerine yabancıdır.

Aşk ve dostluk ilişkilerini derinden sarsan ‘Cebimdeki Yabancı’, kadın ve erkeklere dair herkesin sorgulayacağı bir tartışma konusu yarattı. Masumane başlayan bir akşam yemeği oynanan oyunla beraber rayından çıkmadan önce ünlü oyuncu Belçim Bilgin’in canlandırdığı Banu karakteri erkekleri PC’ye benzetiyor.

Erkeklerin ucuz, sürekli virüs bulaştıran ve aynı anda tek bir işi yapabildiklerini söyleyen Banu’nun karşısında; “Bu durumda kadınlar ne oluyor?” sorusunu ise Leyla Lydia Tuğutlu’nun hayat verdiği Tuba karakteri cevaplayarak tartışmayı alevlendiriyor. Kadınları sezgileri kuvvetli, hızlı ve zarif olarak yorumlayan Tuba, onları MAC’le özdeşleştiriyor.

Kadın-erkek ilişkilerinde asıl belirleyicinin teknoloji olduğunu etkileyici bir kurguyla gösteren ‘Cebimdeki Yabancı’, her sahnesiyle yeni ve çok konuşulan tartışmalar yaratıyor.

Serra Yılmaz’ın ilk kez yönetmen koltuğunda oturduğu ‘Cebimdeki Yabancı’, sinemalarda!