Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Timuçin Esen Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Timuçin Esen Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Timuçin Esen, 14 Ağustos 1973 tarihinde Adana’da doğmuştur. Türk dizi, sinema, tiyatro oyuncusu ve müzisyen.

Adı: Timuçin Esen
Doğum Tarihi: 14 Ağustos 1973
Doğum Yeri: Adana
Boyu: 1.89 m.
Kilosu: 76 kilo
Burcu: Aslan
Göz Rengi: Kahverengi
Annesi: Nihal Esen
Babası: Üstün Esen
Eşi: Bilge Türe
Çocuğu: Ayda Esen, Gökyüzü Esen
Kardeşleri: Tek çocuk
Instagram: https://www.instagram.com/timucinnesenn/

Timuçin Esen Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Aslen Niğdeli, Adana’da dünyaya geldi, 7 yaşına kadar Elazığ’da yaşadı. Bir röportajında kendisini Niğdeli olarak kabul ettiğini söyledi. Devlet Su İşleri’nde çalışan avukat anne babanın tek çocuğu. 2012 yılında kendisi gibi oyuncu olan Bilge Türe ile evlendi, çiftin Ayda ve isminde bir kızı, Gökyüzü adında da bir oğlu var.

Eğitim hayatı: TED Ankara Koleji’nden mezunu oldu. Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nde iki yıl okuduktan sonra İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro Bölümü’ne yatay geçiş yaparak oradan mezun oldu. İtalya ve ABD’de de tiyatro eğitimi aldı. Los Angeles’daki Calfornia Instute of the Arts Ünversitesi’nde 7 yıl sinema – yönetmenlik üzerine master yaptı. Ayrıca ABD’deki ünlü oyuncu koçu Larry Moss’un öğrencilerinden biridir.

Amerika yılları: Amerika’da okurken para kazanmak için çocuk bakıcılığı yaptı. “Okurken paraya ihtiyacım vardı. Rastlantı sonucu çocuk bakıcılığına başladım. Zor bir işti. Ama çocuklara bakarken de ‘Aman bu nedir’ de demedim. Hissederek, severek yaptım. Doğum günü partilerinde palyaço olarak da çalıştım. Hoşuma gitti, beni rahatlattı. Amerika’ya gitme sebebim eğitim olduğu için sanatçı olarak orada kalmalıyım gibi bir derdim olmadı. Orada yapmam gerekeni yaptım. Yönetmenlik eğitimimi tamamladım. Orta metrajlı filmimi çektim. Kısa filmlerim oldu. Oyunculuk deneyimi yaşadım. Ve içimde bir şeyleri değiştirme hissi uyanınca da Türkiye’ye döndüm. Ama bu da Türkiye’de ebediyen kalacağım anlamına gelmesin. Eğer Amerika’da bir şey yapmak istersem tekrar dönebilirim.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına ‘Deliyle Geçen Gece’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Hırsız Polis’ dizisinde canlandırdığı ‘Komiser Çınar’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Göz önünde olmayı sevmiyor, idealist, çalışkan, azimli, şefkatli.

Sosyal: İşinin olmadığı zamanlarda müzik dinliyor, gitar çalıyor, kitap okuyor ya da fotoğraf çekiyor.

Düşünce yapısı: İnsanoğlunun, var olduğu sürece mutluluğun tarifini yapmaya çalıştığını düşünüyor. “Hayatımızda her zaman ‘Keşke şunu yapsaydım’ dediklerimiz olacak. Mutlu olmak ne demek? Onu da tam olarak bilmiyorum. Hayatta mutluluk da var, trajedi de. Kendi adıma hayatı kasmadan yaşamaya çalışıyorum diyebilirim. ‘Hekimoğlu’ dizisi için hastanede geçirdiğim zamanlar unuttuğum bazı şeylerle yüzleşmeme olanak verdi. Orijinal dizide izlediğimiz çok aykırı vakaların aslında o kadar da nadir olmadıklarını, milyonda bir görülmediklerini anladım. Hatta hastaneye gittiğim ilk gün dizideki o nadir hastalığa sahip biriyle karşılaştım. Bazen daha ciddilerini gördüm. Hastaların bu gerçekler karşısındaki cesaretlerini ve hayata bağlılıklarını görmek, benim bir doktorun ana motivasyonunu kavramama yardımcı oldu. Bir grup idealist doktorun, insanların hayatlarını kurtarmak için canla başla çabalamalarını izlemek ilham verici bir deneyimdi.”

Sette nasıl birisi? Bir karakter yaratırken onun dünyasına girebilmek, az da olsa o bilgi dağarcığı ve bakış açısına sahip olmak gerektiğine inanıyor “Ama bu da kısa sürede olabilecek bir şey değil. Mesela ‘Ateş Hekimoğlu’ karakteri için doktor danışman bir arkadaşım var. Onun sayesinde gerçek hastane ortamlarına girdim. Teşhisi konulamayan hastaların teşhis aşamalarında bulundum. Doktor-hasta ilişkilerini gözlemledim. Ezbere olmasın diye devamlı senaryodaki vakaların üzerinden geçiyorum.”

İlk sinema filmi: Uğur Yücel/ Yazı Tura

Hayata bakışı: Hiçbir zaman okuduklarından yola çıkarak ‘Hayatım böyle olsun. Bu çok güzel bir felsefe, ben bunu takip edeyim’ demedi. “İlgimi çeken, beni heyecanlandıran felsefeler tabii ki oldu. Sonuç olarak hayatı sorgulayan bir yapıya sahibim. Hálá bir sürü şeyi sorguluyorum.”

Timuçin Esen Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

İş hayatına bakışı: Oyunculuğun, hem psikolojik hem fiziksel açıdan çok kolay yapılabilecek bir iş olmadığını, sürekli çalışmak, eğitim almak ve ciddi mesai harcamak gerektiğini düşünüyor. “Zor bir sektör. Oyuncunun her rolle de kendini yeniden eğitmesi, yenilenmesi gerek. Oyunculuk ruhsal, fiziksel, düşünsel açıdan çok karmaşık bir iş. Hayatın bütününe yayılıyor ister istemez. Her bir karakter, hikâye sende iz bırakıyor. Ama bu bire bir insanın kendisine ve hayatına yansıyan bir şey değil. Sadece senin bir şeylere bakışını değiştirebiliyor. Hayat da zaten öyle değil mi? Her gün, insanda bir iz bırakarak ilerliyor. Oyunculuk adına uyguladığım teknikler var ama bunlar kendi özel geliştirdiğim yöntemler değil. Bir rol ne gerektiriyorsa onun incelemesini yapıyorum. Zaten oyunculuk adına ahkam kesecek yetkinlikte de görmüyorum kendimi.”

Kariyer planı: Kariyerini planlamak gibi bir endişesi pek olmadı. “Tabii ki insanın belli noktalarda hayatını kazanması gerekiyor. Şu ana kadar kazanabildim. Başka yollarla da insan hayatını kazanabilir. Standartları çok yüksek tutmadığın sürece insan hayatını bir şekilde idame ettirir gibi geliyor. Hem komiği, hem de kötü adamı oynayabiliyorum ikisi ayrı ayrı şeyler değil. Oyunculuk oyunculuktur. Komik oyunculuk ya da ağlangaçlı oyunculuk diye bir ayrım yok ki. Hayatta da sadece gülen insanlar ya da sadece ağlayan insanlar mı var? Mesleğe komik bir adam olarak adım attım ama böyle bir yafta yapıştırılsın istemiyorum çünkü. ‘komedyen bu adam’ ya da ‘sadece komik rolleri oynayabiliyor’ denmesini istemem. En azından bana komedyen denilecek kadar bir şey yapmadığımı biliyorum. İçimde bir komedyen vardır ama henüz daha çıkmadı. Daha hiçbir şey çıkmadı ya! Acele etmeyin, daha enteresan şeyler çıkacak benden; özgürleştikçe, daha kendini buldukça. İçimdeki güzellikleri, detayları büyüdükçe fark ediyorum ve kendimle ilgili heyecanlanıyorum sadece.”

Müzik kariyeri: Müzik ile uğraşmak onun için hem heyecan verici hem de kendisini en mutlu hissettiği alanlardan bir tanesi. “Bazen bazı noktalarda insan hayatı sorguluyor. Yani sorgulayan bir insansanız her dönem bunu yapıyorsunuz. Bazı dönemlerde sizin dışınızda olan olayların etkisiyle daha çok sorguluyorsunuz. Ve hayatın gelip geçici olduğunun farkına varınca klasik tabirle ölümlü dünya diye düşünüyorsunuz. Zamanınızın neyle geçtiği önemli. O noktada kendimi en mutlu eden, heyecanlandıran şeyi yapayım ruh hâline giriyorsunuz. Esasında müzik benim için her şeyden önce başlamış bir şeydi. Ortaokul yıllarında gitar çalmaya başladım. Müzikle çok ilgiliydim. Yavaş yavaş besteler yapmaya, söz yazmaya başladım. Sonra üniversite grup kurduk ve barlarda çalmaya başladım. Müziğe dair hayallerim vardı. ‘Mayhoş’ adlı bir albüm çıkardım. “Albümdeki şarkıların hepsini ben yazdım. Bir şarkının sözlerini arkadaşım Neşe Şen yazdı. Bazıları eskiden yaptığım şarkılar. Bir gün baktım ki bir sürü şarkı var yaptığım. Böyle teyplerde, kasetlerde kötü kötü kayıtlar.  Unutmamak için kaydedilmiş. Önce bunları derli toplu hâle getireyim dedim arkasından albüm geldi.”

Baba olmak hayatını nasıl değiştirdi? İki çocuk sahibi bir baba olduktan sonra onun için duygusal anlamda çok şey değişti. “Bunlar iki-üç cümleyle özetlenmez. Üzerine şiirler, şarkılar yazmak gerek. Nasıl bir baba olmak istersen iste, süreç senin dışında gelişiyor. Bunu da belki günün birinde çocuklarımız anlatır. Çünkü önemli olan, onların beni nasıl gördükleri ve bakış açıları. Umarım güzel anlatırlar.”

En sevdiği özelliği? Samimiyeti ve dürüstlüğü.

En Sevmediği özelliği?  İnsanlara haddini bildirme isteği.

Timuçin Esen Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

En çok neye sinirlenir. İktidar peşinde olan insanlardan hiç hoşlanmıyor. “Sektördeki benim arkadaşım, benim oyuncum, en güzel filmi ben çekerim, Cannes benden sorulur, popüler sinema, reklam benden sorulur tavrını sevmiyorum.”

Sosyal medyayla arası nasıl? Sosyal medya kullanmıyor. “İlgimi çekmiyor. Telefonumu sadece telefonlaşmak, mesajlaşmak ve müzik dinlemek için kullanıyorum.”

TELEVİZYON DİZİLERİ   

2019/2020- Hekimoğlu / Ateş Hekimoğlu

2018/2019- Gülperi / Avukat Kadir Aydın

2016/2017- Bodrum Masalı / Faryalı

2014/2015- Gönül İşleri / Yılmaz

2013/2014- Vicdan / Yunus

2009- Kapalıçarşı

2005/2007- Hırsız Polis / Komiser Çınar

2003/2005- Gurbet Kadını / Hakkı Ağa

2003- Deliyle Geçen Gece

SİNEMA FİLMLERİ  

2018-  Müslüm / Müslüm Gürses

2017- Martıların Efendisi / Şakir

2013- Senin Hikayen/ Hakan

2014- Kumun Tadı / Hamit

2011- Labirent / Fikret

2005-  Gönül Yarası / Halil

2004-  Yazı Tura / Asker

TİYATRO OYUNLARI

2006- Mikado’nun Çöpleri / Oyuncu

ÖDÜLLERİ  

2018-  GQ Türkiye, Men Of The Year / ‘İKON’ Ödülü/ Müslüm

2018-   SESAM / Türk Sinemasını Geçmişten Geleceğe Taşıyanlar Ödülü/ Müslüm

2018- 8. Bodrum Türk Filmleri Haftası/ SİSAY Başarı Ödülü/  Müslüm

2019- 9. Engelsiz Yaşam Vakfı Yılın En İyileri Ödülleri / Yılın En İyi Sinema Erkek Oyuncusu/ Müslüm

2019- İstanbul Üniversitesi 1453 Ödülleri/ Yılın En İyi Erkek Oyuncusu/ Müslüm

2019- İstanbul Üniversitesi İşletme Kulübü/ Yılın En İyi Erkek Oyuncusu/ Müslüm

2019- Yeditepe Üniversitesi Dilek Ödülleri/ Yılın En İyi Erkek Sinema Oyuncusu / Müslüm

2019- Okan Üniversitesi/ Yılın En İyi Erkek Oyuncusu/ Müslüm

2019- Kocaeli Üniversitesi Liderlik Kulübü/ Yılın En İyi Erkek Oyuncusu/ Müslüm

2019- Vefa Lisesi 14. Kemal Sunal Kültür ve Sanat Ödülü/ En İyi Erkek Sinema Oyuncusu / Müslüm

2019- SM Türkiye Marka Ödülleri/ Yılın En İyi Erkek Oyuncusu/ Müslüm

2012- 17. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri / Ayhan Işık Özel Ödülü/ Labirent

2006- Beşiktaş Lions Kulübü / En Başarılı Erkek Tiyatro Sanatçısı Ödülü/ Mikado’nun Çöpleri

2005-  44. Antalya Altın Portakal Film Festivali/ En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu / Gönül Yarası

2005- SİYAD En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu/ Gönül Yarası

2005- 33. Altın Kelebek Ödülleri / En İyi Erkek Oyuncu /  Hırsız Polis

2005- Magazin Gazetecileri Derneği (MGD)13. Altın Objektif Ödülleri / Yılın En İyi Sinema Oyuncusu/ Gönül Yarası

2005-   Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği (RTGD) 28. Radyo-TV Oscarları / Erkek TV Yıldızı Ödülü/ Hırsız Polis