Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Tolga Sarıtaş Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Tolga Sarıtaş Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Tolga Sarıtaş, 30 Mayıs 1991 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Adı: Tolga Sarıtaş
Doğum Tarihi: 30 Mayıs 1991
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.81 m.
Kilosu:  75 kilo
Burcu: İkizler
Göz Rengi: Mavi
Saç Rengi: Koyu Sarı
Kardeşleri: Gencay Sarıtaş, Berfin Sarıtaş
Instagram: https://www.instagram.com/tolgasaritas_/
Evcil Hayvanları: Köpeği var.

Tolga Sarıtaş Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Ailesi: Aslen Sivaslı, doğma büyüme İstanbullu. Babası tekstilci annesi ev hanımı. Berfin ve Gencay isimlerinde iki kardeşi var.     

Çocukluk yılları: Lise yıllarından itibaren çalışmaya başladı. Dışarıda oyun oynamaktan ziyade bir an önce hayata atılmak isteyen bir çocuktu. “Daha liseye giderken, hayatı öğreneyim diye annem beni mobilyacının yanına çırak olarak vermişti. Bir arkadaşımın babasına yardım etmek için pazarcılık yapmışlığım da var. Ben dışarı çıkıp oyun oynamaktan ziyade, içinde fazlasıyla hayata atılma isteği olan bir çocuktum. Bu yüzden de çok sosyaldim. Derslerim de gayet iyi olduğundan, her zaman üstesinden gelecek yeni uğraşlar arıyordum kendime.”

Eğitim hayatı:  Lise eğitimini Halil Akkant Lisesinde tamamladı. Esenyurt Belediye Tiyatrosu ve Tiyatro Zeytindalı’nda çeşitli tiyatro oyunlarında yer aldı. Halen Açık Öğretim Fakültesi İşletme Bölümünde okumakta.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına ‘Öyle Bir Geçer Zaman ki’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisinde canlandırdığı ‘Şehzade Cihangir’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Çalışkan, sempatik, mütevazi, azimli, disiplinli, ön görülü.

Sosyal: Setten arta kalan zamanını ‘kıymetlilerim’ dediği ailesi ve arkadaşlarıyla geçiriyor. Yorgun olduğu zamanlarda ise uyumaya vakit ayırıyor.

Düşünce yapısı: Dış görünüşüyle değil, yaptığı işle, verdiği emekle anılmak istiyor.  “Bence bir insanın işini iyi yapması çok önemli. Bir aile büyüğüm, ‘İşini iyi yapan insandan zarar gelmez’ der. Bana göre de hayattaki en önemli şeyler; önce iyi insan olmak, sonra işini iyi yapmak. Yaptığım işlerin sevilmesi, geri dönüşlerin güzel olması kendi adıma manevi açıdan beni çok doyuruyor.

Sette nasıl birisi? Sette konsantrasyonunu müzik ile sağlıyor. “Sete geldiğim andan kamera karşısına geçene kadar olan zamanı inanın tarif edemem. Şüphesiz ki işimizin en can alıcı noktalarından biri konsantrasyon. Özellikle dizi temposunda sürekli en üst düzeyde tutmak için ekstra çaba sarf etmeniz gerekiyor. Ben de tam bu noktada müziğe başvuruyorum. Her şeyden önce hayatımda müziğin yeri çok önemli olduğu için ve müzikten devamlı beslendiğim için dış dünyadan soyutlanmak istediğimde kendimi çok kolay teslim edebildiğim bir alan müzik.”

Mutluluk kaynağı: Farklı dönemlerde, farklı insanların hikayelerini anlatan projelerde rol aldığı için kendini çok şanslı hissediyor. “Farklı dünyaların hikayeleri beni daha çok iştahlandırıyor.”

İlk sinema filmi: Theron Patterson/ Bahtı Kara

Aşk tanımı: “Aşk öyle bir şey ki, hazırlıksız yakalar en ummadığınız anda, ummadığınız şekilde. Matematiği yok. Kategorize de etmiyorum.”

Hayata bakışı: Amacı; ne olursam olsun, mesleğini seven ve mutlu bir adam olmak. Hayatta en çok değer verdiği şey, aile kavramı. “Müzikle ilgileniyordum ama sonra tiyatro başladım ve oyunculuğa yöneldim. Hayatta en çok değer verdiğim şey, aile kavramı ve işim. Ama sadece kan bağım olanları değil yakın çevremi de ailenin içine alıyorum. Birinin kalbini bilerek ve isteyerek asla kırmam ve sahip olduklarım için çok şükreden bir insanım.”

Tolga Sarıtaş Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

İş hayatına bakışı: Popülerlik ve zirve onun için çok anlam taşıyan ifadeler değil. Yakışıklılığı ile değil yeteneği ile anılmak istiyor. “İçinde bulunduğum işin izleyici tarafından sevilmesi elbette çok güzel. İşini çok iyi yapmaya çalışan biri olarak, karşılaştığım ilgi ve sevginin verdiğim emeklerin en güzel karşılığı olduğunu düşünüyorum. Yakışıklılık ve güzellik, göreceli kavramlar ama yetenekli olduğumdan bahsedilmesini beni daha çok mutlu eder.  Yetenek nasıl ölçülür “Az-çok’’ neye göre belirlenir; bunu ben bilmiyorum. Ama şunu biliyorum ki, ben işimi yapmayı çok seviyorum; daha iyisini yapmak için çok çalışıyorum.”

Kariyer planı: Başarılı olmak isteyecek kadar hırslı ancak öyle çok büyük ihtirasları yok. “Herkesin konservatuvardan çıktığı bir sektörde çalışmıyoruz. Mesela ben öyle bir eğitim almadım. Ama çalıştığım amatör tiyatrolarda usta-çırak ilişkisiyle edindiğim bilgi ve tecrübelerle alaylı diye tabir edilebilecek bir konumdayım. O yüzden hepimizin geldiği yerler, yokuşları ve tırmanması gereken dağlar çok farklı. İçimde daha birçok şeyi oynamak isteyen biri var. Oyunculuk böyle bir şey, ne kadar farklı renk denerseniz  o kadar zevkli oluyor.”

Hobisi: En büyük tutkusu müzik ve şarkı söylemek. “Çok küçük yaşlarda bağlama çalmaya başladım, sonra gitar ve bateri. Hayatımın belli bir döneminde bateri çalarak para da kazandım. Müzik hayatımda hep oldu, olacak ama albüm çıkarmak gibi bir motivasyonum yok. Şarkı söylemeyi seviyorum ama arkadaşlar arasında. Müziği çok önemli bir beslenme aracı olarak kullanıyorum. Kendimle kalmamı sağlıyor. Kendi iç dünyama dönmek istediğim zaman hemen müziğe başvuruyorum, bana çok iyi geliyor.”

En sevmediği özelliği? Her şeyi çok ciddiye alıyor olması.

En sevdiği özelliği? Sosyalleşmeyi, iletişim kurmayı çok seviyor, arkadaş canlısı.

TELEVİZYON DİZİLERİ

2020- Arıza/ Ali Rıza
2020- Yarım Kalan Aşklar/ Ozan
2019- Ferhat ile Şirin / Ferhat
2017/2019- Söz /Üsteğmen Yavuz Karasu
2015/2016-Güneşin Kızları /Ali Mertoğlu
2015/2016- Büyük Sürgün Kafkasya /Cemil
2015- Sen de Gitme
2014- Benim Adım Gültepe /Murat
2013- 20 Dakika /Ferdi
2013/2014- Muhteşem Yüzyıl /Şehzade Cihangir
2010- Arka Sokaklar /Doğan
2010- Öyle Bir Geçer Zaman ki TV Dizisi / Mert

SİNEMA FİLMLERİ

2017- Kötü Çocuk /Meriç

2011- Kaledeki Yalnızlık /Feyyaz

2011- Bilinmeyen Yaşın Yorgunu /Berkcan

2009-Bahtı Kara /Berk

ÖDÜLLERİ

2016-23.İTÜ EMÖS Başarı Ödülleri/En İyi Erkek Oyuncu

2016-Ankara Hukuk Ceride-i Kantar /En İyi Erkek Oyuncu

2016- Sabancı Üniversitesi Lacivert Ödülleri /En İyi Erkek Oyuncu

2017-44.Pantene Altın Kelebek Ödülleri /En İyi Erkek Oyuncu

2017-Türkiye Gençlik Ödülleri /En İyi Erkek Oyuncu

2017-Akademik Kalite Türkiye /En İyi erkek Oyuncu

2017-Akademik Kalite Türkiye /En İyi Genç Erkek Oyuncu

2018-18.İnternet Medyası Magazin Oscarları /Yılın En İyi Dizi Oyuncusu

2018-Altın Palmiye Ödülleri /En iyi Erkek Oyuncu

2018-2. MüzikOnair Ödülleri/En İyi Erkek Dizi Oyuncusu

2018-Türkiye Gençlik Ödülleri /En İyi Reklam Filmi / İpana

2019-14. Kemal Sunal Kültür Sanat Ödülleri/En İyi Erkek Oyuncu

2019-Eğitim Bilimleri Okulu/ En İyi Erkek Oyuncu

2019-11.Effie Ödülleri   Bronz Effie/ Pepsi Max Simsiyah

2019-İstanbul Aydın Üniversitesi / En İyi Erkek Oyuncu