Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Tolgahan Sayışman kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Tolgahan Sayışman kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Turgut Tolgahan Sayışman, 17 Aralık 1981 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi, sinema oyuncusu ve model.

Adı: Turgut Tolgahan Sayışman
Doğum Tarihi: 17 Aralık 1981
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.87 m.
Kilosu:   80 kilo
Burcu: Yay
Göz Rengi: Kahverengi
Eşi: Almeda Abazi
Çocuğu: Efehan Sayışman
Kardeşleri: Nil Sayışman
Instagram: https://www.instagram.com/tsayisman/
Evcil Hayvanları: Köpeği var.

blank

Ailesi: Baba tarafı Selanik göçmeni, anne tarafı ise Trabzon’ludur. Nil adında bir kız kardeşi vardır.  2017 yılında Almeda Abazi ile evlendi. Çiftin Efehan adında bir oğlu var.   

Çocukluk yılları: 16 yaşında hem okuyup hem çalışıyordu. “Enteresan bir çocukluk geçirdim. Kalabalık bir ailede büyüdüm; annem, babam, ninem, halam, halamın oğlu Mecidiyeköy’de bir evde yaşardık. Sonra Anadolu yakasına taşındık. Çalışmayı çok severdim, lisedeyken camcının, fırıncının, berberin yanında çalıştım. Berberde çalışırken ortaokuldaydım. Yerleri süpürüyordum, saç kesemem. Camcıda da çıraklık yaptım, cam takabilirim ama . Çocukken oyuncu olmayı da isterdim. Evin hemen altı videocuydu, annemler sürekli kaset alırdı bana. Sonra evde onları taklit ederdim. Dalgıç kahraman vardı mesela, salonda çoraplarımı palet yapar, halıda yüzerdim. Ayhan Işık ve Tarık Akan’ı severdim.”

Eğitim hayatı:  Kadıköy İntaş Lisesi’ni bitirdikten sonra Doğuş Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu.

Hayatının dönüm noktası: Bir telefon firmasının reklamında kaleciydi sonra mankenlik teklifleri almaya başladı. Modellik bir anda mesleği oldu. “Üstüne “Dünyanın en yakışıklı erkeği” unvanını aldım. Bu sırada da oyunculuk derslerine başladım.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2006 yılında, ‘Maçolar’ dizisinde canlandırdığı ‘Tuncay’ karakteri başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Elveda Rumeli’ dizisinde canlandırdığı ‘Karakalpaklı Mustafa’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Huzurlu, sakin, maneviyatı güçlü, yarışı kendisiyle.

Sosyal: Çalışmadığı zamanlarda sahilde uzun yürüyüşler yapmayı seviyor, kitap okuyor, spor yapıyor ayrıca boks yapıyor.  

Düşünce yapısı: Kimseyi kendine rakip olarak görmüyor. “Benim kavgam, derdim, mücadelem, yarışım kendimle.  Daha iyiye gitme, daha başarılı olabilme çabası. Bunu sağlamaya çalışırken egolarımı törpülemem gerekti. Egonun içerisine kibiri karıştırmamak önemli. Kibirden tamamen arınarak sevdiğin insanları, çevrendeki dostlarını ve kendini huzura daha fazla eriştirebilirsin. Bunun için de kendimi daha çok dinliyorum. Eskiden daha dışa dönük bir insandım. Sürekli yeni insanlarla tanışmayı, gezmeyi tozmayı, yeni yerler keşfetmeyi seviyordum. Artık mevcutta inandığım, güvendiğim insanların kıymetini daha çok biliyorum. “

Mutluluk kaynağı: Ortadoğu ve Balkanlar’dan gördüğü ilgiden çok memnun “Orada bana karşı ayrı bir sevgi var, ben de hayretler içerisindeyim. Bu beni çok mutlu ediyor. İşe olan sevgimi ve saygımı artırıyor. Çok sayıda davet ve röportaj talebi var.”

İlk sinema filmi: Murat Şeker/ Aşk Tutulması

blank

Hayata bakışı: Ünlü olmanın getirdiği tanınma haline karşı tetikte, her hali ile insanların gözünün önünde olmak istemiyor. “Popüler kültürün de bir getirisi var. Sizi bazı konularda daha dayanıklı hale getiriyor. Ünlü olup, yaptığınız işler beğenilmeye başlandığı zaman ister istemez özel hayatınıza müdahale oluyor. Ne yaparsanız yapın bunu saklayamıyorsunuz. İnsanlar sizinle ilgili daha fazla bilgiye ulaşmak istiyor. Bununla alakalı izledikleri yollar sizi üzebiliyor. Biliyorum bunlar da işimizin getirileri; gülü seven dikenine katlanır. İnternet ve sosyal medya çok yaygın. Kameralardan kaçabiliyoruz ama gittiğiniz mekanlarda insanların cep telefonlarından kaçamıyorsunuz. Gizli gizli sizi çekip sosyal medyada paylaşabiliyorlar. Ben açıkçası her halimle insanların gözünün önünde olmak istemiyorum. Daha serbest olmayı tercih ediyorum. Bunu sağlayamadığınız zaman da ister istemez tetikte oluyorsunuz.”

İş hayatına bakışı: “Oyunculuk, yüksek konsantrasyon gerektiren bir iş. Dramatik sahnelerde bunu seyirciye geçirebilmek için ekstra konsantre olmak gerekiyor. Açıkçası “Acaba oynarken seyirciye geçiyor mu?” diye düşünmüyorum, o an sadece hissediyorum. Dizide insanları hayal kırıklığına uğratacak bir rol üstlenmem. Ama sinemada dediklerinin hepsini oynarım, her rolü!”

Kariyer planı: Kendi tasarladığı hikayeler var onları hayata geçirmek istiyor.

Gelecek Hayali: Yaşanmış başarı hikayelerinden etkileniyor, bir başarı hikayesinde ana karakteri canlandırmak istiyor.  “Başarı hikâyelerini çok seviyorum. Kendi yazdığım bir hikâyede oynamayı çok istiyorum. Bir arkadaşımla senaryolaştırıyoruz şimdi. Mesela kahraman pilot Vecihi Hürkuş’un hayatını araştırdım, film haline getirmek isterim.”

Kaygıları: Dizi sürelerinin uzunluğu. “Dizi sektörü o kadar gelişti ki, bu konunun özellikle konuşulması gerekiyor. Süresi uzun olan diziler kanallara avantaj sağlıyor. Fakat dizilerin ömürleri olumsuz etkileniyor. İnsanlar sıkılmaya başlıyor. Hem biz oyuncular çok yıpranıyoruz hem de set ekibi. İster istemez performansınız düşüyor. Bazen oynadığım bazı sahneler için, “Oynayamamışsın, olmamış” diyorlar. Ben de orada iyi olmadığımı biliyorum ama saatlerce uykusuz kaldıktan sonra, “Hadi kamera ışıkları yandı. Çık oyna” gibi bir durum yok. Çevremizde çok sert konuşan insanlar var, set ortamını gördükten sonra çok pişman oldular. Bu iş kolay bir iş değil.”

blank

Kadında çekicilik kriteri: Erkeği sahiplenmesi, ona huzur vermesi “Erkekler dır dır yapan kadın sevmez.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2019 – Şampiyon / Fırat Bölükbaşı

2018 – Bir Umut Yeter / Yılmaz Karabey

2017 /2018– Siyah İnci /Kenan

2017 – Eski Sevgili / Barış

2015/2016 – Asla Vazgeçmem /Yiğit Kozan

2010 /2013– Lale Devri /Çınar Ilgaz

2011- Yer Gök Aşk / Çınar Ilgaz

2007 /2009– Elveda Rumeli /Karakalpaklı Mustafa

2008- Hepsi Bir

2008- Kavak Yelleri

2007-  Dicle/ Ferhat

2006 – Esir Kalpler Levent Ertekin  (Mini Dizi)

2006 – Maçolar / Tuncay

SİNEMA FİLMLERİ

2017– Eski Sevgili / Barış

2015- Bizans Oyunları: Geym of Bizans / Adonis

2015- Mazlum Kuzey / Tolgahan ( Konuk Oyuncu)

2013- Sürgün / Sedat

2009- Aşk Geliyorum Demez /Ali

2008- Aşk Tutulması/ Uğur

ÖDÜLLERİ

 2011 Altın Çınar Ödülleri / Altın Çınar Uluslararası Başarı Ödülü / Lale Devri