Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Ahmet Kural kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Ahmet Kural kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Ahmet Kural, 10 Kasım 1982 tarihinde Kütahya’da doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusudur.

Adı: Ahmet Kural
Doğum Tarihi: 10 Kasım 1982
Doğum Yeri: Kütahya
Boyu: 1.73 m.
Kilosu:   69 kilo
Burcu: Akrep
Göz Rengi: Siyah
Saç Rengi: Kahverengi
Annesi: Sema Kural
Babası: Mesut Kural
Kardeşi: Pınar Kural Çelebioğlu
Instagram: https://www.instagram.com/ahmtkural
Evcil Hayvanları: Kedisi Fikret

Ahmet Kural kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Emniyet müdürü olan babası Mesut Kural’ın görev yeri olan Kütahya’da dünyaya geldi. Konservatuvarda okuyan ablası Pınar Kural’ın etkisiyle oyuncu olmaya karar verdi, lise yıllarında tiyatro çalışmalarına katıldı.

Çocukluk yılları: İlkokuldan itibaren gülüp güldürmeyi çok sever, sık sık  Yasemin Yalçın ve Levent Kırca taklidi yapardı. Çok yaramaz olduğu ve diğer öğrencilerin konsantrasyonlarını bozduğu için öğretmeni onu annesine şikayet ederdi. “Çocukluktan bu zamana kaybettiklerim çok azdı, genelde kazanan oldum. Ama zor bir çocukluk yaşadım. Ankaralıyım, babam emekli emniyet müdürü. Görevi nedeniyle Kütahya’dayken dünyaya geldim. Sonra yine babamın mesleği yüzünden oradan ayrılıp Nevşehir’e geçtik. Körfez Savaşı sırasında da Silopi’de görevini yapıyordu. Çok zordu. Başka bir çocuk olsa psikolojik dengesi bozuk olabilirdi ama bunları birer birer atlattım. 11 senede 12 okul değiştirdim. Tam bir yere alıştım derken bir sonraki dönem başka bir yere giderdik. Bir bakıyorum Karaman’dayım, bir bakıyorum Denizli’de. Beni de herhalde gittiğim yöreler şekillendirdi.”

Eğitim hayatı: Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünü bitirdi ve Bilkent Üniversitesinde master yaptı. Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde oyunculuk eğitimi aldı. Eğitimine devam ettiği sırada Levent Kırca-Oya Başar Tiyatrosu kadrosuna dahil oldu.

Oyunculuğa ilk adım: ‘Fikrimin İnce Gülü’ adlı dizi ile televizyon macerasına başladı.

Hangi proje ile parladı? Başrolünde oynadığı ‘Gazi’ adlı dizide canlandırdığı ‘Fırat Kalender’ rolü ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Güldürmeyi ve gülmeyi çok seviyor, biraz takıntılı, duygusal. “Her türlü şeye moralim bozulur. İnsanların yalan söylediklerini, riyakârlıklarını görünce üzülüyorum.”

En büyük korkusu ne: İftiraya uğramak ve hakkının yenmesi.

Oyuncu olmasaydı ne olmak isterdi: Müzisyen

Az bilinen bir özelliği: Doğum gününü tam tarihinde kutlamaz. “Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümünüyle aynı güne denk gelmesinden dolayı doğum günlerimi birkaç gün önce veya birkaç gün sonra kutlarım.”

Düşünce yapısı: Utangaç, sokakta yürürken tanınmaktan utanıp başını öne eğer. “Çok yakışıklı değilim. Çirkin bir adam da değilim. Eğer istersem çok çirkin bir adam da olabilirim. Hem de hiç makyaj kullanılmadan. Bir de kendimi iyi satarım.”

Mutluluk kaynağı: Ünlü komedyenlere benzetilmek. “Jim Carrey zaten dünya starı. Öztürk Serengil’e benzetilmekse gözlerimi dolduruyor. Gerçekten onur verici.”

Başından geçen komik bir anı: “Bir gün dört kişi restoranda oturuyorduk. Gelip fotoğrafımızı çekmek istediler. Zannettim restoranın duvarlarındaki ünlü resimlerinin yanına asacaklar. Ben de hemen ünlü pozu vermeye başladım. Sonra kadın birden para istedi. Meğer mekanın hatıra fotoğrafçısıymış. Bu hikaye bizi o kadar güldürdü ki bunu diziye bir bölüme bile ekledik.”

Film çekiminde başına gelen unutulmaz olay: ‘Ailecek Şaşkınız’ filminin çekimi sırasında at tarafından kaçırılmasını unutamıyor. “At kaçırdı beni; arabayı geçti, kamerayı filan. Spor yapmasaydım o atın üzerinden kesin düşerdim. Düşsem paramparçayım… At yarış atı bir de. Filmde de kullandık o sahneyi. Suratım bembeyazdı.”

Ahmet Kural kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

İlk sinema filmi: Onur Ünlü/ Güneşin Oğlu

Aşk tanımı: ‘Aşk güzel bir şey ama hayatını güzelleştiriyorsa güzel. Hayatına değer katması lazım. Onun dışında bir de aşka inanmak diye bir şey var. Aşka inanırım.”

Hayata bakışı: Şöhret hayatını kısıtladı. “Tanınırlık başlayınca hayatımda kısıtlama başladı. Sizi olmadığınız biri göstermeye çalışanlar olduğu için daha sağlamcı oluyorsunuz. Biz de daha düzgün, ayakları yere basan bir insan oldum.”

İş hayatına bakışı: Oyunculukta illa yakışıklı olunacak diye bir kuralın olduğuna inanmıyor. “Öyle bir durum olsaydı, ben burada olmazdım herhalde şu anda! Bu piyasada güzel adam var, karizmatik dediklerimiz var, çirkin ama kendini izleten adamlar var. Bu, bence kendini seyirciye sevdirmeyle ve kabul ettirmeyle alakalı bir durum.”

Kariyer planı: “Murat Cemcir ile birlikte güldürmeyi vatani görev gibi görüyoruz. Bunu “Bize öyle bir görev verildi” anlamında söylemiyorum. Ama yapacak başka bir şeyimiz yok. Bunu en iyi şekilde yapmamız gerekiyor yapmaya da devam edeceğiz.”

Kaygıları: Sektörde herkes kendini oyuncu zannediyor. “Oyuncu olmak artık o kadar da zor değil; bunu görüyoruz. Oyuncu yerine ünlü olmak hevesi diyelim hatta biz buna… Gerçi o kişi belki de oyuncu olduğunu düşünür ama uzaktan yakından alakası yoktur aslında. Hatta birinin ona söylemesi gerekir; sigortalı bir işe girip çalışsın diye. Ama yok işte! Artık oyunculuk eğitimini almak da çok kolay nasıl olsa. Parasını veriyorlar, biraz eğitim alıyorlar ve ondan sonra bir ajansa kaydolup işi bitiriyorlar.”

Rol modeli: Zeki Alasya ve Metin Akpınar. “Bu ülke sineması için çok önemli insanlar, çok büyük aktörler. Onlar gibi olabilmek çok zor. İnsanların bizi izlerken, Zeki ve Metin ikilisinin aklına gelme anı benim için en önemli olanı. Ne mutlu bize.”

En çok kimlere güler? En çok rol arkadaşı aynı zamanda yakın arkadaşı Murat Cemcir ile Yönetmen Selçuk Aydemir’e gülüyor.

Ahmet Kural kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

En çok sevdiği semt: “Göçebe yaşantımdan dolayı kimsenin belki hiç göremeyeceği  yerlerde büyüdüm. Aklıma kazınan insanlar ve mekanlar benim hazinemdir diye düşünüyorum. İstanbul’un da en cok kenar mahallelerini severim. Bir dönemimi müziğe ve oradaki gerçek yaşamlara hayranlığımdan dolayı Tarlabaşı’nda geçirdim. “Müzisyenler Kahvesi” devamlı takıldığım bir mekandı. Çok sevdiğim müzik insanlarının mahallesidir, dünyasıdır orası.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2016 Makas

2016- Hayatımın Aşkı/ Ferda

2014/2015- Kardeş Payı/ Metin Özdemir

2012/2013- İşler Güçler/ Ahmet Kural

2012- Behzat Ç: Bir Ankara Polisiyesi/ Gürkan

2011- Üsküdar’a Giderken / Hasip

2010- Elde Var Hayat/ Metin

2009- Ramazan Güzeldir/ Mafya

2009- Kahramanlar/ Serkan

2009- Bir Bulut Olsam/ Harun

2008- Gazi/ Fırat Kalender

2007- Fikrimin İnce Gülü /Ali

2007- Evimin Erkeği /Ahmet

SİNEMA FİLMLERİ

2020- Baba Parası

2018- Ailecek Şaşkınız / Ferhat

2017 Çalgı Çengi İkimiz/ Gürkan

2015- Düğün Dernek 2: Sünnet/ Fikret

2014- Evliya Çelebi ve Ölümsüzlük Suyu/ Karga

2014- Oflu Hoca’nın Şifresi/ Bakan

2013- Düğün Dernek/ Fikret

2012- Mar

2011- Hiç Rıza

2011- Sümela’nın Şifresi: Temel

2011- Çalgı Çengi/ Gürkan

2010- Memleket Meselesi/ Mustafa

2008- Güneşin Oğlu/ Ahmet

TİYATRO OYUNLARI

Ateşin Düştüğü Yer / Levent Kırca&Oya Başar Tiyatrosu

Gereği Düşünüldü / Levent Kırca&Oya Başar Tiyatrosu

Adı Menekşe/ Müjdat Gezen Sanat Tiyatrosu

ÖDÜLLERİ

En iyi erkek komedi oyuncusu (Kardeş Payı) / 42. Altın Kelebek Tv Yıldızları Ödülleri 2015

En iyi erkek oyuncu (komedi) (Düğün Dernek) / 19. Sadri Alışık Ödülleri 2014

Komedisi dizisi en iyi erkek oyuncu (İşler Güçler) / 4. Antalya Televizyon Ödülleri 2013