Ana sayfa Dizi Haberleri TRT1’deki Çöp Apartman dizisinin hikayesi gerçek ve tüylerinizi diken diken edecek!

TRT1’deki Çöp Apartman dizisinin hikayesi gerçek ve tüylerinizi diken diken edecek!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1’de Çöp Apartman renkli ve dokunaklı bir hikaye sunacak! Yeni sezonun en farklı yapımlarından birisi de Çöp Apartman… Dizinin isminin değişme ihtimalinin bulunduğunu Birkan Sokullu açıklamıştı. Ancak henüz isim değişikliği yok. Peki Çöp Apartman nasıl bir dizi?

12 yıl sonra dizilere dönen Ezgi Mola’yı bu kadar etkileyen bir yapım, izleyicilere neler sunacak? Birkan Sokullu, Alper Saldıran, Merve Dizdar ve Farah Zeynep Abdullah da başrollerde yer alıyor.

Dr. Gülseren Budayıcıoğlu’nun ‘Madalyonun İçi’ isimli eserinde yer alan 17 hikayeden birisi de Çöp Apartman… Renkli ve dokunaklı bir hikaye TRT1 ekranına geliyor.

Gerçek bir hayat hikayesinin diziye nasıl uyarlanacağı önem taşıyor… İzleyiciler karakterlerin gerçekliğini hissedebilir ise büyük bir iş başarılmış olacak.

Milliyet Blog’da Çöp Apartman dizisiyle ilgili değerlendirmede bulunan Anibal Güleroğlu, izleyicileri nasıl bir yapımın beklediğine yönelik önemli bilgiler sundu:

“Kendilerine ait büyük bir apartmanda oturan üç kız kardeşin eve aldıkları hiçbir şeyi atamama şeklindeki psikolojik bozukluklarıyla ortaya çıkan öykü, gittikçe biriken eşyaları-çöpleri koymak için diğer dairelerdeki kiracıları çıkartmalarıyla gelişecek.

Safiye’nin odak noktası olduğu bu gelişimde dairelerin hepsini, ağızları kırmızı kurdelelerle bağlanmış, çöp torbalarıyla dolduran kız kardeşler temizlik takıntısından gelişen bu dramatik yaşanmışlığın gerçekliğini sunarken, senaryo da bunları psikolojik dokundurmalarla harmanlayıp ‘Çöp Apartmanı’ndaki dramı ‘Hayat Apartmanı’na çevirerek yansıtacak izleyiciye.

Görüldüğü üzere, Deniz Madanoğlu tarafından kaleme alınıp Çağrı Lostuvalı tarafından yönetilecek olan dizi, hayatın içinden bir öyküye sahip ve sahte dünyalardan ziyade gerçeğe dayalı dramatik insanlık hallerini hissettirme özelliğinde. Bu da diziyi merakla beklememize sebep oluyor haliyle.

Öte yandan Birkan Sokullu, Farah Zeynep Abdullah, Ezgi Mola, Merve Dizdar ve Alper Saldıran’ın başlıca rolleri paylaşacağı uyarlamadan fazlasıyla umutlu olmakla birlikte, gerçek karakterlerin psikolojik durumuyla özellik kazanan hikâyenin nasıl diziye adapte edileceğini ve nasıl bir performans sergileneceğini izleyip değerlendireceğiz sonuçta. Şansları bol olsun.”