Ana sayfa Dizi Haberleri Kırmızı Oda’nın kadrosu yıkılıyor, hikayeler acı gerçeğin ta kendisi!

Kırmızı Oda’nın kadrosu yıkılıyor, hikayeler acı gerçeğin ta kendisi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – tv8 ekranında Doğduğun Ev Kaderindir dizisine bir kardeş geliyor. Kırmızı Oda, yakında izleyicilerle buluşacak. Dizinin kadrosu da hikayesi de oldukça etkili…
Binnur Kaya, Tülin Özen, Burak Sevinç, Meriç Aral, Ecem Uzun, Gülçin Kültür, Halit Özgür Sarı gibi güçlü isimler tv8 ekranına geliyor…

Dr. Gülseren Budayıcıoğlu’nın yaşanmışlıklarının diziye dönüşmesini Banu Kiremitçi Bozkurt sağladı…Cem Karcı’nın yönetmen koltuğunda oturduğu Kırmızı Oda dizisi, yayınlanacak gerçek ve acı dolu hikayelerle izleyiciler için psikolojik bir sınav gibi olacak…

Oyuncuların güçlü performans sergilemeleri ve gerçek hayat öykülerinin izleyicilere en yalın şekilde aktarılması bekleniyor… Kırmızı Oda dizisiyle ilgili bir değerlendirme yazısı kaleme alan Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu, şu noktalara değindi:

“Öncelikle dizinin içeriğinin oldukça kapsamlı olduğunu belirtelim. Çünkü bu dizide, farklı problemlerle psikiyatra başvuran her kesimden insanın gerçekle bağdaşan hikâyeleri var.

Çocukluğunda babasından, devamında kocasından dayak yiyen kadının, çaresizlik ve kabulleniş karışımından doğan isyanı… Eşini kaybeden adamın yalnızlık korkusu… Uzaylılarla iletişim kurduğu iddiasındaki birinin sanrıları… Annesi tarafından sevilmemenin ezikliğini yaşayan yetişkinlerin ruhsal boşluğu… Temizlik hastalarının psikolojik vakaları… Baskıyla yetişen erkeklerin kendi ailelerinde de babadan gördükleri gibi davranmaları sonucu eşlerinin-çocuklarının sürüklendiği bunalımlar-mutsuzluklar… Bozuk aile yapıları… Ve nicesi.

Tüm bunlar, ağlayarak girilip gülerek çıkılan ‘Kırmızı Oda’da dinlemeye hazır bekleyen bir psikiyatr ile özdeşleştirilerek aktarılacak bize. Tabii bu süreçte hastalar kadar psikiyatri kliniğindeki doktorların iç dünyasına da değinilecek. Nihai hedef de izleyici olacak.

Şöyle ki; Binnur Kaya’nın psikiyatri kliniği sahibi bir psikiyatr olarak karşımıza çıkacağı ‘Kırmızı Oda’, çeşitli hayat hikâyeleriyle birlikte bunların altında yatan acıları, sevinçleri, mutluluk ve hüzünleri sergilerken vereceği mesajlarla aynı zamanda izleyicinin ruhunun kapalı kapılarını da aralayacak. Sıkıntı çeken insanlar o güne kadar kimselere söyleyemedikleri sırları ‘Kırmızı Oda’da dile getirirken izleyiciler de, ruhsal gerçekliklerin derinliğine dalıp diziyle bağ kurarak kendi yaşamlarını sorgulamaya yönelebilecekler. Bu sayede bugünlerine, geçmişlerine ve yarınlarına dair bir şeyler bulabilecekler. Kim bilir belki diziden etkilenme sonucu, içlerinde baskıladıkları sorunlarını fark ederek psikiyatr desteği almak isteyen bile çıkar!

Sözün özü, ‘Kırmızı Oda’daki ruhsal gerçekler, öyle veya böyle hemen herkesin iç dünyasından-sırlarından bir parça gibi! Dolayısıyla TV 8’in yeni dizisi için, ‘Seyirlik iş olmanın ötesinde, tam anlamıyla psikolojik analiz niteliğinde ilginç bir yapım’ diyebiliriz. Temennimiz abartıya kaçılmadan, doğal yansımalarla aktarılması yönünde. Başarılar.”