Ana sayfa Dizi Haberleri Tuba Büyüküstün açıkladı; Netflix’in belgesel dizisi Rise of Empires: Ottoman ikinci sezonuyla geliyor!

Tuba Büyüküstün açıkladı; Netflix’in belgesel dizisi Rise of Empires: Ottoman ikinci sezonuyla geliyor!

tarafından kadir kadir

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Netflix’te yayınlanan belgesel dizisi Rise of Empires, etkileyici sahneleri ve konu anlatımıyla birçok kişiyi derinden etkiledi. Herkes 2020 Ocak ayında ilk sezonu yayınlanan dizinin yeni sezonunu bekliyor.

Dizinin ilk sezonunda aralarında Tuba Büyüküstün, Cem Yiğit Üzümoğlu, Birkan Sokullu, Selim Bayraktar, Osman Sonant, Damla Sönmez, ve Ushan Çakır’ın da olduğu güçlü bir oyuncu kadrosu kamera karşısına geçmişti.

Dizi ve belgesel türleri arasında bir yapım olan Rise of Empires: Ottoman, dizi sahnelerinin yanı sıra Charles Dance ve Halit Ergenç tarafından seslendirilen bir anlatıcı ve alanında uzman tarihçiler; Prof. Dr. A.M Celal Şengör ve Dr. Emrah Safa Gürkan’ın verdiği bilgiler doğrultusunda akıcı sahneleriyle dikkat çekmişti.

Tuba Büyüküstün açıkladı; Netflix’in belgesel dizisi Rise of Empires: Ottoman ikinci sezonuyla geliyor! 7
Rise of Empires: Ottoman’ın ilk sezonunda Osmanlı İmparatorluğu’nun yükselme dönemini konu ediyordu. Fatih Sultan Mehmet olarak bilinen II. Mehmet’in destansı hikayesinin anlatıldığı dizide, Sultan II. Mehmet’in 13 yaşında tahta çıkmasının ardından masalsı yükselişi, Konstantinopolis’i devirmesi ve 15. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu’nun en önemli hükümdarlarından biri haline gelmesi konu ediliyordu.

Henüz yeni sezonun konusuyla ilgili net bir açıklama gelmese de, Rise of Empires: Ottoman’ın yeni sezonunda ise Fatih Sultan Mehmet’in Konstantinopolis’i aldıktan sonraki süreçte Osmanlı İmparatorluğu’nun yükselme dönemi, II. Mehmed’in ölümü üzerine Yeniçerilerin desteğini alarak tahta geçen II. Bayezid dönemi, Osmanlıların büyük bir güç olmaya devam etmesi, Orta Doğu’ya doğru ilerlemesinin konu alınacağı tahmin ediliyor.

Tuba Büyüküstün dizide Sırp despotu Đurađ Branković’in kızı, Osmanlı padişahı II. Murad’ın eşi Mara Hatun’u canlandırdı. Başarılı oyuncu geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda çekimleri tamamlanan ve merakla beklenen Rise of Empires: Ottoman’ın ikinci sezonuyla ilgili yakında Netflix izleyicilerinle buluşacağını belirterek dizinin 2022 yılı içerisinde yayınlanacağının müjdesini verdi.