Ana sayfa Sosyal Medya Tuba Büyüküstün, görenleri sarsan paylaşımıyla dikkat çekti

Tuba Büyüküstün, görenleri sarsan paylaşımıyla dikkat çekti

tarafından ker_def

Televizyongazetesi.com/Detay – Günümüzde özellikle medya-moda-reklam gibi pek çok kaynakla kadınlara dayatılan zayıf olma, ince olma, manken gibi olma mesajları, kadınların tüm hayatlarını kimi zaman çıkmaza sokulacak durumlara getirmekte.

Bitmek tükenmek bilmeyen bir diyet yarışına giren kadınlar, zayıf kalabilmek için olmadık yollara başvurabilmekte, merdiven altı kimi ‘bitkisel’ olarak gösterilen ürünlerle zayıflamaya çalışmakta. Hem fiziksel hem de psikolojik sağlıklarını tehdit eden bu durum, kadının kendini ve bedenini farklı görmesine de sebep olmakta.

İşte tüm bu konular farklı platformlarda zaman zaman dile getirilmekte. Diyet konusunda baskı altında kalan kadınlara bir destek de ünlü oyuncu Tuba Büyüküstün’den geldi. Oyuncu, uzmanlar tarafından kilolu ya da zayıf olmak kavramlarıyla kadına dayatılan durumları sosyal medyadan dillendirmekte.

Tuba Büyüküstün de bu paylaşımları kendi instagram hesabında paylaşarak destek oldu. Gönderiyi repost yapan oyuncunun paylaşımındaki fotoğraf ise aslında meseleye çarpıcı bir izah olmuş…

İşte Tuba Büyüküstün’ün paylaşımı:

#Repost @uzm.simgesoydan
・・・
#Repost @mynetkadin
• • • • • •
Soldaki kadına egzersiz yapmasını ve kilo vermesi için diyet yapmasını söylememeliyiz. Sağdaki kadına da yemek yemesini ve kilo almasını… İkisi de bunu zaten biliyor ve bununla savaşıyor.

Beden imajı bir kişinin kendi vücudunu tanımladığı estetiğidir. Toplum tarafından belirlenen standartlara kıyasla bir kişinin kendini nasıl gördüğünü gösterir.

Bir insanı vücut şeklinden utandırırsak ve ne yapacaklarını söylemeye devam edersek, yaşadıkları problemleri aşamazlar.

Kendimize güvenimiz olduğunda, nasıl göründüğümüzden ziyade, bedenimizi olduğu gibi kabul eder, problemleri iyileştirmeye çalışır ve mutlu oluruz.

Birbirimizi yukarı kaldıralım. Yere düşenleri yukarı kaldıralım. Güven içinde yola devam etmelerine yardım edelim. Kadın dayanışması çok güzeldir! ????????

???? @joannawatala

Tuba Büyüküstün, görenleri sarsan paylaşımıyla dikkat çekti 7