Ana sayfa Sosyal Medya Tuba Büyüküstün isyan bayrağını açtı, yargı mensuplarına mesaj yolladı

Tuba Büyüküstün isyan bayrağını açtı, yargı mensuplarına mesaj yolladı

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com /Detay – Son günlerde kadın oyuncuların başlattıkları isyan dalgası giderek büyüyor. Kadına şiddete yönelik tepkilerini sergileyen ünlü kadın oyuncular, birbirlerini etiketleyerek herkesin bu konuda tavrını koymasını amaçlıyor.İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmenin tartışıldığı bu dönemde, kadın oyuncular bu duruma karşı çıkıyor. “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” sloganı da bu kampanya çerçevesinde sıklıkla kullanıldı.

Tuba Büyüküstün ise çok sert bir mesaj yayınladı. Kadın hakları konusunda duyarlılığını sergileyen oyuncu, “Bedenimiz bize ait, kalbimiz bize, ruhumuz bize ait. Hiç kimsenin dokunmaya hakkı yok” diyerek net bir ifadede bulundu.

Erkeklere göre düzenlenen bir toplumsal yapının varlığından şikayet eden Tuba Büyüküstün, yargıdan herkesin gördüğüne gözünü açmasını da talep etti.

İşte Tuba Büyüküstün’ün kadına şiddete yönelik isyanı ve yargıya gönderdiği mesaj:

Yüzyıllardır maddi, manevi, görünen, görünmeyen her türlü şiddete rağmen, erkeklere göre düzenlenen toplum kurallarına rağmen tam da buradayız. Varoluşun tam kalbinde.. Sagduyunun, öngörünün, yaratımın, sevginin olduğu yerde el ele, sırtsırta, göz göze, kalp kalbe… Bedenimiz bize ait, kalbimiz bize, ruhumuz bize ait. Hiç kimsenin dokunmaya hakkı yok. Hiç bir birey üzerimizde hak sahibi değildir,olamaz. Olması da mümkün değildir. Yüzyıllarca farklı farklı toplumlarda kadınlar cezalandırıldılar, yasaklara boğuldular, katledildiler. Sadece bazı erk bireylerin yetersizlikleri, öz güvensizlikleri, sapkınlıkları, hastalıklı beyinleri yüzünden. Kifayetsiz varoluşların faturası kadınların kaderi olamaz. Devletler, yasalar haklarımızı korumak zorunda. Artık ölmeyi kabul etmiyoruz!! Ne bedenimizin, ne ruhumuzun, ne de kalbimizin ölmesini… Yargının herkesin gördüğüne gözünü açmasını ve artık gerekeni yapmasını talep ediyoruz. #istanbulsözleşmesiyaşatır #challangeexcepted #wearetakingcareofeachother

Tuba Büyüküstün isyan bayrağını açtı, yargı mensuplarına mesaj yolladı 7

İstanbul Sözleşmesi Nedir?

Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi, bilinen adıyla İstanbul Sözleşmesi, kadına karşı şiddet ve aile içi şiddet konularında temel standartları ve devletlerin bu konudaki yükümlülüklerini belirleyen bir uluslararası insan hakları sözleşmesidir