Ana sayfa Dizi Haberleri Tuba Büyüküstün ve Murat Boz’un başrolündeki Zeytin Ağacı dizisini izlemeden negatif bir damga yapıştırıldı!

Tuba Büyüküstün ve Murat Boz’un başrolündeki Zeytin Ağacı dizisini izlemeden negatif bir damga yapıştırıldı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Netflix’te 28 Temmuz günü yayınlanması beklenen Zeytin Ağacı dizisi uzun zamandır konuşulan bir yapımdı. Another Self isimli ile ilk başlarda telaffuz edilen dizinin çekimleri geçtiğimiz yıl yapıldı ve heyecanla beklenen bir proje oldu.

Netflix’in diziyle ilgili fragmanları paylaşması ve 28 Temmuz’da yayınlanacağını duyurması ise heyecanı artırdı. Ancak fragmanları izleyip de dizi hakkında negatif yorumlar yapanlar da çok dikkat çekiyor. Zeytin Ağacı için en çok ifade edilen eleştiri, ‘klişe bir dizi’ olduğu yönünde. Birçok izleyici senaryonun bilindik bir hikaye olduğunu ve fragmanlara bakınca da diziye olan ilgilerinin azaldığını ifade ediyor.

Tabii ki daha diziyi oturup izlemeden bu yorumları yapanların oluşturduğu negatif algı da giderek yayılıyor. Tuba Büyüküstün ile Murat Boz’un çok iyi bir çift olduğunu düşünen ve onların hikayedeki hallerini görmek isteyenler oldukça heyecanlı.

Tuba Büyüküstün ve Murat Boz'un başrolündeki Zeytin Ağacı dizisini izlemeden negatif bir damga yapıştırıldı! 8

Peki diziyi klişe olarak bulanların eleştirilerinin asıl nedeni ne? Bir izleyici bu konuda yazdıklarıyla önemli bir fikir veriyor. İzleyici diyor ki, “Aslında mesele klişe bir hikaye olması değil, esasında bütün filmler klişe. Ama bi yerden yakalar insanı. Fragmandaki her bir detay sahneyi ezbere biliyoruz, bizden hiçbir şey yok, diyaloglar bile kopyala yapıştır. Yine aynı hikaye olsa ama diyaloglar daha gerçek, daha bizden bir şeyler olsa… Böyle sanki herhangi bi Hollywood filmini dublajlı izliyormuşuz gibi oluyor. O yüzden hikayesi güzel olsa da anlatılış şekli çok ezber duruyor.”

Fragmanı izleyince daraldığını ve hikayeye olan ilgisinin azaldığını belirten yorumlar da var. Özgün olmama eleştirisi sıklıkla yapılan Zeytin Ağacı’nı heyecanla bekleyenler ise bu tür yorumları çok erken olarak görüyor.

Tuba Büyüküstün ve Murat Boz'un başrolündeki Zeytin Ağacı dizisini izlemeden negatif bir damga yapıştırıldı! 9

Bazı izleyiciler diziyi çok merak ettiklerini belirtirken, şu yorum da dikkat çekici: “Ben özellikle çok merak ediyorum bu diziyi, yani uyumun güzelliği efsane, Murat Boz gibi bir adam var, Seda Bakan, Tuba Büyüküstün gibi çok güzel bir oyuncu ekibi var. Aslında insanları anlamıyorum, klişe olmuş, o olmuş, bu olmuş. Siz ne istiyorsunuz, size ne, izlemek isteyen izler, ben mesela aşırı heyecanlıyım.”

Netflix’e mesaj yollayan ve neden böyle sürekli kendisini tekrar eden hikayelere yer verdiğini söyleyenler de sosyal medyada dikkat çekiyor.

Sonuç olarak Zeytin Ağacı dizisi daha yayınlanmadan hem olumlu hem de olumsuz bir çok eleştiri ile sosyal medya ortamında gündem oluşturuyor. Kimileri eleştiriyor, kimileri heyecanını paylaşıyor. Dizi yayınlandıktan sonra izleyicilerin görüşlerinin nasıl şekilleneceği de şimdiden çok merak ediliyor.