Ana sayfa Dizi Haberleri Türk dizi sektöründeki büyük tehlikeyi Taner Ölmez gözler önüne serdi!

Türk dizi sektöründeki büyük tehlikeyi Taner Ölmez gözler önüne serdi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Bazı oyuncular ile bazı yapımcılar arasındaki sürekli birbirlerini kollama durumu Türk dizi sektörünün son dönemde dikkat çeken detaylarından birisi… Bir yapımcı, sevdiği ya da ilerlemek istediği oyuncuları seçip, projelerini de onlarla birlikte yapıyor. Mucize Doktor dizisinde Ali Vefa karakterine hayat veren Taner Ölmez, bu gerçeği gözler önüne serdi.

Bora Talat Oyacı ile youtube sohbetinde buluşan Taner Ölmez, bazı yapımcıların kendilerine bağlı oyuncuları olduğunu belirterek, bu durumu eleştirdi. “Oyuncular için mi izliyoruz filmleri, dizileri yoksa hikayenin peşinde koşan bilinçli izleyicimiz var mı?” şeklindeki soruyu yanıtlayan Taner Ölmez, dikkat çeken detaylar aktardı.

Taner Ölmez, “Burada bir suç var bence. O menajer ve yapımcılar var ya, onlar var ya onlar, onlar çok tehlikeli. Biraz onların şeyleri oluyor, yapımcının artık oyuncuları var gibi bir durum var. Ben öyle bir şey gözlemliyorum. Çünkü bir iş bitiyor, hemen ertesi işe aynı oyuncu grubu gibi bir şey. Gerçi bu doğal bir durum ama artık kulağa su kaçtı gibi. O kadar da olmamalı” diye konuştu.

Hayatımızda Zeki Alasya – Metin Akpınar gerçeği var. Ayrıca Cem Yılmaz ve Ozan Güven işbirliği de uzun yıllardır sürüyor. Ama bazı yapımcılar var ki, sadece bazı oyuncular ile çalışıyor.

Yapımcılara özellikle mesajını yollayan Taner Ölmez, sözünü sakınmadı:

“Bu kadar da olmaz ama. Sen bir yapım şirketisin… X dizinde oynattığın Ali ya da Ayşe’yi yeni isimle, sadece isimlerini değiştirip….Orada da bir moda var, isim Ahmet olunca olmuyor. Mermer falan olacak, Azat, Kazat, sağlam bir isim olmak zorunda… Yani artık bu biraz hakikaten can sıkmaya başladı. Oyuncular da bir şey demiyor. Onların da hataları var, buna evet diyorlar. Artık biraz yapımcı, oyuncu arkadaş ilişkisi oluyor. Gömleğini değiştirip geliyor adam… Aynı yerdesin, aynı işi de çekiyorsun, aynı kanalda gibisin…

Ekran güzeli çok sever evet, çok da doğal. Ben de isterim güzeli görmek, güzeli ararız zaten. Amma velakin bu kadar da bunun peşinde koşmak, dünya başka bir yerdeyken… Mesela Breking Bad var ya başroldeki abimiz, dünyanın en sade insanı. Yanımızdan geçse bakar mıyız? Bir süre cebimde böyle örnek var. İla spor yapıp salonda mı şey yapman lazım, illa çok güzel bir kız olup mu o rolü oynaman lazım?

Ben içindeki ateşin daha önemli olduğunu düşünüyorum. Ben açıkçası kelimelerin daha güçlü olduğuna inanıyorum. O güzellik de bir yere kadar. Çok önemli, çok gerekli… Keşke hem güzel olup hem de çok yetenekli olsak. Benim seçim şansım olsa ben yetenekli olanı seçerim.”