Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Türk sinemasının iki önemli oyuncusu, Yönetmen Erden Kıral’a böyle veda ettiler…

Türk sinemasının iki önemli oyuncusu, Yönetmen Erden Kıral’a böyle veda ettiler…

tarafından sevda

Televizyongazetesi.com/Detay – Bugüne kadar aralarında Kanal, Bereketli Topraklar Üzerinde ve Hakkari’de Bir Mevsim’in de bulunduğu  ses getiren pek çok yapıma imza atan  Türk sinemasının önemli yönetmenlerinden Erden Kıral hayatını kaybetti.

Antalya’nın Kaş ilçesinde yaşayan yönetmen Erden Kıral, vücut enfeksiyonu nedeniyle 10 gün önce Kumluca’daki özel bir hastanenin yoğun bakım servisine kaldırıldı. Beyin kanaması geçiren 80 yaşındaki ünlü yönetmen, çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.

Erden Kıral’ın vefatı sinema camiasını derin üzüntüye boğdu. Ünlü yönetmenin 2008 yılında vizyona giren Vicdan adlı filminde birlikte rol alan oyuncular Nurgül Yeşilçay ile Tülin Özen üzüntülerini sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla dile getirdiler.

Türk sinemasının iki önemli oyuncusu, yönetmen Erden Kıral'ın arkasından ağlıyor!.. 5

Nurgül Yeşilçay paylaşımında duygularını, “Erden abimle Vicdan ve Gece filmlerini yapmıştık. Abimi, hocamı kaybettim. Çok çok üzgünüm” sözleriyle ifade etti. Oyuncu Tülin Özen de  instagram hesabından Erden Kıral ile birlikte yer aldığı  fotoğrafını paylaştı.

Türk sinemasının iki önemli oyuncusu, yönetmen Erden Kıral'ın arkasından ağlıyor!.. 6

Çeşitli dergilerde sinema yazıları yazan ve araştırmalar yapan Erden Kıral, festivallerde jüri başkanlığı ve üyeliğinde de bulunmuş ve sayısız ödülün sahibi olmuştu.

Yolda, Vicdan, Babam ve Biz, Kuş ve Gece’nin de aralarında bulunduğu unutulmaz pek çok yapıma imza atan yönetmenin ölüm haberini Sinema Emekçileri Sendikası (SineSen), sosyal medya hesaplarından “Hakkâri’de Bir Mevsim, Kanal, Bereketli Topraklar Üzerinde ve daha birçok filmin yönetmenliğini yapan Erden Kıral, beyin kanaması sebebiyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Başımız sağ olsun…” sözleriyle duyurdu.