Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Türkü Turan kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Türkü Turan kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz- Türkü Turan, 1 Şubat 1985 tarihinde Muğla’nın Bodrum ilçesinde doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusudur.

Adı: Türkü Turan
Doğum Tarihi: 01 Şubat 1985
Doğum Yeri: Muğla
Boyu: 1.68 m.
Kilosu:  54kilo
Burcu: Kova
Göz Rengi: Koyu Kahverengi
Annesi: Sevinç Turan
Babası: Veli Turan
Instagram: https://www.instagram.com/turkuturan/
Evcil Hayvanları: Kedisi Bobiş

Türkü Turan kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Ailesi: Annesi Sevinç Turan, Babas Veli Turan Taksim’deki ve Bodrum’daki Veli Bar’ın sahipleridir. Anne ve babası o çok küçükken boşanmıştır, babası geçtiğimiz yıllarda vefat etmiştir.

Çocukluk yılları: İlkokula başlayana kadar Bodrum’da büyüdü. ilkokula başlarken annesi ile İstanbul’a taşındı ancak babası Bodrum’da yaşadığı için yazları onun yanına gidiyordu. O günlerden bahsederken; “Şehirde çocukların ağaçlara tırmanmak, ağaçtan bir şey koparıp yeme gibi bir lüksleri olmadığı için ben şanslı olanlardanım. Bodrum’da büyümem bunları yaşamama vesile oldu” diyor.

Eğitim hayatı: Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nü bitirdi.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına Annem dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? Reha Erdem’in yönettiği Kosmos filmiyle dikkatleri üzerine topladı.

Kişilik özellikleri: Özel hayatında göz önünde olmayı sevmiyor. Eskiden her şeyi kafaya taktığını ancak büyüdükçe çok da önemsemediğini belirtiyor.

Kişisel gelişim: Vakti olursa eğer sinema üzerine ciddi bir eğitim almak, oyunculuk üzerine master yapmak istiyor.

Türkü Turan kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 12

Sosyal: Film izlemeyi, senaryo yazmayı ve arkadaşlarına yemek yapmayı seviyor.

Düşünce yapısı: Özel hayatında göz önünde olmayı sevmiyor

Sette nasıl birisi? Değişik ve farklı rolleri seviyor.

Mutluluk kaynağı: Mahalle hayatı, çok yakın arkadaşları ile evde vakit geçirmek.

İlk sinema filmi: Reha Erdem /Kosmos

Hayran olduğu kişi: Atıf Yılmaz… “Onunla tanışmıştım küçükken. Filmleri de olağanüstü, kendisi de çok tatlıydı. Ah bu adamla çalışsam, onun gibi bir yönetmen olabilsem dedirtmişti bana.”

Aşk tanımı: “Uğraşarak elde edilen sevgiliden, ilişkiden bir hayır gelmez. Biri, ben bir şey yapmadan da beni sevmeli; öteki türlü bir anlamı yok. Kendiliğinden olmalı. İlişki için de çaba sarf edilir ama çok fazla çaba sarf etmeye başlarsanız o ilişkinin kıymeti kalmaz. Her şey doğal olmalı.”

Türkü Turan kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 13

Hayata bakışı: Kendini sürekli yenileyen ve farklı işler yapmaya çalışan birisi. “Hiç plan yapmam. Her şey o kadar ani ve o kadar içgüdüsel oluyor ki… En çok arkamda bırakmak istediğim şey, insanların negatif enerjilerini almak. Artık almak istemiyorum. Bütün pencerelerimi kapatmak, sadece pozitif enerji almak istiyorum. Ve tabii sahne korkumu geride bırakmak.”

İş hayatına bakışı: Genç yaşta, sert rüzgârların estiği bir dünyada yaşıyor ama kararlarını kendi veriyor, kurallarını koyuyor. “Önceliğim iyi bir oyuncu olmak, para kazanmak değil” diyen Turan, pek tutmadığı konuların anlatıldığı dizilerde başrol oynamak yerine, alternatif sinema filmlerini
tercih ediyor. “Ben yaptığım işi hep severek yaptım belki de bu nedenle zorlukları hiç gözüme batmadı, beni zorlamadı.” diyor

Kariyer planı: Kendini yenileyen ve farklı şeyler yapan biri olduğu için Fatih Akın ve Nuri Bilge Ceylan ile çalışmak istiyor.

Gelecek Hayali: Bir gün eğer vakit bulursa kendi yazdığı fantastik türdeki hikayenin filmini çekmek istiyor.

Türkü Turan kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 14

Kaygıları: “Türkiye’nin dizilere de konu olan kocaman bir erkek problemi var, bu problemi, 40 ünlünün -ki ben de yaptım- yüzlerine darp makyajı yapıp fotoğraflarını çekmekle çözemeyiz. Tamamen iyi niyetle yapıyoruz ama bu dayağı estetikleştirmektir kirpiklerinde rimelle bu kadınlar güzel görünüyor çünkü. Korkunç! Ben de geçen yıl çektirdim böyle fotoğraflar ve kötü hissettim kendimi; genç olunca kafa sonradan basıyor. Photoshop ve plastik makyajı keşfettik ya! Bir de erkeklere sutyen, jartiyer giydiriyorlar…”

Allah aşkına, kadın olmayı anlamak sutyen giymek mi? Cinselliğimizi bu kadar bastırdığımız sürece bu problem çözülmez. Erkeklerin iki türlü iktidar sorunu var; biri cinsel diğeri politik. Politik olan da cinsel iktidara bağlı… Nasıl araç kullanmak için önce eğitim sonra ehliyet alıyoruz, çocuk ehliyeti de olmalı. Hamile kalan kadına ve kocasına zorunlu eğitim şart. Çocuk ehliyeti alacak sın! Yeterli değil sen çoğalamayacaksın, bu kadar basit.”

Rol modeli: “Annemin psişik bir tarafı vardır mesela. Benim en ufak acımı hisseder ve onu hemen iyileştirir. Nazara inanmam ama annemin benim üzerime taktığı bir nazar boncuğuna inanırım çünkü o çok inanarak ve severek veriyor onu bana. İyi enerjisini üstümde taşıdığımı hissediyorum, çok etkiliyor beni. Koruyucu meleğim o benim!”

Kimlere hayranlık duyar? Onur Ünlü ve Reha Erdem

Evde ne yapar? Yazı yazmayı, film izlemeyi seviyor. Mutfağı çok seviyor, meze ve yemek yapıyor. Haydari, kısır ve domatesli pilav en iyi yaptığı yemekler.

Türkü Turan kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 15

Adaylıkları ve Ödülleri:
011 – 18. Adana Altın Koza Film Festivali Jüri Oyunculuk Özel Toplu Performans Ödülü (Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi)
2009 – Sinema Yazarları Derneği Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu Performansı Ödülü Adayı (Kosmos)
2009 – Yeşilçam Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu Ödülü adayı (Kosmos)

FİLMLERİ
2009 Kosmos (Neptün)
2011 Toprağın Çocukları Aybike Sinema filmi
2010 Musallat 2: Lanet Elif Sinema filmi
2011 Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi (Özge )
2011 Gişe Memuru Konuk oyuncu
2015 Saklı (Duru)
2017 Put Şeylere
2018 Manyak
2019 The Ruse (Dilara) Kısa film
2020 Aşk Tesadüfleri Sever 2 (Aylin)

DİZİLERİ
2007-2008 Annem (Pınar)
2010 Çakıl Taşları (Sevil)
2010 Gönül Ferman Dinlemiyor (Hayal)
2010 Adını Feriha Koydum (1. sezon) (Gülsüm)
2011 Nuri (Ayça)
2011 Öyle Bir Geçer Zaman ki (Nihal)
2012 Şubat (Yusuf/Gülüm)
2013 Tatar Ramazan (2. sezon) (Ayşe)

2015 Maral: En Güzel Hikayem (Arya) (Konuk oyuncu)
2015 Acı Aşk (Eylül ) (Konuk oyuncu)
2017 Dolunay (Alya)