Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri TV reklamlarında dikkat çeken gerçek; Pırlanta ekranın yeni gücü!..

TV reklamlarında dikkat çeken gerçek; Pırlanta ekranın yeni gücü!..

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay-Televizyon kanallarının en önemli gelir kaynaklarından biri şüphesiz reklam filmleri. Her ne kadar son yıllarda özellikle genç izleyicilerin geleneksel televizyon yerine, internet ve dijital yayınlara yönelmesiyle televizyonların reklam gelirlerinde düşüş yaşansa da reklam, önemli ve belirleyici bir gelir kaynağı olarak öne çıkıyor.

TV eleştirmeni Sina Koloğlu, ekranlarda son dönemde dikkat çeken pırlanta reklamlarına dikkat çekti. ‘Ekonomik sıkıntı içindeki ülkenin ekranında bu kadar sık karşılaşmak ilginç’ yorumunu yapan Sina Koloğlu bu konuyu araştırdı ve konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı.

“Eşim geçenlerde ‘Amma çok pırlanta reklamı var’ dedi. Ekonomik sıkıntı içindeki ülkenin ekranında bu kadar sık karşılaşmak ilginç. Merak ettim durum nedir diye. Medya Takip Merkezi’nden bir yıllık ekranda yer alan pırlanta reklamları verilerini istedim.

TV reklamlarında dikkat çeken gerçek; Pırlanta ekranın yeni gücü!.. 69

Beş marka öne çıkıyor. Altınbaş ilk sırada (23879 adet reklam). Onu Zen Pırlanta takip ediyor (16081 adet). Bir yıl içinde tam 66 saat 23 dakika 01 saniye Altınbaş reklamı yayınlanmış mesela. En düşük olan markanın 5664 adet reklamı yayınlanmış, karşılığı 19 saatin üzerinde bir reklam süresi.

‘Kuşak reklamlar’ yanı sıra asıl ilginç olanı hemen hemen bütün önemli dizi, film ve program kuşaklarının ‘jenerik sponsoru’ pırlanta markaları. Ekrandaki 40’ın üzerinde dizi ve programın sponsoru pırlanta markaları. Filmler için de böyle diyebiliriz. Bir yılda ekrana gelen 20 filmin ‘jenerik sponsoru’ olmuşlar (Bu rakam daha da yüksek olabilir gözümden kaçanlar olmuştur).

Verilere baktığımda iki kanal öne çıkıyor. Bunlardan biri muhafazakar dar gelir grubunun kanalı da diyebiliriz. Hemen hemen bütün programları ve dizilerinin ‘jenerik sponsoru’ pırlanta markaları.”