Ana sayfa Dizi Haberleri Ufak Tefek Cinayetler’de yapaylıkla donatılmış annelik konusunda Merve’nin eline su dökülmez!

Ufak Tefek Cinayetler’de yapaylıkla donatılmış annelik konusunda Merve’nin eline su dökülmez!

tarafından ker_def
Ufak Tefek Cinayetler'de yapaylıkla donatılmış annelik konusunda Merve'nin eline su dökülmez! 7
Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu, dizilerimizdeki sıra dışı anne karakterlerini köşesinde analiz etti:
Dizilerin Sıra Dışı Anneleri

‘Bana iyi analar veriniz, size iyi vatandaşlar vereyim’ demiş ünlü devlet adamı Napoleon Bonaparte. Anneler… Yaşamın ve toplumların en önemli varlıkları! Sadece çocuğu dünyaya getirmekle kalmayıp onun kişiliğini şekillendiren, davranışlarıyla geleceğini etkileyen bu varlıklar kuşkusuz her anlamda baş tacı edilmeye layık. Nasıl ki dünya edebiyatının büyük isimlerinden olan Emile Zola da ‘Ana, hayatın ebediliğidir’ sözüyle vurgulamış annelerin değerini.

Gel gör ki, din öğretilerinde ve ünlü isimlerin özlü sözlerinde değer bularak yüceltilen anneler yaşamın içinde her daim el üstünde tutulmamakta. Aile içinde şiddet göreni de mevcut, evlatların yarattığı yanlışların acısını yaşayanlar da… Öte yandan bizim dizi dünyasındaki anne anlayışının da normalin dışında geliştiğini, bu anlayış doğrultusunda sıra dışı anneler yaratıldığını hatta anneliğin yozlaştırıldığını söyleyebiliriz rahatlıkla.

Sıra dışı davranışlarıyla, abartılı tavırlarıyla veya dram çıtasını yükseğe taşıyan süper dayanıklılıklarıyla dizilerin içeriklerine yön verip izleyici çekmeyi hedefleyen bu annelerin içinde yaptıklarıyla doğallığa zarar vereni de var, aşırılıklarına rağmen kabul görüp sevileni de… Dizi cenahında annelikle ilgili yaklaşıma üç örnekle bakacak olursak…

(analizin devamı için sonraki sayfa linkine tıklayınız)