Ana sayfa Güncel Haberler USS Indianapolis: Son Görev National Geographic’te

USS Indianapolis: Son Görev National Geographic’te

tarafından ker_def

İkinci Dünya Savaşı’nın en büyük denizcilik kayıplarından olan ve enkazı 2017 yılında keşfedilen USS Indianapolis’in hikayesi “USS Indianapolis: Son Görev” ile 16 Ağustos Cuma günü saat 22.00’de National Geographic’te.

USS Indianapolis Temmuz 1945’te bir Japon denizaltısı tarafından batırıldığında Hiroshima için gönderilen “Little Boy” atom bombasını henüz teslim etmişti. 1195 denizciyi beraberinde denizin derinliklerine götüren USS Indianapolis’in ardından 4 gün boyunca denizin ortasında güneş, susuzluk ve köpekbalıkları ile mücadele edenlerden ise yalnızca 316’sı hayatta kalmayı başardı. Yıllar boyu gizemini koruyan USS Indianapolis’in enkazı ise Amerikalı hayırsever iş insanı Paul Allen’ın çabalarıyla Ağustos 2017’de bulundu. İkinci Dünya Savaşı’nın en büyük denizcilik kayıplarından biri olan geminin hikayesi şimdi Filipin Denizi’nin derinlerinde yapılan bilimsel keşif çalışmaları eşliğinde National Geographic ekranlarına geliyor.

“USS Indianapolis: Son Görev” 16 Ağustos Cuma günü saat 22.00’de National Geographic’te.

Ödüllü yönetmenlerden nefes kesen belgeselleri, dünyaca ünlü oyuncuların rol aldığı kaliteli yapımları ve ses getiren lokal prodüksiyonları Türk izleyicisi ile buluşturan National Geographic kanalını Digiturk, D-Smart, KabloTV ve Tivibu platformlarından izleyebilirsiniz