Ana sayfa Dizi Haberleri Vatanım Sensin dizisi Beşiktaş’a kafa tutamadı!

Vatanım Sensin dizisi Beşiktaş’a kafa tutamadı!

tarafından ker_def

Beşiktaş’ın UEFA macerası perşembe ekranını teslim aldı!

O3 Medya’nın Kanal D için hazırladığı dönem draması Vatanım Sensin dün yeri göğü inleten maça rağmen izlenme oranlarını korumayı başardı. Dizi son üç haftadır yeniden 9 bandına döndü. Kanal D’nin yeni sezon biletini cebine koymuş, peşin satan gibi ferah feza tatile çıkmayı bekleyen iki dramasından biri Vatanım Sensin. Diğeri ise Arka Sokaklar. Erler Film seriye devam etmek isterse kanal yeni sezonda cuma akşamını yine Arka Sokaklar’ın emrine verecektir.

Her başarılı işin dedikodusu yapılır, hem de bol bol. Vatanım Sensin dizisinde de bazı sıkıntılar olduğu son günlerde sık sık sektör kulislerinde konuşulmaya başlandı. Ancak işin başarısı göz önüne alınırsa Yapım firması bu güçlükleri aşmayı başaracaktır; başarmalıdır. Dizinin dün gece yayınlanan bölümünü Taylan Biraderler İstanbul Film Festivali’nde jüri olduğu için Burak Arlıel çekti. Çok da güzel çekmiş, ellerine sağlık. Arlıel’in bu başarısı yeni sezonda jenerikte adını “yönetmen” olarak görmemizi sağlayabilir. Zira O3 Medya yine Kanal D için hazırlanacak dönem draması Fatih’in rejisini Taylan Biradeler’e teslim etmeyi tercih edebilir. Taylan Biraderler’in, Muhteşem Yüzyıl’dan kazandıkları deneyimlerini hiç zorlanmadan aktarabilecekleri yapıda bir drama Fatih. Tabii, Biraderlerimiz reji becerilerini ispata verdikleri önem ve hassasiyeti bu sefer hikayeyi satmaya ve dünyayı kurmaya kanalize ederlerse. Kasım gibi yayına çıkabilecek olan Fatih hakkındaki net bilgiler de Mayıs ayı içinde kulislere düşmeye başlar.

TRT1’e 20+ABC1 kategorisinde 45,16 share aldıran Beşiktaş- Lyon UEFA karşılaşması dün izlenme listesini fena halde domine etti. Tüm kategorilerde yüksek oranda izlenme alan maçın sonunda Beşiktaş UEFA macerasıyla vedalaşmak zorunda kalmış olsa da taraftarına muhteşem bir mücadele izletti. Tebrik ederiz! Tv8 maç gününü Deliha filmi ile atlatmaya çalıştı. Film 20+ABC1’de 11.35 share alarak kanalı beşinci yaptı.

Star TV’nin DEV kadrolu, iddialı draması Cesur ve Güzel, Ece Yörenç senaryoyu teslim ettiğinden beri kan kaybediyor; hikayenin tonu da değişim gösteriyor. Dizi aşk- entrika açmazından çok çok uzaklara yelken açtı. Bu hikaye açılımı dizinin üç haftada 5 bandına oturmasını sağladı. “Cesur ve Güzel seyircisi dün yayınlanan maçtan etkilendi” demek isterdik ancak 20+ABC1’de aldığı oranı geçen haftaya göre çok az da olsa yükseltmesi serinin maçtan etkilenmediğinin ispatı. Cesur ve Güzel’den ikinci sezon beklentisi varsa hikayelerin acilen eski haline dönmesi gerekiyor.

Fox Türkiye’nin perşembe akşamına bomba gibi düşen Total’i sarsan draması Çoban Yıldızı ise yerinde saymaya devam ediyor. Hikayenin arpa boyu ilerlemediği bir dünyada dizinin sezon sonunda finale yürümesi kaçınılmaz. Hikayenin dokusunu büyülü yapan mekandan ayrılması da durağanlaşmasına sebep oldu ancak asıl sıkıntının hikayede olduğu aşikâr. Yapımın da hikaye ve senaryo konusunda bazı tedbirler aldığı ve ekibi genişlettiğine dair duyumlarımız var ama henüz resmi bir bilgi iletilmediği için teleffuz etmek istemiyoruz. Elbette bütün bunlara rağmen dizi Total seyircisini kanal ortalamalarına bakıldığında oyalamayı başarıyor. Dizi dün yayınlanan bölümüyle Cesur ve Güzel’i geçerek dördüncü oldu.

Nisan ayının son dönemecine girdik. Bakalım kanalların Nisan karnesi nasıl şekillenecek. Genel gidişata bakılırsa ve son haftada ciddi ataklar olmazsa Star Tv’nin bu ay ikinci kanal olmasını bekliyoruz.